Cauta in 16.331 retete
Daca ai pofta de o supa racoritoare in zilele caniculare, cele nepreparate termic sunt o varianta extrem de rapida, delicioasa si plina de nutrienti. Inspira-te din aceste retete si creeaza combinatiile tale preferate in doar 5 minute! Deoarece este esential sa consumam in fiecare zi o varietate de legume, de obicei ne gandim ca singura solutie pe care o avem la indemana este o salata de diverse cruditati. Este mai mult decat binevenita si racoritoare, insa in cazul in care ai pofta de ceva...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Zaharul se topeste pe foc mic în lapte, apoi se toarna amidonul dizolvat în prealabil în putin lapte rece. Se lasa totul pe foc mic si se amesteca în continuu pâna când se îngroasa compozitia. La final se adauga apa de trandafiri, se lasa crema la racit si se da la frigider peste noapte. În ziua urmatoare se pregateste tava în care vrei sa aranjezi straturile prajiturii. Pune lapte într-un castron si înmoaie foile speciale pentru gullac. Asaza în tava un strat de foi, urmat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Salata propusa de aceasta data are la baza o leguma agreata doar de o parte din voi, dar foarte sanatoasa: ceapa. La aceasta adaugam un desert pentru indulcire, o prajitura cu alune.Salata de ceapaIngrediente si cantitati: 6 cepe maridressing de salata50 g. maslineMod de preparare: Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Se sareaza dupa gust si se lasa circa o ora sa se scurga de zeama. Se intoarce usor, presarandu-se intr-o sita, se aseaza intr-o salatiera, se stropeste cu dressing...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii se taie felii subtiri, ceapa se taie julienne, iar rosiile cherry se taie jumatati. Intr-un castronel se pun cartofii, ceapa verde, maslinele, se amesteca usor sa nu sfaramam cartofii, apoi adaugam mixul de salata si rosiile cherry, scuturam usor castronelul, Din ulei si zeama de lamaie pregatim dressingul si il turnam peste salata. Dam gust cu sare si un praf de piper, apoi presaram putin oregano uscat. Se scutura lejer castronul, apoi se poate servi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune vinul cu zaharul într-o tigaie la fiert, mestecând pâna când zaharul s-a dizolvat. Lasa aproximativ 2 minute la foc si apoi pune-o deoparte. Amesteca pepenele, capsunile, strugurii si menta într-un vas pentru salata. Toarna amestecul cald cu vin peste si amesteca. Acopera-l si lasa-l în frigider la racit aproximativ 2 ore.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala toate legumele, se taie intr-un bol si se condimenteaza dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente 5 rosii 3 castraveti 2 oua 1 ceapa (verde) ulei verdeata (patrunjel) Se toaca rosiile si castravetii, se fierb ouale tari si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa, se sareaza si se stropeste cu ulei de masline si verdeata. Pentru aceasta reteta m-am inspirat din Gradina Imperiului . *** Summer Salad Ingredients: 5 tomatoes 3 cucumbers 2 eggs 1 (spring) onion oil parsley Cut the onions, tomatoes and cucumbers and mix them with the hard boiled eggs. In the end add salt and...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Salata propusa de aceasta data are la baza o leguma agreata doar de o parte din voi, dar foarte sanatoasa: ceapa. La aceasta adaugam un desert pentru indulcire, o prajitura cu alune. Salata de ceapa Ingrediente si cantitati : 6 cepe mari dressing de salata 50 g. masline Mod de preparare : Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Se sareaza dupa gust si se lasa circa o ora sa se scurga de zeama. Se intoarce usor, presarandu-se intr-o sita, se aseaza intr-o salatiera, se stropeste cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Varza alba frageda Marar uscat din abundenta Sare pt muraturi 1 lg potrivita la 1 l de apa Taiem varza fideluta dupa care o framantat putin ca sa intre mai bine. Asezam pe fundul unui borcan niste marar, punem varza, la mijloc iar marar si varza, lasam putin loc deasupra pt ca va fermenta. Dam in clocot apa cu sare si punem calduta peste varza. Punem borcanul intr-un vas mai adanc ca sa nu curga pe afara, acoperim cu farfurioara sau celofanul si lasam in bucatarie vreo 2-3 zile sa se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
2 kg castraveti proaspeti la un borcan de 3 l Marar uscat., cimbru, usturoi 1 l otet la 2 l de apa sau chiar la 3l daca vreti mai usori 1 lg de sare pt muraturi la litrul de lichid Foi de dafin, frunze de telina, boabe de mustar si piper Asezam marar si cimbru pe fundul borcanului, punem castravetii intepati sau taiati la capete, mirodenii peste, usturoi si saramura calduta luata de pe foc, apa cu otet si sare. Puteti fierbe si cu mirodenii. Ca sa nu dea pe dinafara la fermentatie punem un...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Morcovii si o ceapa se dau pe razatoare, ardeiul si rosiile se taie cubulete. Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si se calesc cele razuite si taiate pina se inmoaie si uleiul prinde o culoare galbena. Se adauga 4 l apa, lingurita de Knorr, sare si piper, patrunjelul radacina razuit si frunzele de leustean intregi. Intr-e timp se fac perisoarele: carnea tocata de doua ori se amesteca impreuna cu ceapa razuita,. sare, piper, frunze de patrunjel si de marar verde. orez, 1 lingura faina si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Varianta I, asortata : 1 varza de 1 kg Frunze telina Marar uscat Cimbru Boabe de mustar Boabe de piper 1 morcov Cateva frunze de visin 1 lg sare de muraturi (22 gr) 1 l apa Tocam varza fideluta la cutit, frunzele de telina si patrunjelul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare. Frecam varza cu morcovul si verdeata ca sa se inmoaie. Asezam pe fundul borcanului marar, frunze de telina, punem varza, deasupra mirodenii, marar, frunze de visin, cimbru. Fierbem apa cu sarea si punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se curata castravetii de coaja si se taie rondele; ardeii si gogosarii spalati se taie fideluta, rosiile se spala si se taie felii nu prea groase, salata spalata se rupe in bucati sau se taie marunt, patrunjelul verde se toaca marunt. Se pune totul intr-o salatiera, se sareaza, se pipereaza, se stropeste cu ulei si zeama de lamiie, se amesteca usor. Se serveste ca garnitura la omlete si la preparate calde din carne. - 2-3 rosii mijlocii, 2 castraveti, 2 ardei grasi, 1 gogosar, 2 salate, o ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii, ceapa se taie solzisori, se amesteca adaugind uleiul, sarea, piperul si lamiia stoarsa pe deasupra. Se amesteca si se serveste intr-un castron. - 300 g rosii, 500 g cartofi, 3 ardei grasi, 2 castraveti de gradina, 1 cepa, 30 ml ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se ia branza si se piseaza cu o furculita pana devine marunta, dupa care se taie rosile in felii subtiri, castravetele in felii subtiri, ceapa in bucatele marunte, dupa care se adauga sarea si uleiul. In cazul in care salata este prea sarata sau uleioasa, se adauga apa pana e buna salata. - 100 g branza, 4 rosii, 1 castravete, 2 cepe, sare, ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dovleceii se dau prin razatoarea mare. Separat se fierbe apa cu sare si 1 lingura ulei. Se pun dovleceii in apa clocotita si se fierb cca. 10 minute. Intre timp se bat ouale foarte bine, apoi se amesteca cu iaurtul. Cand s-au fiert dovleceii, se ia supa de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se drege cu ouale si iaurtul. Se toaca mararul, se adauga la supa. Se serveste rece, cu usturoi pisat si piper. - 2 dovlecei potrivit de mari, 2 oua, 150 gr. iaurt, marar, usturoi, sare, piper, 1 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Castravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele nu prea mici si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si ele si se tin 10 min. pe o farfurie dupa ce se sareaza bine pentru a se inmuia, apoi se clatesc sub jet de apa si se pun in castronul cu rosiile. Ciresele se curata de simburi si se pun si in castron. Brinza se amesteca cu smintina si apoi se toarna in castron si se amesteca totul, se rade deasupra 3/4 din telemea si se condimenteaza dupa gust. Se rastoarna in vasul din care se va servi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Se fierb la foc domol. Cand zarzavatul este fiert, se adauga rosiile si sarea. Rosiile nu se pun de la inceput, deoarece ingreuneaza fierberea celorlalte legume. Cand zarzavatul este foarte bine fiert, se strecoara supa. In castronul in care se serveste, se pune un galbenus de ou, se bate bine cu furculita se adauga smantana, care se amesteca bine cu galbenusul....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 kg castraveti proaspeti la un borcan de 3 l Marar uscat, cimbru, usturoi 2-3 catei 500 ml otet la 1.5 l de apa 1 lg si 1/2 de sare pt muraturi (37gr) 3 lg zahar (33 gr) Foi de dafin, frunze de telina Frunze de visin, tulpina de leustean 2 lgt boabe mustar la un borcan Cateva boabe de piper 1 morcov pt decor 2 cuisoare Asezam marar, verdeata si cimbru pe fundul borcanului, punem castravetii intepati sau taiati la capete, mirodenii, usturoi si saramura calduta luata de pe foc, apa cu otet si...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Abia asteptam vara sa ne bucuram din plin de fructe, legume ... (eu am avut mere de vara, din gradina si corcoduse) - cca ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com