sirnici cu brinza
Pagina 4 din 5
750 gr. branza de vaca, 3 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri unt, sare, sare, pesmet Mod de preparare: Se trece branza prin sita si se amesteca cu ouale batute, smantana, untul si sarea. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor sa se rumeneasca. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g branza de oaie, 300 g cirnati afumati, 6 oua, 50 g ulei, 3 cepe potrivite, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga cirnatii taiati felii subtiri si se prajesc in continuare cu ceapa. Dupa 4-5 minute se adauga branza si ouale, care au fost batute ca pentru omleta. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
rosii, castraveti, ardei gras, oua fierte, branza de vaca sau de oaie, sare, piper, ulei, otet Mod de preparare: Se taie toate legumele si se amesteca impreuna cu ouale taiate rondele si branza taiata bucatele mici. Toate se sareaza si condimenteaza si apoi se adauga putin ulei si otet (de mere eventual).
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. branza de vaci, 1 ou, 3 linguri smantana, 3 linguri zahar, 2 linguri gris, 100 gr. stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt, sare, pesmet Mod de preparare: In branza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga (daca sunt la indemina) stafide curatate si spalate. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet aluat de foetaj, 250 g branza de oaie (telemea sfarimata), 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru verde, sare, piper Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza de jur-imprejur o "bordura", care se umezeste cu putina apa, ca sa se lipeasca mai bine. Peste aluat se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. branza de oaie, 50 gr. unt, 1 lingurita boia, 1 lingurita rasa chimen pisat foarte fin, sare (facultativ) Mod de preparare: Brinza data prin masina de tocat sau prin sita se freaca bine cu untul. Se adauga boiaua, chimenul si sarea, amestecand bine astfel ca pasta obtinuta sa aiba o culoare omogena. Se asaza pe o farfurie si se garniseste cu diferite legume de sezon (ridichi, rosii, ardei gras) sau se foloseste pentru sandvisuri.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr spaghetti, 1 ou mic, 100 gr costita afumata (se poate si fara) 200 gr branza de oi (telemea( sau bivolita, 100 gr cascaval, 2 cuburi branza topita (optional) Mod de preparare: Se trec pe razatoarea mare brinzeturile, costita se taie feliute subtiri si se prajeste in putin ulei la foc mic pana ajunge jumari. Se fierb spaghetti conform instructiunilor de pe ambalaj (al dente) se storc fara sa se clateasca. Intr-un castron punem spaghetti peste care turnam putin ulei de la costita fripta...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 4 oua, 150 g zahar, un praf de copt, un zahar vanilat, 150 g faina, coaja rasa de lamiie; Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hirtie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cind acesta este curata. Pentru crema se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 cartofi de marime mijlocie, un ardei rosu, o legatura patrunjel, o ceapa mica, 100 g porumb din conserva, o capatina usturoi, o lingura de unt, 100 ml smantana, 150 g branza proaspata, 2 linguri mustar, sare si piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert cam 20 min., ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeturile. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins. Se adauga ardeiul si verdeata. Din smantana, branza si mustar se face un amestec consistent. Cartofii se cojesc si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se lasa sa se raceasca. Brinza se da pe razatoare, jambonul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... marunt mararul, ceapa si usturoiul. Brinza se da pe o razatoare mare ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg cartofi, 1/4 kg branza de vaca, 2 oua, 2 linguri unt, sare Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata, se trec prin masina de carne. Se amesteca bine cu branza, oua si sare. Se coace in forma unsa si presarata cu pesmet. Inainte de a se da la cuptor se pun deasupra bucati de unt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 buc. dovlecei, 5 linguri de branza de vaca sau urda, 1 ou, o ceasca de smantana, 1 lingurita de gris, 2 legaturi marar, 1 lingura untura, 3 lingurite de faina, sare, piper Mod de preparare: Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga. Se alege branza de vaci bine scursa, se freaca cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, gris, marar tocat si ou, iar daca este...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
franzela, 2 linguri branza de vaci, 10 gr. unt, gogosar Mod de preparare: Se da branza de vaci prin sita sau se striveste cu furculita, apoi se amesteca cu untul pana se omogenizeaza. Se ung feliile de franzela cu un strat uniform din aceasta pasta si se garnisesc cu gogosar.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... iar nectarinele se taie felii. Brinza de vaci se amesteca cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. cartofi, 1 buc. ceapa, untura, 40 gr. branza rasa, 4-5 felii branza Mod de preparare: Cartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cind sunt aproape patrunsi, se adauga branza rasa; se amesteca totul bine si se lasa cratita pe foc mic, pana se formeaza o crusta aurie. Se intoarce acesta clatita pe partea cealalta, se acopera cu felii se branza si se lasa cratita acoperita cu un capac, pana cind branza se topeste. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza bine scursa de zer, 150 g unt, 5 oua, 2 linguri faina, sare, unt pentru forma Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita si galbenusurile unul cite unul. Se amesteca bine, se pune sare (dupa gust) si faina. Se unge cu unt o forma de budinca cu capac inchis ermetic, se asaza compozitia si se fierbe intr-un vas cu apa clocotita, timp de 40 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o chifla mai veche,100ml lapte,8 foi mari de Varza, un ardei gras, rosu, 200 g fasole verde,2 cepe, 150 g branza de vaci, 2 linguri cimbru tocat,1 ou, 2 linguri unt, 200 ml vin alb, o foaie dafin, piper, chimen Mod de preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu branza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratita rezistenta la foc. Se toarna deasupra vinul, se acopera cu apa, se adauga boabele...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaci, 150 g smantana proaspata groasa, chimen, ceapa. Mod de preparare: Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana. Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma, se pot adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel, taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu sare si se scurg. Brinza de vaci, data prin sita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com