Cauta in 20.697 retete
Presaram ossobuco cu sare si piper, apoi le trecem prin faina. Scuturam excesul de pe ele. Prajim ossobuco in uleiul incins, pe ambele parti, pana sunt usor rumene. Le scoatem din tigaie. Adaugam untul in tigaie si apoi legumele (ceapa, telina, morcovul) taiate cubulete mici. Le calim un pic pana se inmoaie. Adaugam vinul si fierbem cca 2 minute sa se evapore alcoolul. Adaugam carnea inapoi in tigaie, adaugam dafinul, cimbrul, ienibaharul, rosiile rupte cu furculita si supa (poate fi si supa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie rosiile in doua si se storc astfel incat miezul apos cu seminte sa iasa afara. Se scoate miezul cu olingurite. Se pun rosiile si restul ingredientelor pentru pesto siciliano,fara ulei, intr-un blender si se marunteste totul bine. Se adauga uleiul si se mixeaza pana obtineti o pasta. Se adauga sare dupa gust . Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg pastrand cateva linguri de apa(5-6) . Se pune apa intr-un bol si peste ea pastele scurse....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Saltimbocca alla romana este cea mai buna dovada a faptului ca retetele ... palpabila este o portie de saltimbocca alla romana, combinatie de carne de ... sos inchis la culoare. Saltimbocca alla romana se serveste fierbinte, stropita ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pollo alla parmigiana este o reteta foarte populara in Statele Unite unde ... probabil din vinetele parmigiana , pollo alla parmigiana isi trage numele de ... si rumenit la suprafata. Pollo alla parmigiana se serveste cu sosul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , apa, supa sau vin. Risotto alla milanese este garnitura perfecta a unui ... si gustos. Asa este risotto alla milanese. Portii: 4 Timp de preparare ... piper alb si amestecati. Risotto alla milanese se serveste ca atare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... simplu, picant si delicios  spaghetti alla putanesca (pastele prostituatelor)  ca ar ... paste pentru a incorpora sosul. Spaghetti alla putanesca se servesc imediat dupa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente (pentru 4 persoane) : - 100 g de costita afumata sau bacon taiata in bucatele - 400 g spaghetti - 1 ceapa mare (optional) - 2 linguri de ulei de masline - 1 pahar de vin alb parfumat 10 cl (Pinot gri,Chardonnay sau Chateau Saint Jean -Bordeaux alb - optional) - 8 linguri de smantana lichida - 50 g pecorrino proaspat ras - 50 g parmesan proaspat ras - 4 galbenusuri de ou - sare si piper dupa gust Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare, intr-o oala mare. Cand apa clocoteste ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Cine este Norma ? Habar nu are nici Jamie Oliver, dar este convins ca aceasta e o fata buna! Jamie ne spune ca pastele in stil Norma sunt niste paste siciliene clasice, consumate de toata lumea de pe insula. Nici eu nu am fost foarte curioasa sa stiu cine este aceasta fata, dar am preluat reteta lui Jamie si am fost la fel de incantata ca toata lumea din Sicilia. Iata ce am folosit: - 2 vinete - 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri - 1 ardei iute rosu uscat, faramitat - 1 ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
O minunata compozitie vegetariana sau de post. Sosul Arrabbiata (sau arabiata cum se mai scrie in romana pe unele meniuri de restaurant) folosit pentru paste  penne, fusilli si, mai rar, spaghetti  este un vechi sos roman care cucereste prin simplitatea si puritatea ingredientelor ce il compun. Picant, fara exagerare, acid, dar fara patima, dulce, fara premeditare, aromat, neostentativ, sosul Arrabbiata da pastelor un farmec aparte. Tinerii italieni mananca aceste paste inainte de a iesi in...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
pulpa de vitel, branza prosciutto, frunze proaspete de menta, faina, unt, vin alb sec, sare, piper Mod de preparare: Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta (uscat doar in utlimul caz, pentru ca nu mai au aroma) si o felie de branza pe fiecare felie. Se indoaie feliile in doua si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea , se lasa cite doua minute pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
ulei de masline, o ceapa taiata julien, un morcov, un dovlecel, un ardei gras, 2 frunze de spanac, o mina mazare verde sau fiarta, sare, piper, 8 oua, 100 gr parmezan, 100 gr sunca Mod de preparare: Se taie legumele fisii si se calesc in ulei la foc mare, cu sare si piper pana se inmoaie (5 minute). Intr-un vas se bat ouale cu sare si piper dupa care se adauga branza si se bat bine. Se adauga si ouale peste legume si se lasa pana se intaresc, la fel ca la omleta. Mod de servire Se serveste cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet "Primo" Manicotti (225 g), 750 gr. carne tocata (vita), o ceapa taiata marunt, 1 catel de usturoi pisat, 3/4 cana pesmet, 125 ml morcovi rasi (1/2 cana), 1/4 cana patrunjel, 2 oua, o cana parmezan, 1 lingurita busuioc, sare, piper si 680 ml sos de rosii Mod de preparare: Se fierb manicotti in apa clocotita si, ca sa se eviti ruperea, se pun doua cite doua, se scurg si se lasa deoparte. In tigaie se pune carnea tocata, ceapa si usturoiul, se amesteca pentru citeva minute, se da la o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Am mai facut si nu prea e pe placul meu gustul de vin cu branza dar n-am folosit orez arborio si n-am respectat reteta intru totul 1 cana orez arborio 1cana vin alb sec 1 ceapa alba Supa alba de pui Unt ulei de masline Sofran Parmezan Calim ceapa tocata in unt si ulei, adaugam orezul spalat si scurs, eu l-am lasar inaijte la inmuiat. Stingem cu vinul putin caldut, lasam pana se evapora apoi punem supa fierbinte. Cand a fiert orezul punem parmezajul cat e cald si inchidrm focul. Amestecam sa...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
ulei dublu rafinat de masline (5-6 linguri), unt cat o nuca, 2 catei de usturoi taiati la jumatate pe lung, 100 g. bacon afumat taiat cubulete, un ou intreg, penne (pasta scurta striata), sare grunjoasa si apa pentru paste Mod de preparare: Se pun pe foc mediu intr-o tigaie eventual teflonata, uleiul si untul, se amesteca pana fuzioneaza, se adauga usturoiul si bacon-ul; dupa ce se rumeneste, usturoiul se scoate; odata rumenit bacon-ul, se stinge focul, se asteapta pin ce devine caldut si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se taie legumele fisii si se calesc in ulei la foc mare, cu sare si piper pina se inmoaie (5 minute). Intr-un vas se bat ouale cu sare si piper dupa care se adauga brinza si se bat bine. Se adauga si ouale peste legume si se lasa pina se intaresc, la fel ca la omleta. Se serveste cu sunca bine calita. - Ulei de masline, o ceapa taiata julien, un morcov, un dovlecel, un ardei gras, 2 frunze de spanac, o mina mazare verde sau fiarta, sare, piper, 8 oua, 100 g parmezan, 100 g sunca. Livrare la...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Puneti intr-o tava ulei, faina, patrunjelul si catelul de usturoi, deasupra asezati tonul, ciupercile feliate, sare, piper dupa gust si turnati vinul. Se pune la cuptor cca. 20-25 de minute la foc moderat, iar cu putin inainte sa fie gata adaugati untul si zeama de lamaie. - 4 bucati de ton, 200 g ciuperci, 30 g unt, 1 catel de usturoi, patrunjel, 1 lingura de faina, vin alb, 1/2 lamaie (zeama), sare, piper, 2 lingurite ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie,la foc mic. se adauga kaizerul si se lasa la rumenit cateva secunde, apoi se da de pe foc si se prajeste ceapa tocata marunt. Se adauga bulionul si se lasa pe foc cca 15 min. Se pune kaizerul in sucul de rosii obtinut si se coace pentru alte 10 min. Se sareaza si se pune piper dupa gust. Se fierbe pasta si se amesteca cu sucul. - 1 lingure ulei de masline, 200 g kaizer taiat bucati, 1 ceapa mica, 500 g bulion, sare, piper negru, 320 g bucatini (spaghete). ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ingrediente: 350 g penne 5-6 bucatele ansoa 15-20 masline 1 lingura capere o conserva rosii ulei de masline usturoi patrunjel ardei iute Mod de preparare: Se fierb pastele in apa clocotita cu sare timp de 5-10 minute (cat scrie pe ambalaj). In timp ce se fierb pastele, se pune intr-o tigaie uleiul de masline si se prajeste usor usturoiul, apoi se adauga ansoaua, maslinele taiate, rosiile,
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com