Cauta in 21.294 retete
Aluatul: Amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul bucatele, galbenusul si sarea. Dupa amestecare, torni smantana si sucul de lamaie. Framanti aluatul si il lasi 30 min. Pui aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si lasi la copt 20 min la aprox 180 grade. Umplutura: bati albusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugi branza de vaci, gambenusurile, zaharul si smantana. Pui si stafidele iar la sfarsit incorporezi spuma de albusuri. Dupa ce ai scos aluatul din cuptor, il presari cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , faina de malai doar d'aia ungureasca folosesc,o lingura de sare este ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg. carnita de purcel, 150 ml. ulei, 2 cepe mari sau 3 mai mici, 10 rosii mijlocii si bine coapte, 300 gr. masline, o lamaie mare taiata in patru, 2 linguri boia dulce de ardei, o lingurita boia iute de ardei-, o lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust), 2 linguri de bulion, o legatura patrunjel verde proaspat, o foaie de dafin, 20 boabe piper Mod de preparare: Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cu cativa ani in urma am pus stapanire pe cartile vechi de retete ale bunicii - ingalbenitele si pe alocuri patatele Szakacskonyv. Am ales sa pregatesc din ele celebra halaszle cu taitei proaspeti de casa atunci cand Electrolux m-a invitat sa prezint o reteta ardeleneasca (cu accente inevitabil unguresti la mine :))). Ingrediente diferite tipuri de peste (ptr bucata mare de carne eu am folosit crap) ceapa ardei boia sare Reteta este facuta in functie de proportii. Pentru fiecare 200 gr de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
zeama de la o limba fiarta, 1/4 kg resturi de carne fiarta, 1 ceapa, 1/2 kg cartofi, 1 catel usturoi, 1 lingurita boia de ardei, sare, crutoane Mod de preparare: Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote, se adauga cartofii taiati taitei, usturoiul si boiaua. Cind cartofii sunt fierti se serveste supa cu crutoane.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Gulas la ceaun! Mancare de aer curat si datator de foame, de foc liber arzand sub ceaun, de prieteni adunati laolata pentru a impartasi aceeasi mancare, gulasul isi depaseste conditia de supa groasa sau tocana cu carne de vita si tinde catre ceva mai mult. Vezi si reteta de gulas de miel Dar ce este gulasul? O supa grosuta sau o mancare din carne de vita, ceapa si ardei  o tara gras si o parte iute  cu galuste sau cartofi fierti in zeama-i boiata. Caci boiaua de ardei, paprika, usor prajita...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Galustele cu prune ( Szilvas gomboc , maghiara) fac parte din mostenirea austro-ungara, de acolo de unde provin si papanasii fierti. Reteta de toamna prin definitie, galustele cu prune se pregatesc cu fructe proaspete insa, se pot gati si in afara sezonului, cu prune uscate (fara samburi). Portii: aproximativ 30 de bucati Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: pentru aluat 1,2 kilograme cartofi sfaramiciosi 500 grame faina 150 grame zahar pudra vanilat 3 linguri ulei 2 oua 1 varf de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o furculita, formand un fel de cuiburi. Acestea se asaza pe farfurii ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... unt sau ulei. Se fac cuiburi cu o lingura, suficient de adinci ... fiecare. Se toarna oule in cuiburi. Se adauga slanina taiata marunt ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de prajituri si se formeaza cuiburi din macaroane. Se umplu la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
200 ml lapte, 1 lingurita sare, 45 ml apa, 3 oua, 450 gr faina, 2 linguri zahar, 3/4 cub de drojdie Mod de preparare: Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu faina pt a nu se lipi si se face un dreptunghi din tot aluatul. Acesta poate fi intins destul de subtire, deoarece va mai dospi si in cuptor. Dreptunghiul astfel obtinut se unge cu untul (margarina) topit(a), dupa care se presara cu zaharul amestecat cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote, se adauga cartofii taiati taitei, usturoiul si boiaua. Cind cartofii sint fierti se serveste supa cu crutoane. - Zeama de la o limba fiarta, 1/4 kg resturi de carne fiarta, 1 ceapa, 1/2 kg cartofi, 1 catel usturoi, 1 lingurita boia de ardei, sare, crutoane. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Prepara un ibric de cafea neagra, foarte tare si adauga cateva picaturi de extract de migdala. Amesteca si toarna compozitia intr-un vas la fiert. In momentul fierberii, adauga doua oua batute bine cu doua linguri de zahar si patru linguri de frisca. Fierbe pana cand glazura se lipestea de spatele lingurii si dupa ce se raceste, mai adauga o ceasca de frisca preindulcita. Toarna apa tonica foarte rece si o cana de gheata pisata. Se serveste in pahare inalte. - 4 lingurite cafea, citeva...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu faina pt a nu se lipi si se face un dreptunghi din tot aluatul. Acesta poate fi intins destul de subtire, deoarece va mai dospi si in cuptor. Dreptunghiul astfel obtinut se unge cu untul (margarina) topit(a), dupa care se presara cu zaharul amestecat cu scortisoara. Se ruleaza pe lungime si se inchid bine capetele. Ruloul astfel obtinut se taie in felii de circa doua degete...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul. Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati putina zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Turnati amestecul de unt si sardele intr-un cornet si umpleti cu el cuburile de castraveti, terminand la suprafata cu un decor spritat. Asezati-le pe un platou, garnisiti-le cu feliute de ridiche si serviti-le ca aperitiv sau ca garnitura langa peste la gratar. - 2 castraveti mai mici, 25 g ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... sub numele de cuib de viespi (preponderent cu nuca) sau international ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: mere dulceata nuci Spalati bine merele si scobiti-le cotorul. In gaura facuta puneti un amestec facut din dulceata si nuca macinata. Asezati merele in cuiburi de folie de aluminiu si puneti la cuptor. Le puteti lasa la copt aproximativ 20 de minute si le serviti fierbinti.
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... . Gombotii sunt o mancare de origine ungureasca, de altfel chiar numele si ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... rand de mamaliga, facem niste cuiburi unde punem ouale, deasupra branza ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... cu tsatsichi de ardei 6. Bucataria ungureasca - Cremsnit de Budapesta 7. Bucataria asiatica ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com