retete spaniole
Pagina 2 din 5
Pune în blender rosiile, ardeiul, castravetele, usturoiul, jumatate din cantitatea de ceapa rosie tocata si jumatate din cantitatea de busuioc. Amesteca cu blenderul pâna când compozitia devine cremoasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune supa în boluri pentru servit si adauga în fiecare bol ceapa, busuioc, rosii cherry tocate si câteva picaturi de ulei de masline. Serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... acestei salate de legume specific spaniole. Principala caracteristica a acestei salate este ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ) este nelipsita din meniul cotidian spaniol. Servita calda sau rece, in ... de baza pentru tapas (aperitivele spaniole). Portii: 2 Timp de preparare: 45 ... si rece. In mod traditional, spaniolii gatesc o tortilla mare pe care ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , dar folosit international desemneaza sunca spaniola, uscata, din carne de porc ... scumpa varietate de sunca uscata spaniola, preparata din carne de porc ... iberico de recebo sunca uscata spaniola, preparata din carne de porc ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aceasta friptura dens-aromata isi tradeaza la fiecare pas originile iberice. Intalnita in satucele din Estramadura (vestul Spaniei si mai rar in nord-estul Portugaliei), acest fel de friptura, gatit traditional cu iepure vanat, imparte cu bucurie aroma jamon -ului, carne de porc uscata si afumata si a ciupercilor de padure. Portii: 4 Timp de preparare : 2 ore Ingrediente : 4 pulpe de iepure 8 felii de jamon 300 g hribi 300 g galbiori 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus 3 catei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ajo blanco, tradus prin usturoi alb, o supa rece, racoroasa, pe baza de lapte de migdale, aromata cu usturoi, indesata cu paine, imblanzita cu ulei de masline si inviorata cu otet este una dintre cele mai deosebite creatii culinare din Peninsula Iberica. Mai veche decat mai popularul ei frate gazpacho (ajo blanco se mai numeste si gazpacho alb), povestea acestei supe specifice Anadaluziei (in Malaga si Granada) si chiar Extramadurei se suprapune peste istoria Spaniei. Se presupune ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In clasamentul meu de carnuri (caci am asa ceva), puiul este pe locul 2 (pestele ocupa primul loc) si incerc sa il gatesc in cat mai multe moduri posibile (mai multe retete cu pui gasiti aici). Azi am incercat o reteta a la Nigella Lawson, de cartea careia ma bucuram in postarea aceasta , o reteta plina si bogata in arome (ca doar e a la Nigella). Este o mancare perfecta pentru zile friguroase cand iti vine da stai in casa la caldura, sa mananci ceva gustos si sa nu faci nimic altceva. ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... boia carcatita & creveti in stil spaniol - pune o oala cu apa la ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Macroul la gratar/plita ( caballa a la plancha ) este un peste foarte iubit in Spania, in special in nordul basc. Peste oceanic, gras si consistent, macroul se gateste simplu si se serveste cu legume la gratar. Incercati-l alaturi de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu rosii. Portii: 3 Timp de preparare: 45 minute Ingrediente: 3 bucati macrou 5-6 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper patrunjel tocat pentru sos 2 rosii 3 linguri mujdei Preparare: Curatati pestii:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... NU STIU SIGUR, DACA ESTE SPANIOLA SAU NU, DAR EU IN ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... muschi intr-o marinata cu parfum spaniol. Portii: 4 Timp de preparare: 40 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pulpo a la Galega - Caracatita gatita in stil spaniol cu cartofi si smoked paprika
Adauga la favorite
... Galega - Caracatita gatita in stil spaniol cu cartofi si smoked paprika ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
... al painii prajite in limba spaniola, consumate cu precadere la micul dejun. Etalonul micului dejun spaniol (desayunos), T ostada con tomate painea prajita ... este insasi esenta spiritului culinar spaniol. Bucatariile culinare mediteraneene in general ... de masline si vinului. Iar spaniolii nu fac exceptie. Dimpotriva, isi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Am fost 2 ani in urma la mare , si am ramas incantata de gustul si modul , cum se preprara acesti pestisori - sardine. sub denumirea de CILINGUITO . Mi s-a spus, ca pe tot tarmul mediteranean este raspandit acest gratar. Am intrebat , care sunt prioritatile acestui gratar fata de cel , obisnut pentru toti. In primul rand, fumul , care contine multe impuritati de la lemn , se ridica in majoritatea cazurilor in sus, iar in partea , unde se coace pestele vine numai caldura jaraticului. Se poate...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
O varianta a crevetilor pil-pil , crevetii picanti cu dovlecei ( camarones con calabacines ) sunt un preparat rapid, la tigaie, care insoteste cu placere un vin bun. Simpli, rapizi, gustosi creveti picanti cu dovlecei. Vezi aici si reteta de Creveti in foietaj. Reteta: Creveti picanti cu dovlecei Ingrediente: 2 cani creveti mici, decorticati (500 grame) 2 dovlecei mici 5 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 ligurita boia de ardei iute 1 lingura rasa boia de ardei dulce (preferabil...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sunt indragostita de chorizo iute! Il strecor in tot soiul de combinatii si nu reuseste niciodata sa ma dezamageasca. De aceea, nu puteam sa nu il folosesc tocmai in omleta de dimineata! :) Ingrediente 2 oua 1 fir ceapa verde 1/2 ardei rosu cateva feliute de chorizo sare si piper putin ulei sau untura Am batut bine ouale cu sarea si piperul. Cand s-a facut frumos si putin spumos, am adaugat restul ingredientelor tocate. Am turnat totul intr-o tigae in care am incins putina untura si am prajit...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Mai putin cunoscuta decat tortilla de cartofi, tortilla cu dovlecei ( tortilla con calabacines ) este la fel de gustoasa si, in plus, este mult mai lejera. Asadar o omleta cu dovlecei excelenta pentru micul dejun sau pentru o gustare, minunata pentru sandvisuri alaturi de o lingura de maioneza. Portii: 2 Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 1 dovlecel 4 oua 3 linguri ulei de masline 1 ceapa verde sare piper Preparare: Spalati dovlecelul, indepartati-i capetele si taiati-l cubulete. ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Morcovii, ceapa, pastarnacul si telina se inabusa in ulei cu 100ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1,5 litri de apa fiarta, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si oasele si se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii taiati in bucati, ceapa taiata rondele, se pun la fiert in apa cu putina sare, cand cartofii se inmoaie, dupa aproximativ 20 minute, se adauga mazarea, sare, piper si boia. Cand legumele au fiert bine se adauga pestele taiat bucati, se continua fierberea inca 15 minute, pana cand fierbe si pestele. Se adauga verdeata tocata fin. Se serveste calda si este foarte gustoasa daca se pun in farfurie cateva picaturi de Tabasco. - 7-8 cartofi, 500 g mazare (din cutie sau congelata), 4 bucati...
Reţetă de pe www.eculinar.ro