teitei cu orice
Pagina 4 din 5
Toate ingredientele se amesteca cu voie buna dupa ce au fost maruntite in prealabil si se servesc cat mai repede cu putinta, sa nu riscati sa nu va mai ramana. Salata iese excelenta daca puneti in ea si putina ambitie de a manca sanatos si eco.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie partea de sus a capsunilor, cu tot cu frunzulite Asaza capsunile cu partea taiata în jos, apoi cresteaza-le pe fiecare în parte în patru, pâna aproape de baza. Amesteca cu mixerul crema de brânza, zaharul pudra si lichiorul pâna obtii o crema fina. Pune crema într-un con pentru ornat prajituri sau într-un colt de punga, pe care sa-l rupi putin. Toarna apoi cu conul crema în fiecare capsuna, largind usor cu degetul spatiul dintre cele patru taieturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza apoi se dau prin faina. Se incing intr-o tigaie 3 linguri de ulei si peste se rumeneste pe ambele parti . Odata rumenit, pestele se coate din tigaie si se pastreaza deoparte. In aceeasi tigaie, fara a o spala, se adauga restul de ulei, apoi ceapa tocata, telina tocata marunt, usturoiul zdrobit si ardeiul taiat fasiute. Se calesc pana incep sa se inmoaie, amestcenad constant, apoi se adauga si morcovii curatati si taiati rondele. Se adauga 2-3 ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie-grill foarte bine încinsa, asaza bucatile de vita asezonate cu sare si piper, si lasa-le pâna când se fac mediu sau dupa preferintele tale. Asaza apoi pe o farfurie si lasa sa se raceasca doua minute. Fierbe apoi verdeata în apa clocotita în care ai pus putina sare, pâna ce se înmoaie putin. Cât friptura este înca fierbinte, stropeste-o cu câteva linguri de sos de soia si presara usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime si uleiul de masline. Când verdeata s-a...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora. Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic pe abur amestecand continuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia de pe foc si se lasa la racit putin,se adauga gelatina cat crema este calda (sa se dizolve granulele de gelatina), apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartoful se taie bucati mici si se pune la prajit in uleiul incins. Ceapa si ardeiul se toaca solzisor si se adauga peste cartoful aproape prajit. Usturoiul se toaca foarte marunt si se adauga si el la prajit. Cand sunt gata se scurge uleiul in exces si se pune iar pe foc adaugand ouale batute cu branza si piper. Cu ajutorul unei farfurii intinse o invartim si pe partea cealalta si o mai lasam cca. 2 minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie cartofii felii rotunde subtiri. Se pun feliile într-un castron mare, se adauga untul topit, parmezanul ras, cimbrul, usturoul, sarea si piperul. Se amesteca bine. Se unge o tava de briose cu untul ramas si se asaza feliile ca si cum ar fi petalele unei flori. Se presara cu piper. Se coc timp de aproximativ o ora în cuptorul preîncalzit. Când sunt gata, se lasa la racit timp de cinci minute si se presara apoi cu brânza si cimbru. Daca nu va place cimbrul, se poate folosi oregano,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca crema cu 750 ml lapte rece,conform instructiunilor de pe plic.Se pune intre foi.Se orneaza in functie de imaginatie.Se da la rece,se serveste dupa cel putin 3 ore.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie rosiile decojite în bucatele. Pune sucul de rosii cu o cana într-un vas si adauga peste el apa cu aceeasi cana, astfel încât sa ai trei cani si jumatate de lichid. Pune cele 4 lingurite de supa instant în apa cu sosul de rosii. Într-o tigaie mare, încalzeste uleiul la foc mediu. Adauga orezul cu bob lung si amesteca usor pâna când boabele devin aurii. Adauga peste cateii de usturoi tocati, ceapa taiata marunt si chimenul. Tine totul la prajit aproximativ un minut si adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pestele, se spala si se taie felii. Se sareaza, se da prin faina si se prajeste în uleiul încins. Separat se fierb cu putina apa un castravete murat în otet, un morcov si un patrunjel, toate taiate felii. Între timp se fierb rosiile si apoi se dau prin sita, sa ramâna numai pulpa. Se amesteca cu zarzavatul si cu castravetele fiert, se adauga putina ceapa prajita si se potriveste de sare. Dupa câteva clocote, se adauga pestele prajit, frunza de dafin si boabele de piper. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun pastele la fiert si se lasa cât este specificat pe cutie/punga. Între timp, toaca marunt toate legumele si pune-le la calit în ulei de masline pentru câteva minute, adaugând treptat o cana de apa. Condimenteaza cu mirodeniile preferate, însa cel mai bine se potriveste busuiocul. Când pastele s-au fiert, adaugam sosul si îl încorporam perfect, iar pe deasupra radem parmezanul. Este un fel de mâncare satios, care se poate consuma atât cald, cât si rece.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se fierb pastele. 2. Se scufunda floretele de broccoli în apa fierbinte si se lasa la foc mic 5-10 minute, dupa preferinte. 3. Între timp se pune la calit în ulei de masline usturoiul feliat si rosiile cherry înjumatatite. Se lasa la foc mediu 5 minute, dupa care se pun condimentele si mirodeniile preferate. 4. La final, dupa ce ai asezat ingredientele pe farfurie, stropeste-le cu putin ulei de masline înainte de a le consuma. Credit foto: http://whats4dinnersolutions.com
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spala ciupercile, rupe-le coditele si taie-le în felii potrivite. Daca sunt mici pot fi lasate întregi. Presara-le cu sare dupa gust. Încinge putin ulei într-o tigaie mare de teflon si pune ciupercile. Poti pune cât mai multe pentru ca volumul scade pe masura ce se soteaza. Acopera tigaia cu un capac si lasa la foc potrivit, amestecând din când în când. Ia tigaia de pe foc când ciupercile sunt rumenite. Pentru a prepara sosul, piseaza bine usturoiul cu putina sare grunjoasa, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie legumele cubulete, rondele sau rase (dupa preferinta fiecaruia), iar morcovul si telina trebuie puse primele la fiert în apa cu sare si piper. Carnea o fierbeti separat pentru a iesi toata grasimea din ea, si o adaugati peste legume când acestea sunt aproape fierte. Dupa ce ati testat daca sunt fierte suficient, adica nici tari, dar nici foarte moi, adaugati bulionul si mai lasati 10 min pe foc. La final se adauga patrunjelul în cantitatea dorita. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se condimenteaza bine pestele se 'unge' cu usturoiul pisat, deasupra se pun felii de lamaie si se inveleste individual in staniol (mai bufant staniolul nu lipit de peste) , se fac putine gauri cu o scobitoare si se da la cuptor timp de 15-30 minute, se poate servi cu o garnitura de cartofi copti sau fierti cu un sos alb
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aluatul l-am facut cu masina de facut paine de aceasta data dar se poate face foarte bine si prin framantat manual, ascultand o priceasna bisericeasca si asteptand sa primim inca o data lumina , semn ca o sa avem puterea sa o luam de la capat inca o data si anul acesta. In masina de paine am pus prima data apa calduta in care am dizolvat drojdia cu o lingurita de miere, am adaugat apoi uleiul si faina si sarea si am setat pe program de framantare si dospire. Dupa ce este dospit aluatul in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem albusurile de ou pana obtinem o spuma ferma, adaugam treptat zaharul si amestecam bine cu albusurile batute spuma . Punem coaja si sucul de lamaie , urmata de migdalele macinate si ciocolata rasa, amestecam ingredientele pana obtinem o pasta omogena . Pe tava de la cuptor am pus hartie de copt, iar cu ajutorul a 2 lingurite am facut cate o gramajoara , lasand spatiu intre ele. Optional putem pune pe fiecare gramajoara cate o migdala curatata de pielita maronie : ( un secret pentru a ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taiem salota sau ceapa si maslinele in feliute foarte subtiri si le calim in 2-3 linguri ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam fileurile de ansoa scurse bine de uleiul in care au fost conservate si amestecam pe foc mic inca 2 minute,Scurgem tonul foarte bine si-l desfacem in mici bucatele cu ajutorul unei furculite apoi il aduagam peste mixul de masline si ceapa si-l calim 1-2 minute dupa care adaugam sucul de rosii amestecat cu un polonic din apa in care fierb pastele si patrunjel...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ca mancarea chinezeasca poate satisface orice moft (culinar) ti-ar trece ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , in rest o puteti asorta cu orice: caramel, fructe, sosuri de frutce ... puteti asorta panna cotta cu orice ! Pofta mare sa aveti! Tipareste ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com