Cauta in 20.694 retete
... de-a dreptul "intoxicate" de atatea mancaruri grele, Eva.ro iti propune ... , sanatoase si, cel mai important, usoare pentru digestie. Daca ai posibilitatea ... , este indicat sa alegi gustari usoare (fructe, legume, iaurturi sau branza ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune o tigaie pe foc unsa cu ulei de masline si las-o sa se încinga. Pune în tigaie, unele lânga altele, feliile de vinete si lasa-le pe foc pâna când se rumenesc si sunt patrunse. În alta tigaie pune 8 linguri de ulei de masline si 3 linguri de otet sau vin alb, cu patrunjelul, menta si usturoiul, iar mai apoi condimenteaza cu sare si piper. Adauga si vinetele rumenite în tigaie si lasa pe foc câteva minute. Pune mai apoi mixul aromant de vinete pe pâinea prajita si apasa usor....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... decat recent folosind reteta lui Jamie. Ne place sa le mancam ... care sunt obisnuita, dar asta e Jamie! Am avut nevoie de: 3 oua ...
Reţetă de pe bucatariamoraritei.blogspot.com
1. Se rup în bucati mici biscuitii si se amesteca împreuna cu nucile, fisticul si ciresele confiate. 2. Pune restul ingredientelor într-un vas si lasa-le la topit la abur. 3. Combina ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolata. 4. Se amesteca bine ingredientele si se preseaza într-o tava de cozonac pe care s-a asezat în prealabil folie de plastic. Lasa marginile foliei pe lânga tava pentru a scoate cu usurinta checul. 5. Se pune la frigider câteva ore pâna se întareste bine.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul la 200°C. Pune ciupercile pe o tava mare si decoreaza-le cu ceapa, usturoi si cimbru. Asaza brânza peste. Amesteca pesmetul cu patrunjelul si împrastie-le peste ciuperci. Lasa-le în cuptor 15-20 de minute. Între timp presara peste salata de arugula sucul de lamâie si putin ulei de masline. Ciupercile se servesc alaturi de salata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru prepararea aluatului se procedeaza astfel. În putina apa calduta se pun drojdia si zaharul, faina, grisul si sarea. Se framânta zece minute, aluatul obtinut se înveleste într-o foaie de plastic si se lasa pentru 20 de minute într-un loc calduros. Sosul se obtine din usturoiul taiat felii subtiri care se caleste în ulei de masline încins. Dupa un minut, se pun rosiile din conserva cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pune busuiocul, se pun sare, piper, se amesteca bine si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un castron de bat smântâna si oualele cu un praf de sare si piper. Apoi se adauga brânza, spanacul, ardeiul iute, rosiile si spaghetele fierte. În paralel se topeste untul, tapetându-se în acelasi timp tigaia care va fi folosita în cuptor. În aceasta se toarna amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi sa fie introdusa la cuptor, unde se lasa pâna când compozitia capata o crusta crocanta pe deasupra. Cu putin timp înainte sa-i stingeti focul de tot, presarati pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se umple o oala cu apa sarata si se pune pe foc. Când da în clocot, se adauga pastele si se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj sau pâna când devin al dente. Între timp, fructul de avocado se spala sub un jet de apa rece, se curata de coaja, se taie în jumatate si i se scoate sâmburele. Catelul de usturoi se curata. Se adauga fructul de avocado, frunzele de patrunjel sau busuioc spalate în prealabil, usturoiul curatat, uleiul de masline, coaja rasa de lamâie si sarea...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Scoate sâmburii si împarte prunele în sferturi, iar apoi amesteca-le cu 100 de g de zahar într-un castron mare. Acopera castronul cu o folie alimentara si pune-l deasupra unei cratite cu apa la foc mic timp de 30 de minute pentru a scoate tot sucul din prune. Strecoara sucul din prune apasând peste ele cu o furculita si ar trebui sa obtii aproximativ 300 ml, însa poate fi diluat cu apa daca mai este nevoie. În 100 de ml de apa clocotita se dizolva restul de 100 de g de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Va indemn cu tot dragul, pentru binele vostru si al familiei voastre, sa mergeti in piata si sa cumparati tot ceea ce gasiti verde: loboda, urzici, spanac, ceapa verde, stevie, untisor, leurda, leustean, patrunjel, marar si salata. Adaugati la acestea cativa morcovi proaspeti si plini de suc, o telina mica si usturoi verde. Cu toate acestea in sacosa, va propun o cura de sanatate! Retetele delicioase, mai jos! Ingredientele sunt pentru patru-sase portii. Incearca-le si spune-ne apoi cum ti...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Mai intai de toate ... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Pui fript cu lamaie ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine si apoi se pune la fiert în apa cu un vârf de cutit de sare. Vasul, partial acoperit, se lasa pe foc circa 15 minute, pâna se absoarbe tot lichidul. Se da la o parte, dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna la definitivarea salatei. În continuare, dovleceii spalati vor fi feliati si la fel se va proceda si cu ardeii copti. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adauga sare, piper, otel balsamic...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În timp ce se încalzeste cuptorul, pune cartofii curatati si taiati în patru în apa pentru a-i lasa la fiert timp de 8 minute. Scurge cartofii si lasa-i putin sa se usuce si sa se raceasca. Amesteca-i cu restul ingredientelor sau doar varianta simpla cu sare, piper, ulei de masline. Asaza o foaie de copt într-o tava si pune apoi cartofii. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pâna se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iti recomandam azi o salata, pentru ca tot este sezonul legumelor si al fructelor. Nefiind un meniu greu, ne permitem sa iti dam si reteta pentru a prepara un desert amintind de-un dans de pe alte meleaguri. Salata andaluza Ingrediente : 300 g. rosii, 2 castraveti mici, 1 ridiche de iarna potrivita, 2 oua, 100 ml. untdelemn, patrunjel verde si marar, otet dupa gust, piper, sare. Mod de preparare : Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult)...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vara este sezonul vacantei, al petrecerilor, dar si al... deserturilor savuroase si usor de preparat! In aceasta perioada, nu iti poti refuza ceva dulce, dar nici nu doresti sa petreci ore in sir in bucatarie, luptand voiniceste cu caldura pentru a pregati retete complicate. Nu este necesar sa incingi cuptorul la maximum, sa pregatesti placinte grele sau torturi cu multa crema, pentru a te bucura de un desert delicios. Poti gasi variante de retete care vor fi gata in cateva minute si iti vor...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata cartofii si apoi pune-i la fiert în apa sarata timp de 15 minute sau pâna când intra furculita usor în ei. Se scurg si se lasa sa se usuce putin. Transfera cartofii într-un castron mare, adauga untul si asezoneaza-i dupa plac. Adauga apoi otetul sau zeama de lamâie, pune arpagicul tocat marunt deasupra si amesteca bine. Pastravul poate fi rupt în bucatele mici si amestecat cu cartofii sau poate fi lasat ca fileuri deasupra lor. Se serveste la temperatura camerei!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ti s-a intamplat, poate, deseori sa pregatesti o friptura savuroasa familiei tale si sa realizezi apoi ca... ceva lipseste. Din lipsa de timp, inspiratie sau, pur si simplu, din comoditate, ne concentram asupra unui anumit fel de mancare, pe care il gatim, uitand ca un sos bine preparat si condimentat poate da o savoare aparte mancarii. Totodata, din pacate, foarte multe dintre noi apeleaza la sosurile din comert, pline de conservanti, indulcite cu zahar si deloc proaspete, uitand ca cele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... iti faci munca mult mai usoara. Atunci cand ai nevoie de ... face identificarea lor mult mai usoara. In consecinta, prepararea si, mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Folosind un cutit bine ascutit, taie sfecla felii subtiri într-un vas. Adauga sucul de lamâie, un praf de sare si piper, uleiul de masline si otetul balsamic, apoi amesteca-le bine. Asaza somonul afumat pe un platou mare. Împrastie peste el nasturelul, apoi feliile de sfecla, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucati mici si adauga-l peste sfecla, apoi toarna sucul de sfecla rosie deasupra. Presara putin piper si ulei de masline si lasa-le putin sa se întrepatrunda. Se poate servi cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Daca nu vrei miel la masa de Pasti sau, pur si simplu, nu iti place gustul si mirosul carnii de miel, nu este nicio problema. Am pentru tine cateva retete fantastice, cu aer primavaratec, aromate si speciale, numai bune pentru masa de sarbatoare. Ca o provocare, te sfatuiesc sa incerci carnea de rata, gasca si iepurele, dar si peste, pentru ca nu pot sa ocolesc delicatul pastrav cu sos de migdale. Evident poti prepara feluri de mancare de gala doar folosind carne de pui si carne de vitel...
Reţetă de pe retete.eva.ro