Cauta in 21.294 retete
Vinetele si dovleceii se feliaza rondele sau pe lungime, se sareaza si se lasa la scurs o jumatate de ora. Se pun toate legumele pe gratar, dupa care se lasa la racit. Se amesteca legumele coapte cu ulei de masline, un catei de usturoi dat prin razatoare, sare si piper. Se presara deasupra mozzarella fresca rupta cu mâna si frunzele de busuioc. Salata se poate servi si rece, fiind racoritoare în zilele caniculare.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 1 kg cartofi Mod de preparare: Vinetele se spala, se taie asa ... , se adauga usturoiul pisat si vinetele scurse de ulei. Se coace ... taiat marunt. Mod de servire Se poate servi cu salata verde
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg de vinete, 1/2 kg kapia, 4 rosii, o capatina de usturoi, ulei, sare si otet dupa gust Mod de preparare: Se coc ardeii si vinetele, se curata si se toaca marunt. Se amesteca si rosiile taiate, se bate cu ulei apoi se adauga usturoiul, sarea, otetul su uleiul. Mod de servire Rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 vinete mari, 2 rosii, 1/2 pahar maioneza, 100 gr. masline, sare, piper, 1 ceapa mica Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca bine. Se face o maioneza dintr-un galbenus, se acreste cu otet si se amesteca cu vinetele si ceapa tocata. Se sareaza si se pipereaza dupa gust Se orneaza cu felii de rosii si masline.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg. vinete, 6 buc. ardei grasi, 500 gr. rosii, o ceapa, o lingurita de ... patrunjel verde, sare Mod de preparare: Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat ... tocate, apoi un rind de vinete si unul de ardei. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 buc. vinete, 100 ml. ulei, un galbenus de ou, 1/2 lingurita de mustar, 1 buc. ceapa mica taiata marunt(se poate omite), sare Mod de preparare: Se coc vinetele. Cind sunt coapte, moi in interior, se toaca si se lasa sa se raceasca. Se face o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Maioneza si ceapa taiata marunt se amesteca cu vinetele tocate si se adauga sare. Mod de servire Se serveste cu felii de piine si cu rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... vinete mari, 1 ceapa (dupa plac), 3-4 linguri ulei, un varf cutit piper ... Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata cat sunt fierbinti ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 vinete (1 kg), 1 galbenus, 150 ml de ulei, o lingurita zeama de lamiie sau otet, 1 catel usturoi, sare Mod de preparare: Din galbenus, zeama de lamiie (otet), si ulei se pregateste maioneza. Se coc vinetele pe jar viu sau pe flacara, se curata si se toaca bine. Cind vinetele tocate s-au racit, se combina cu maioneza, usturoiul pisat si se potriveste de sare. Se pun vinetele pe platou si se decoreaza cu felii de rosii si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg. vinete, 2 kg. gogosari, 1/2 -1 kg. ceapa, 3 kg. rosii, citeva foi de ... Mod de preparare: Se coc vinetele, se lasa sa se scurga ... se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata ... , se pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecand usor ca zacusca ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 vinete, 2-3 ardei iuti, 3-4 ardei grasi, gogosari, ardei capia, Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sunt subtiri in carne. Se curata. Se toc, se toaca usturoiul, se amesteca, se adauga sare, piper, uleiul si otetul. Se amesteca in continuare, se pune la rece. Mod de servire Se serveste ca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... buc. vinete, 4-6 buc. ardei grasi, 2 oua, ulei, sare, piper, o lingura de ... seminte. Se taie in jumatati pe lung. Din vinete se face o salata obisnuita. Se potriveste salata de sare, piper, se adauga mujdeiul, apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata fierbinti si se ... ce se inmoaie, se adauga vinetele tocate, ardeii taiati, bulionul de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 buc. vinete, 1 galbenus, 100 ml de ulei, zeama sau sare de lamiie, o ceapa foarte mica Mod de preparare: Se pregateste din galbenus, ulei si zeama de lamiie o maioneza obisnuita. Separat se coc vinetele, se curata si se toaca. Se combina in castronul cu vinete maioneza. Se adauga dupa gust sare si se adauga ceapa data pe razatoarea cea mai fina. Mod de servire Cu aceasta salata se pregatesc rosii umplute sau tartine pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 kg vinete, 3 kg gogosari, 250 ml otet, 250 ml ulei, 2 linguri zahar Mod de preparare: Vinetele si gogosarii se coc, apoi se taie cuburi si fisii, se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu otet, zahar si ulei si se dau la rece 24 h. Se fierb cam 20 de minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 rosii mari, salata de vinete Mod de preparare: Rosiile se spala, se taie un capacel si se scoate miezul cu o lingurita. Se umplu cu salata de vinete si se acopera cu capacelul. Se orneaza cu verdeata. Rosiile se pot umple cu diverse salate (de dovlecei, de orez, de ciuperci, de conopida).
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... vinete mari, 2 linguri branza, 2 oua, 2 linguri faina, ulei pentru prajit, sare, salata verde Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata fierbinti si se ... garnisesc cu citeva frunzulite de salata si se servesc fierbinti sau ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
vinete, ceapa, usturoi, maioneza Mod de preparare: Vinetele coapte se toaca marunt cu tocatorul, se adauga ceapa dupa gust, putin usturoi si apoi maioneza. Mod de servire Se serveste asezonata cu rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. vinete coapte, 500 gr. dovleac turcesc, o ceapa, ulei, sare Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pana se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei, sare, dupa gust. Mod de servire Se asaza pe un platou si se orneaza cu felii de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. vinete, 1-2 cepe, 2 linguri ulei, 1 buc. rosie Mod de preparare: Se coc sau se fierb vinetele, se curata de coaja, se toaca, se adauga ceapa si o rosie, putin prajite, sare, piper, ulei si putin otet. Toate acestea se amesteca, se fierb la foc mic pentru ca apa de prisos sa se evapore si se lasa la racit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
icre negre, salata de vinete, bagheta Mod de preparare: Se face o salata de vinete obisnuita, se amesteca cu o cantitate de icre negre moi, in functie de gust. Se ung felioarele de paine.
Reţetă de pe www.retete-bune.com