Cauta in 21.294 retete
... e delicioasa cu polenta (celebra mamaliga romaneasca). Timp de pregatire : 15 minute ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... este o leguma traditionala in bucataria romaneasca, dar si in cea internationala ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se ia carnea, de preferinta proaspata si de o culoare roz-deschis, se taie in cubulete ca pentru a fi tocata. Usturoiul se curata si se taie fiecare catel in feliute subtirele, nu pe lung, ci de-a latul. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pun cele doua linguri de ulei intr-o cratita la incins. Cand e incins bine uleiul se arunca ceapa la rumenit. Daca primele bucatele de ceapa au inceput sa devina maronii, se poate adauga fara probleme si carnea. Se presara condimentele dupa bunul plac,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Transati pieptul de pui fasii subtiri si prajiti-l in unt (fara sa se rumeneasca). Adaugati concentratul de pui si fierbeti pana ce lichidul se reduce la jumatate. Adaugati usturoiul taiat felii, un praf de sare si piper, smantana si mararul tocat si continuati fierberea inca 10 minute. Serviti cu mamaliguta calda, in care ati adaugat 50 g unt in apa de fiert. - 750 g piept de pui dezosat, 100 ml smantana, 200 ml concentrat de pui, 100 g unt, 4-5 catei usturoi, un praf de sare si piper alb. o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata si se taie (nu prea mic) ceapa, ardeii, carnea, carnatii si ciupercile. Se pun la calit in unt ceapa, ardeii si carnea, care se condimenteaza dupa gust. Cand ceapa devine transparenta, se adauga carnatii si ciupercile si se calesc pana cand se patrunde carnea (de preferat sa se caleasca inabusit). Apoi se adauga vinul si rosiile si se fierbe inca 10-15 min., condimentandu-se dupa gust. Inainte de oprirea focului, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat si se mai da un clocot....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pregateste blatul astfel: se pun ouale intr-un bol peste care se pune 200 ml suc rosii si apoi se adauga faina si condomentele dupa gust. Totul se amesteca cu mixerul sau manual pana se obtine o compozitie ca cea de clatite dar putin mai consistenta (dupa caz, se mai adauga faina sau suc de rosii). Se unge tava de la cuptor si se pune blatul intinzand uniform cu lingura. Peste el se pune salamul taiat cubulete, se pun maslinele intregi sau curatate de samburi, se stropeste cu restul de suc...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata ceapa, se spala bine, apoi se taie pestisori. Se pun maruntaiele la fiert in apa rece cu sare. Cind sint gata, le lasati sa se racoreasca, apoi le taiati felii. Se pune ceapa la inabusit in putina apa si ulei. Cind s-a inmuiat, se adauga maruntaiele tocate. Le lasati sa fiarba impreuna pina sfiriie ceapa. Intre timp, se curata ciupercile si se taie in bucati mai maricele, apoi se pun si ele peste ceapa si maruntaie. Se adauga si putina zeama in care au fiert maruntaiele si se lasa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... in care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si ... , pentru acreala otet de mere. Tochitura paote fi facuta si in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, se presara un pic de delikat, peste aceasta prajeala se pun rosile taiate marunt sau cutia de bulion si se acopera cu un capac sa se inabuseasca. Carnea se spala si se taie cubulete de marime potrivita, peste ceapa inabusita se adauga carnea de porc. Dupa 5 minute se adauga si pieptul de pui ficatelul si ciupercutele intregi. Se lasa sa fierba bine iar la sfarsit se adauga patrunjelul taiat ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei 5-6 minute, se adauga mirodeniile, pasta de tomate si un pahar de apa. Se lasa pe foc 3 minute si se adauga carnea taiata in cubulete, ficatul si peste 3 min carnatii. Se mai lasa pe foc cam 20 de min. - 300 g pulpa porc, 300 g ficat pui, 300 g carnati (orice, dar nu proaspeti), 3 cepe, 2 linguri pasta de tomate, 3 linguri ulei, mirodenii. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Costita se taie felii si se prajeste. Se adauga carnea de porc, ficatul si carnatii taiati in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare, usturoi taiat feliute. La servit, se presara pe fiecare portie cas de oaie ras pe razatoare Se mananca cu mamaliguta calda si cu salate de legume sau muraturi. - 300 g carne de porc, 200 g carnati de porc afumati, 200 g ficat de porc, 100 g costita afumata, 200 g cas proaspat de oi, 15 g usturoi, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de noi toti, este inventie romaneasca. La inceputul secolului XVIII Anton ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... fie cautata si pe piata romaneasca, mai ales ca branza telemea ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
In popor se zice o vorba , ca "limba soacrei este lunga si iute ". Sub aceasta denumire a aparut de foarte multi ani in urma o mancare iute si gustoasa , care se serveste cu tochitura din carne de porc, slanina sarata sau afumata pe timp de iarna. Voi descrie o reteta de vanata prajita si marinata in adjica de ardei dulci, iuti si usturoi , care se poate conserva pentru timpurile racoroase.Ea ajuta foarte mult la digestie si la topirea grasimei in timpul mancarii. Citeste...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... ) as zice ca este o salata romaneasca. Ingrediente: o legatura ceapa verde 3 rosii ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... si denumire 100% de origine romaneasca. Apare in documente scrise inca ... de cascaval este de origine romaneasca si s-a raspandit apoi in Ungaria ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... gama de produse. Pe piata romaneasca a ambalajelor, apare in 1999, Art ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... retete culinare specifice din Bucataria Romaneasca Drob de miel traditional Oua ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Ce inseamna meniul saptamanii? Cititi aici . Luni - Ciorba de gulii cu carne de curcan Marti - Salata de vara - Leto Miercuri - Tochitura moldoveneasca Joi - Chiftelute de conopida Vineri - Tocanita de ciuperci cu smantana Sambata - Cotlet tiganesc Duminica - File de crap cu rosii si ciuperci + Bonus: Prajitura cu visine Branza cu rosii
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com