Cauta in 21.294 retete
Asezam piscoturile de sampanie pe un platou, Le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara. Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a topit cioco. Am adaugat gelatina si am omogenizat, dupa care am pus crema in frigider la racit. Am amestecat apoi cu frisca batuta si am rasturnat crema peste piscoturi. Am pus forma la frigider pentru jumatate de ora. La fel am procedat si cu mousse-ul de cioco alba: ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Se pune gelatina in 1/4 cana apa rece cam o ora. 2. Biscuitii se sfarama in mixer, se amesteca cu untul topit, cacao si scortisoara. Apoi se aseaza in forma de tort si se piseaza bine. 3. Gelatina se incalzeste dupa o ora pe foc, dar fara a o fierbe(daca o fierbem isi pierde calitatile). Se amesteca apoi cu branza de vaci. 4. Frisca se bate tare. Se amesteca apoi cu braza de vaci si cu capsunile pisate. 5. Se asambleaza tortul. Se da la rece peste noapte. Serviti tortul ornat cu felii de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se portioneaza puiul, se pune la fiert in apa cu sare, se curata spuma si dupa 15-20 minute se adauga si legumele (morcovul, telina si pastarnacul) curatate si intregi, impreuna cu boabe de piper. Se lasa pana sunt gata legumele, iar puiul trebuie sa fie patruns si fraged. Cand s-au fiert si legumele si puiul, se scot deoparte, se strecoara supa si se mai da in clocot o data, adaugandu-se sare si piper dupa gust si usturoiul pisat. Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 200 ml de apa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Drojdia o facem astfel: O punem peste putin lapte indulcit (nu fierbinte) si o lasam sa creasca. Adaugam cateva linguri de faina. Ouale le batem cu grija si le mixam bine, pana cand devin o masa spumoasa. Adaugam putin cate putin zaharul, sarea si esentele. Punem faina intr-un vas mare, facem loc in mijloc si punem pe rand drojdia care intre timp a crescut, ouale batute spuma si restul de lapte. Framantam pana se incorporeaza toata faina si apoi punem putin cate putin uleiul si continuam sa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor , la foc mic pana se rumeneste usor. Taiem blatul in doua . Punem o folie alimentara in forma apoi asezam primul blat. Nu este necesar sa insiropam blatul deoarece se va inmuia de la crema. Preparam crema...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se rade cascavalul pe razatoarea mica. Avem nevoie de o cana de cascaval ras. Se mixeaza ouale, dupa care se adauga cascavalul ras si se amesteca. Se pune apoi o jumatate de cana de iaurt si se amesteca din nou. Urmeaza uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. La final se adauga mazarea scursa de apa. Se potriveste de sare. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si asezam compozitia in tava. Carnaciorii de casa se taie cubulete si se aseaza deasupra checului. Radem cascaval din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Decongelam cotletele si le uscam cu ajutorul unor prosoape absorbante. Punem doua linguri de ulei de masline in tigaie (eu am folosit ulei Monini cu piper). Taiem ghimbirul si usturoiul felii si le rumenim usor. Adaugam untul. Condimentam cotletele, stoarcem peste ele zeama de lamaie si le punem in tigaie. Le rumenim usor pe ambele parti apoi turnam vinul. Cand da in clocot adaugam sosul de soia si mai lasam 2-3 minute. Servim cu zeama de lamaie si cartofi nature.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Legumele se fierb 5 minute in apa usor sarata. Se scurg. Ouale se bat cca.5 minute, se incorporeaza iaurtul, brânza rasa, uleiul. Se omogenizeaza. Se adauga legumele scurse, eventual sare si praful de copt. Faina cernuta se adauga treptat astfel ca aluatul obtinut sa fie asemanator cu cel de chec, dar mai dens. Se coace dupa gust într-o tava de chec sau una întinsa. Se taie rece.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama de la jumatate de lamaie. Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si presaram boabe de piper rosu care ii vor da o aroma deosebita. Lasam 10 minute sa se patrunda toate aromele, punem deasupra doua linguri de ulei de masline, il impachetam in folie de aluminiu si il punem pe gratarul incins, uns cu o lingura de ulei. Dupa ce il lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte il scoatem din folie, stropim cu zeama...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Este populara placinta cu branza (cu mici adaugiri din partea mea ) si este coapta in forma de chec ! Cireselor le scoatem samburii si le rupem / taiem jumatati. Branza de vaci se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si nuca de cocos.Adaugam cele 4 oua intregi si omogenizam bine. Foaia de aluat se taie in doua,o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec,iar cealalta parte mai mica,doar cat sa acopere umplutura de branza. Cu surplusul de aluat ,care se decupeaza dupa ce asezati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
m obtinut 4 bucati de aluat in foi. Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8 placinte lungi, care se pot taia in sectiuni mai mici. Intr-un vas se amesteca brinza de vaci ( scursa bine) ouale si putina sare. Sau daca doriti, preparati alta umplutura din brinza , stafide oparite in prealabil, o lingura- doua de zahar, putina sare si un ou. Aluatul se scoate din frigider cu vreo 15-20 minute inainte de a fi intins,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Blatul il facem asa: Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile cu un praf de sare, le batem spuma tare sau le mixam. Adaugam treptat zaharul, apa precum si galbenusurile frecate cu ulei si amestecam usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, ca sa ramana compozitia pufoasa. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt si adaugam apoi totul la compozitia de oua. Punem aluatul intr-o tava de cuptor dreptunghiulara, unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam tava la cuptor...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt ,cacao si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec. Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Crema: Se mixeaza frisca,se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa; Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul; Dupa ce a crescut o vom...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce .Punem pe foc doar pana se dizolva de tot ciocolata, Puteti pune orice fel de ciocolata va place. Amestecam laptele cu compozitia de ciocolata.Daca doriti mai dulce puteti adauga putin zahar, eu nu am pus, am considerat ca e destul de dulce asa .Adaugati esenta de rom si amestecati. Punem gelatina la hidratat cu 50 ml apa. Cand s-a umflat dam pentru cateva secunde la microunde atat cat sa se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval ras. Sunt delicioase, rapide si foarte dragastoase mai ales ca merg de minune cu o sticla de vin rosu de la rece. Un aperitiv delicios pentru o seara in doi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura. Mod de preparare umplutura 1.Curatam merele de coaja,apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita. 2.Adaugam,zaharul,amidonul si stafidele.Dam la foc mic amestecand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pestele macrou si pestele hering se pun sa se fiarba cu otetul putin vin si apa,sare si putin piper,boabe de coriandru si 4 foi de dafin,se adauga si 2 morcovi taiati in forma de floare si se fierb timp de 15 minute impreuna cu ceapa taiata rondele,apoi se adauga ulei de masline si se lasa peste noapte la rece si dimineata luam o paleta si scurgem de zeama si asezam pe platou de inox si ii servim rece(a se vedea poza).Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara. Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas caramelizam zaharul. Nu il lasati sa se arda fiindca devine amar. Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si omogenizam pana untul este topit complet si incepe sa capete consistenta unui sos. Batem frisca pana...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Seara am pus coastele la marinat cu vin (un pahar), ulei, sos de soia, otet balsamic, busuioc si rozmarin. A doua zi am taiat coastele in doua folosind un cutit mai vechi si ciocanul. Am spalat si curatat legumele. Am taiat legumele, le-am aranjat intr-o tava, apoi am pus coastele sub forma de coronita, le-am pus in mijloc un gogoloi de folie de aluminiu si niste legume ca sa stea si le-am si prins cu niste tepuse. Am pus apoi un pahar cu vin, niste ulei, am presarat sare, piper si niste ...
Reţetă de pe retete.eva.ro