Cauta in 21.294 retete
Mi intai se curata merele de coaja si se dau prin razuitoare la marimea dorita. Acestea se scurg foarte bine iar sucul astfel scurs il pastram. Merele razuite se aseaza pe fiecare foaie de foetaj dupa care se presara zaharul peste merele razuite. Luam fiecare foetaj in parte si il rulam astfel incat merele sa ramana in interior. Aceste rulouri le punem intr-o tava unsa cu putin ulei si se dau la cuptor. Se lasa pana ce foetajul se rumeneste frumos. Cand se scoate din cuptor se stropeste cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se mixeaza toate ingredientele în blender, adâugând câte putina apa pâna când obtii consistenta dorita. Se orneaza cu frunze de patrunjel, creveti si se consuma rece!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam si amidonul,dupa care turnam treptat si laptele rece.Punem compozitia pe foc mic pina se ingroasa amestecind continuu.Dupa ce s-a ingrosat luam crema de pe foc si o lasam la racit.Frisca se bate spuma.Jumatate din cantitatea de frisca se inglobeaza in crema.Punem crema peste o foaie,peste crema intindem frisca ramasa,iar cealalta foaie o sfarimam si o punem peste frisca.Cine doreste mai poate presara deasupra zahar pudra.POFTA BUNA!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Este populara placinta cu branza (cu mici adaugiri din partea mea ) si este coapta in forma de chec ! Cireselor le scoatem samburii si le rupem / taiem jumatati. Branza de vaci se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si nuca de cocos.Adaugam cele 4 oua intregi si omogenizam bine. Foaia de aluat se taie in doua,o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec,iar cealalta parte mai mica,doar cat sa acopere umplutura de branza. Cu surplusul de aluat ,care se decupeaza dupa ce asezati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se intinde aluatul se aseaza intr-o tava rontunda,se indeparteaza excesul de aluat ,apoi se intinde sub forma rotunda.Se inteapa cu furculita aluatul din tava se aseaza nucile macinate amestecate cu zahar si ciocolata rasa,deasupra se aseaza felii de portocala ,se pune restul de aluat deasupra.Se baga la cuptorul preincalzit la 180 C.Se serveste cu topping de ciocolata alba/neagra deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca oul cu uleiul, otetul si sarea si se adauga 250 ml de apa. Se incorporeaza faina si se framanta bine. Se intinde apoi o foaie care se unge cu jumatatea din cantitatea de unt, apoi se pune la fridiger aproximativ 30 minute. Se repeta operatiunea cu untul ramas si se pune din nou la frigider pentru alte 30 minute. In acest timp se rade dovleacul si se caleste impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Aluatul se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi intre care se aseaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca toate ingredientele pâna când obtii un aluat de o consistenta buna, pe care sa-l poti modela. Se formeaza apoi bilute pe care le asezi în tava tapetata cu hârtie de copt si le aplatizezi (nu foarte tare) cu ajutorul unei furculite. Se lasa aproximativ 10-15 minute la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade Celsius.
Reţetă de pe retete.eva.ro
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În prima faza se amesteca foarte bine faina cu amestecul pentru aluaturi dospite, peste care se adauga laptele, uleiul, oul si zaharul. Toata compozitia se amesteca pâna când aluatul devine lucios, iar apoi se adauga stafidele. Nemaifiind nevoie sa fie lasat aluatul la dospit, imediat se trece la etapa urmatoare, si anume modelatul aluatului. Pe suprafata de lucru se presara faina si se împarte aluatul în 4 bucati din care se rasucesc cu mâna rulouri. Rulourile se împletesc câte 2 si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare : Se da branza pe razatoare, separat se amesteca ouale cu zaharul vanilat, apoi se pun peste branza rasa. Se unge tava cu cubul de unt, se intinde prima foaie, se adauga umplutura, se uniformizeaza si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se pune tava la cuptor timp de 40 de minute. Dupa ce se raceste, se taie in patratele si se pudreaza cu zahar dupa preferinte. Are un grad redus de dificultate. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Feliile de bacon se prajesc într-o cratita, dupa care se pun pe un prosop de hârtie ca sa absoarba excesul de grasime. În uleiul ramas dupa ce ai prajit baconul se caleste ceapa, apoi se adauga marul, salvia, usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa 5-7 minute, dupa care se adauga o parte din supa concentrata de pui sau apa, mixând cu blenderul de mâna pâna se omogenizeaza. Se adauga piureul de dovleac, supa/apa ramasa, sare, piper si zahar, amestecând bine cu blenderul de mâna. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem fructele de padure congelate intr-un vas impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana capata consistenta unui sos gros. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Dezghetam aluatul si il taiem in sase. Lasam un spatiu in mijlocul aluatului unde vom pune umplutura iar pe laterale facem taieturi de circa 2 cm. Din cei 50 ml apa si 3 linguri de zahar facem un sirop. Ungem suprafata cu ajutorul unei pensule. Punem in miloc umplutura (nu puneti foarte multa fiindca va curge la copt). Incepem sa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... va ia prea mult din timpul liber. Ingrediente: - 1 foaie de patiserie - foietaj de cca 800 g - 5 mere mari - 1 lingura suc de lamiie - 100 ... feliile de mar. Foaia de patiserie se intinde putin cu sucitorul ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... primar ce sta la baza patiseriei, acest aluat simplu este indispensabil ... al placintei (cea de dinaintea foilor de placinta fabricate industrial). Amestec ... dar, mai ales, pentru folosirea foilor subtiri si elastice. Timp de ... e o gluma sau un moft al patiserilor avizi de spectacol). Lasati aluatul ... intrebuintarea dorita. Foile subtiri, astfel obtinute, se folosesc pentru placinte sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cuptor. Ingrediente: 400 gr aluat foietaj 200 gr cascaval 200 gr ... de preparare: Intindem aluatul de foietaj intr-un drepunghi potrivit de ... . Cu ajutorul unei pensule de patiserie ungeti toata suprafata cu sosul ... in rondele nu foarte groase. Obtinem astfel niste melcisori. Asezam melcisorii ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... vreo 2-3 reteta asta ... din cauza foilor, am renuntat sa ma mai ... preferinta astfel incat sa se obtine niste triunghiuri * eu am folosit ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... in frigider un aluat de foietaj care astepta cam de mult ... smantana - sare - piper - 1 foaie aluat foietaj Dovleceii se curata de coaja ... mustarul si smantana . Foaia de patiserie se intinde in tava de ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... vanilie si lamaie. Pentru prepararea foilor am folosit: - 150 g zahar - 150 ... la foc foarte mic pana obtinem o crema consistenta, groasa ca o budinca ... sucul de lamaie pana am obtinut o compozitie densa, cremoasa. Cantitatea de ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... , direct din borcan :)) - 1 pachet foi de foietaj congelate sau aluat de patiserie (fraged) - putin faina pentru intinsul foilor - 1 galbenus amestecat cu 2 linguri lapte ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... daca ai un aluat de foietaj in congelator si ceva mac ... ce va trebuie: - 400 g aluat foietaj - 300 g mac macinat - 100 g stafide ... si se pune la rece. Foietajul se intinde pe folia in ... astfel un rulou. Despartim ruloul obtinut de aluatul ramas printr-o taietura ... in rulouri mai mici. Vom obtine 24 rulouri care se pun ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com