Cauta in 16.330 retete
Se amesteca oul cu uleiul, otetul si sarea si se adauga 250 ml de apa. Se incorporeaza faina si se framanta bine. Se intinde apoi o foaie care se unge cu jumatatea din cantitatea de unt, apoi se pune la fridiger aproximativ 30 minute. Se repeta operatiunea cu untul ramas si se pune din nou la frigider pentru alte 30 minute. In acest timp se rade dovleacul si se caleste impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Aluatul se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi intre care se aseaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca toate ingredientele pâna când obtii un aluat de o consistenta buna, pe care sa-l poti modela. Se formeaza apoi bilute pe care le asezi în tava tapetata cu hârtie de copt si le aplatizezi (nu foarte tare) cu ajutorul unei furculite. Se lasa aproximativ 10-15 minute la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade Celsius.
Reţetă de pe retete.eva.ro
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În prima faza se amesteca foarte bine faina cu amestecul pentru aluaturi dospite, peste care se adauga laptele, uleiul, oul si zaharul. Toata compozitia se amesteca pâna când aluatul devine lucios, iar apoi se adauga stafidele. Nemaifiind nevoie sa fie lasat aluatul la dospit, imediat se trece la etapa urmatoare, si anume modelatul aluatului. Pe suprafata de lucru se presara faina si se împarte aluatul în 4 bucati din care se rasucesc cu mâna rulouri. Rulourile se împletesc câte 2 si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare : Se da branza pe razatoare, separat se amesteca ouale cu zaharul vanilat, apoi se pun peste branza rasa. Se unge tava cu cubul de unt, se intinde prima foaie, se adauga umplutura, se uniformizeaza si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se pune tava la cuptor timp de 40 de minute. Dupa ce se raceste, se taie in patratele si se pudreaza cu zahar dupa preferinte. Are un grad redus de dificultate. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Feliile de bacon se prajesc într-o cratita, dupa care se pun pe un prosop de hârtie ca sa absoarba excesul de grasime. În uleiul ramas dupa ce ai prajit baconul se caleste ceapa, apoi se adauga marul, salvia, usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa 5-7 minute, dupa care se adauga o parte din supa concentrata de pui sau apa, mixând cu blenderul de mâna pâna se omogenizeaza. Se adauga piureul de dovleac, supa/apa ramasa, sare, piper si zahar, amestecând bine cu blenderul de mâna. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem fructele de padure congelate intr-un vas impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana capata consistenta unui sos gros. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Dezghetam aluatul si il taiem in sase. Lasam un spatiu in mijlocul aluatului unde vom pune umplutura iar pe laterale facem taieturi de circa 2 cm. Din cei 50 ml apa si 3 linguri de zahar facem un sirop. Ungem suprafata cu ajutorul unei pensule. Punem in miloc umplutura (nu puneti foarte multa fiindca va curge la copt). Incepem sa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... va ia prea mult din timpul liber. Ingrediente: - 1 foaie de patiserie - foietaj de cca 800 g - 5 mere mari - 1 lingura suc de lamiie - 100 ... feliile de mar. Foaia de patiserie se intinde putin cu sucitorul ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... primar ce sta la baza patiseriei, acest aluat simplu este indispensabil ... al placintei (cea de dinaintea foilor de placinta fabricate industrial). Amestec ... dar, mai ales, pentru folosirea foilor subtiri si elastice. Timp de ... e o gluma sau un moft al patiserilor avizi de spectacol). Lasati aluatul ... intrebuintarea dorita. Foile subtiri, astfel obtinute, se folosesc pentru placinte sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cuptor. Ingrediente: 400 gr aluat foietaj 200 gr cascaval 200 gr ... de preparare: Intindem aluatul de foietaj intr-un drepunghi potrivit de ... . Cu ajutorul unei pensule de patiserie ungeti toata suprafata cu sosul ... in rondele nu foarte groase. Obtinem astfel niste melcisori. Asezam melcisorii ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... vreo 2-3 reteta asta ... din cauza foilor, am renuntat sa ma mai ... preferinta astfel incat sa se obtine niste triunghiuri * eu am folosit ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... in frigider un aluat de foietaj care astepta cam de mult ... smantana - sare - piper - 1 foaie aluat foietaj Dovleceii se curata de coaja ... mustarul si smantana . Foaia de patiserie se intinde in tava de ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... vanilie si lamaie. Pentru prepararea foilor am folosit: - 150 g zahar - 150 ... la foc foarte mic pana obtinem o crema consistenta, groasa ca o budinca ... sucul de lamaie pana am obtinut o compozitie densa, cremoasa. Cantitatea de ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... , direct din borcan :)) - 1 pachet foi de foietaj congelate sau aluat de patiserie (fraged) - putin faina pentru intinsul foilor - 1 galbenus amestecat cu 2 linguri lapte ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... daca ai un aluat de foietaj in congelator si ceva mac ... ce va trebuie: - 400 g aluat foietaj - 300 g mac macinat - 100 g stafide ... si se pune la rece. Foietajul se intinde pe folia in ... astfel un rulou. Despartim ruloul obtinut de aluatul ramas printr-o taietura ... in rulouri mai mici. Vom obtine 24 rulouri care se pun ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... clipele minunate petrecute la Paris. Ingrediente : - aluat foietaj ( eu am folosit foietaj de casa , reteta rapida). Pentru ingrediente click AICI - 100 g din ... am mentionat anterior, am folosit foietaj rapid de casa . Mi se ... , seamana cu cornurile de la patiserie, dar se poate folosi fara probleme foietajul din comert. Se imparte foaia ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... imaginatie. Ingrediente: 250 gr aluat foietaj 200 gr telemea sarata 2 galbenusuri ... lucru cu faina si intindem foietajul in strat subtire. Batem galbenusurile cu laptele si intindem pe toata suprafata foietajului cu o pensula de patiserie. Radem deasupra branza pe razatoarea mica. Suprapunem ... inguste pe lat. Eu am obtinut 15 fasii. Ungem deasupra cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... sau cu nuca , se pot obtine diferite prajituri. Foile cu miere ... la 200 grade C. Pentru prepararea foilor se pun intr-un castron ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... musafirii, cumpara un pachet de foietaj. Amesteca branza cu pudra de ardei iute pana se obtine o pasta. Taie aluatul in patratele ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foi de placinta. Pliati marginile foilor  daca acestea au depasit limitele ... pachet, nu la cutie) veti obtine una dintre cele mai delicioase ... se regasesc la raioanele de patiserie proaspata sau congelata din supermarketuri ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro