Cauta in 16.331 retete
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati. Se prepara umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si la alegere, coaja de lamaie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem faina cernuta intr-un castron , facem o gaura in mijloc si punem ouale. Oparim frunzele de spanac . Scurgem frunzele de excesul de apa si le facem pasta cu ajutorul blenderului vertical. Batem ouale incorporand faina putin cate putin. Adaugam pasta de spanac. Framantam pana obtinem un aluat de consistenta plastelinei. Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si intindem o foaie foarte subtire. Taiem fasii subtiri si cat mai posibil egale. Daca aveti un aparat de facut...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Separam ouale, iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se dizolva. Pentru rezultate rapide si usoare, folositi un mixer:) Albusurile le batem spuma tare si le amestecam usor cu galbenusurile, stiti cum... amestecand de sus in jos, ca sa ramana aerata si flufy compozitia. Adaugam faina treptat, impreuna cu praful de copt, si continuam sa amestecam cu grija. Aluatul il turnam intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se separa ouale, si intr-un castron pune cele 6 albusuri impreuna cu cele 200 gr. zahar pudra. Se mixeaza bine pana se face o spuma tare. Apoi punem in castron si restul ingredientelor, adica cele 6 galbenusuri, praful de budinca, si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata , folositi o tava nu foarte mare, in orice caz nu folositi tava de la aragaz Se lasa la cuptor 25-30 min la 175 grade....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca). Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pulpele se sareaza si se pipereaza si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-au rumenit, adaugam o lingurita de paprica si o cana si jumatate de apa, apoi lasam sa fiarba circa 30 de minute, pana se patrund bine pulpele. Dupa 15 minute adaugam patrunjelul tocat marunt. Spre final se adauga si usturoiul pisat si se mai lasa 2 minute. Mamaliguta o preparam asa: Intr-o craticioara punem 2-3 cani de apa rece cu sare si 6 linguri de malai, astfel mamaliguta nu va mai face cocoloase. Cand...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prajiti snitelele de vitel intr o tigaie ,apoi taiati le in cuburi mici. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatim sosul:intr o oala mica,topiti untul,apoi adaugati faina.Turnati laptele,putin cate putin,apoi condimentati cu sare si piper,dupa gust.Continuati sa amestecati la foc mic,pana cand compozitia devine cremoasa.Luati o de pe foc si lasati o sa se raceasca. Puneti laolalta cuburile de snitel,jambonul,branza,patrunjelul,sosul si pesmetul.Apoi cand,amestecul este rece, adaugati 3 ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Condimentam pestele si punem peste el uleiul de masline. eu am folosit ulei de masline cu boabe de piper de la Monini. Rumenim pestele in tigaie si cand este aproape gata stingem cu vin alb, il lasam doar cat sa se vapore alcoolul apoi il scoatem. Incingem untul si stingem cu zeama de portocala. Dam intr-un clocot apoi adaugam smantana cu atentie sa nu se taie. Dam deoparte de pe foc si adaugam caperele, sarea si piperul alb. Asezam pestele pe un platou impreuna cu cateva felii de portocala...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem albusurile pana devin spuma tare. Punem frisca lichida intr-un vas pe aragaz, dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete si nessul. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem frisca lichida intr-un vas pe aragaz, dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete si vanilia. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o adaugam in crema de ciocolata amaruie. Incorporam albusul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
SE FREACA GALBENUSURILE CU ZAHARUL PINA SE OBTINE O CREMA,APOI ADAUGAM FAINA,,ZAHARUL VANILAT,CACAUA,SI COAJA DE LAMAIE.SE BAT ALBUSURILE SPUMA SI SE ADAUGA PESTE COMPOZITIA DE MAI SUS,AMESTECAND DE JOS IN SUS.SE UNGE TAVA SPECIALA IN FORMA DE INIMA, CU MARGARINA,PUNEM COMPOZITIA,SI DAM LA CUPTOR MIC,25 MINUTE.DUPA CE S-A COPT LASAM LA RACIT SI DAM CU ZAHAR PUDRA
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Se pune gelatina in 1/4 cana apa rece cam o ora. 2. Biscuitii se sfarama in mixer, se amesteca cu untul topit, cacao si scortisoara. Apoi se aseaza in forma de tort si se piseaza bine. 3. Gelatina se incalzeste dupa o ora pe foc, dar fara a o fierbe(daca o fierbem isi pierde calitatile). Se amesteca apoi cu branza de vaci. 4. Frisca se bate tare. Se amesteca apoi cu braza de vaci si cu capsunile pisate. 5. Se asambleaza tortul. Se da la rece peste noapte. Serviti tortul ornat cu felii de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
ALUATUL,PUNEM IN CASTRON MARE ,1 OU,15 LINGURI ULEI,15 LINGURI DE ZAHAR,15 LINGURI DE LAPTE(CALD),BATEM CU MIXERUL PINA SE TOPESTE ZAHARUL,CAND SA TOPIT ADAUGAM FAINA IN PLOAIE SI BICARBONATUL SI FRAMINTAM PINA OBTINEM UN ALUAT CONSISTENT SA NU SE LIPEASCA DE MANA, DIN CARE SA FACEM 2 FOI.IL IMPARIM IN DOUA PARTI ,INTINDEM FOAIE CU FACALETUL,UNGEM TAVA CU PITIN ULEI SI PUNEM PRIMA FOAIE...COMPOZITIA,PUNEM BRANZA IN CASTRON,ADAUGAM ZAHARUL VANILAT,OUALE,ZAHARUL,ESENTA DE VANILIE SI...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Cu ajutorul mixerului(sau cu mana) se amesteca circa 5 minute faina cu untul, ouale si 80 ml de apa(la temperatura camerei), pana se obtine un aluat uniform. Acesta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. 2. Merele si perele se spala, se decojesc, se curata de samburi si se taie felii, pe care le asezati apoi peste aluat, in forma de evantai. Deasupra puneti bucatele de margarina, apoi presarati migdale. Amestecati zaharul cu zaharul vanilat-eu am gasit in Kauflant zahar cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca.Omogenizam. Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca putin si adaugam la compozitia de frisca. Mascarponele il mixam pana devine cremos. Adaugam peste compozitie. Dizolvam pliculetul de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie. Luam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume dupa gust.Maioneza:se pun 2 lingurite de mustar intru-n bol si se adauga ulei ca la o maioneza normala.Atentie! cand incepe sa separe mustarul de ulei se pune zeama de lamaie.In felul acesta se poate face cata maioneza dorim(se poate inlocui lamaia cu otetul in functie de gust).Se adauga maioneza la salata se orneaza
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preparare blat: Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand sunt inglobate perfect ( daca dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu va speriati, isi va reveni complet cand adaugam faina). Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen. Preparare umplutura...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aluatul: Amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul bucatele, galbenusul si sarea. Dupa amestecare, torni smantana si sucul de lamaie. Framanti aluatul si il lasi 30 min. Pui aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si lasi la copt 20 min la aprox 180 grade. Umplutura: bati albusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugi branza de vaci, gambenusurile, zaharul si smantana. Pui si stafidele iar la sfarsit incorporezi spuma de albusuri. Dupa ce ai scos aluatul din cuptor, il presari cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Blatul: Bateti untul moale si amestecati cu zaharul pudra si ouale pana face spuma. Adaugati vanilia-doua plicuri de zahar vanilat am pus, faina-cernuta cu praful de copt, apoi puneti si capsunile. Eu am blenduit capsunile, apoi le-am pus in sita la scurs si am pastrat sucul ca sa fac tort-jelee. Pasta de capsuni am amestecat-o in aluat. Am tapetat tava cu hartie de copt si-am intins compozitia. Coaceti la foc mediu 20 de minute, apoi taiati biscuitii cu sabloane in forme de inimioare. Am ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nu voi insista pe pasii prepararii aluatului, sunt cat se poate de clar explicati la reteta de cozonac impletit (click pe link pentru detalii), in principiu drojdia (daca se foloseste proaspata) se activeaza frecandu-se cu 1 lingura de zahar din cantitatea totala recomandata pentru aluat, daca se foloseste uscata pur si simplu se amesteca cu faina. Faina se aseaza intr-un castron larg. Galbenusurile si oul intre se bat cu o furculita cu sarea. Laptele se incalzeste pana la temperatura de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Tonul se pune la scurs. Conserva a avut 185g, deci eu am cam dublat cantitatile la celelalte ingrediente ;-) Ceapa curatata si castravetele se dau pe razatoarea mica, apoi se scurg bine de tot de zeama. Sunca se da tot pe razatoarea mica. Untul se spumeaza impreuna cu galbenusul fiert-pe care l-am dat tot pe razatoarea mica, am adaugat mustarul si tonul bine scurs, apoi am incorporat ceapa, sunca si castravetele. Am amestecat bine si gata! Si cu aceasta pasta minunata am infrumusetat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro