reteta din 17 05 2013
Pagina 1 din 2
Te-ar mai putea interesa:
dulceata din corcoduse, prajitura rafaelo din lapte praf, sosuri pentru spaghete din bulion, vin din fructe de soc, prepararea coniac din vin, iutica din rosii ardei iute si usturoi si conservant, drob din ficat de porc si carne tocata, salata din castraveti pentru iarna, reteta de salam de porc
Se taie rosiile in doua si se storc astfel incat miezul apos cu seminte sa iasa afara. Se scoate miezul cu olingurite. Se pun rosiile si restul ingredientelor pentru pesto siciliano,fara ulei, intr-un blender si se marunteste totul bine. Se adauga uleiul si se mixeaza pana obtineti o pasta. Se adauga sare dupa gust . Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg pastrand cateva linguri de apa(5-6) . Se pune apa intr-un bol si peste ea pastele scurse....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata ceapa si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea si se caleste pana se albeste. Se adauga sare, piper,boia si se mai caleste putin. Se adauga rosiile maruntite, pasta de tomate, cimbru, busuioc, 7-8 cuisoare. Se fierbe 10-15 minute pana este carnea facuta si sosul se ingroasa putin. Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs un minut. Se amesteca cu sosul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Dragiii mei nu am nici cea mai vaga idee despre reactia pe care o veti avea, voi, citind reteta de mai jos. Cert este ca eu o ador! E vorba de Fasole batuta, sau frecata, dupa cum mai e cunoscuta aceasta savurosenie culinara. Recunosc insa, cinstit, ca nu ma dau in vant dupa fasolea frecata cu ceapa prajita si putintica pasta de tomate... decat daca mi-o prepara bunii mei prieteni Gabi si Teacher :)). Dar fasolea facuta dupa cum imi place mie e mai dificil de digerat. E o...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
1. Pastele se pun în apa clocotita cu sare si câteva picaturi de ulei. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scot si se scurg în sita, unde se lasa aproximativ 10 minute în apa rece. 2. Separat, se alege fasolea fideluta, se curata si se fierbe în apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scoate pe un platou, se stropeste cu otet balsamic si se acopera cu o folie de plastic. 3. Ardeii se coc la foc mare pe plita si apoi se pun într-un bol cu sare mai multa, sa se înabuse si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru început pregatim umplutura. Decongelam spanacul într-o craticioara cu putina apa sau la cuptorul cu microunde (daca folosim congelat) sau îl oparim (daca folosim proaspat), dupa care îl lasam sa se racoreasca. Când a ajuns la o temperatura decenta sa punem mâna pe el, îl stoarcem bine, bine si apoi îl taiem grosier. Speck-ul îl taiem fâsii nu tocmai micute, dupa care îl punem peste spanac, desfacând manual feliutele, caci altfel vor ramâne garantat gramada. Mai amestecam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face aluatul, adica peste faina se adauga drojdia, sarea, zaharul ,doua oua, smantana, laptele dulce , se framanta bine si se lasa 20 de minute.Se intinde foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire. Se adauga ingredietele intai bucatile de salam, ciupercile, rosiile,oregno, piperul, sucul de rosii si la urma cascavalul. Se introduce la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Se scoate de la cuptor si se serveste calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru inceput se face sosul astfel :se curata o ceapa rosie, se spala ,se taie marunt si se adauga la calit intr-o tigaie cu ulei ,apoi se taie cabanosul feliute subtiri si se adauga peste ceapa calita, dupa aceea se adauga cateii de usturoi dupa ce au fost curatati si taiati feliute, la final adaugam sosul de rosii, un praf de sare, un praf de piper, un praf de oregano , amestecam mai fierbem 5 minute la foc mic si sosul este gata. Se fierb spaghetele pentru 10 minute in 3 litri de apa cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie sunca cubulete si ciupercile felii. Se bat ouale, se adauga praful de copt, faina si iaurtul, apoi uleiul. Se incorporeaza bulionul si se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena. Pe urma se adauga condimentele, ciupercile, sunca si cascavalul ras (pastrati un pic pentru a presara deasupra) si branza sfaramata. Se varsa compozitia intr-o forma de chec si cand este aproape gata se decoreaza cu feliute de cascaval.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile de salam, rosiile taiate feliute,oregno, piperul si la urma cascavalul. Introducem la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Scoatem de la cuptor si servim calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
12 portii Timp de pregatire: 1 ora si 20 min + timp de racire 239 calorii/portie 11,5 g grasimi 1. Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe gratarul de jos al cuptorului, se aseaza un vas rezistent la flacara – de tip Yena - plin cu apa fierbinte. Se unge cu unt topit o forma rotunda de 20 cm. Se combina untul ramas cu biscuitii si mierea. Se aseaza compozitia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 min. 2. Se combina, în...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Dana Ro 16. Diana Farcas 17. Paun Loredana 18. Nicoleta Agache ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... pui sous vide iar in 2013 - somon posat in ulei . rezultatul ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
... 15. Fivi Coroama 16. Simona 17. Maria M 18. Nico 19. Gabriela ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Ce va spuneam acum cateva zile? Iar o reteta cu capsuni! De data asta o tarta clasica. Cu fructe si crema de vanilie. Pentru simplitate si ca sa fiu sigura ca nu se taie crema, am pus in ea si putin amidon de porumb. Spre deosebire de faina, amidonul nu face cocoloase, asa ca aceasta crema e fina si matasoasa. Daca nu aveti capsuni, puteti folosi orice alt fruct moale, chiar si fructe din compot (pe care le-ati scurs bine de sirop). Iata reteta: Tarta cu crema de vanilie si capsuni...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Dulceata de capsuni cu pastai de vanilie (fara conservant) / Strawberry jam with vanilla bean
Adauga la favorite
Azi incep o serie de retete cu capsuni. Va spun asta de la inceput, ca sa nu incepeti cu "Oare ce o fi cu Brindusa in ultima vreme? Numai capsuni vede in fata ochilor?" Ete, da :) In primavara asta am dat in patima lor. Mi se par asa de aromate si gustoase, ca nu le pot rezista. Prima reteta e cea de dulceata de capsuni. Daca o faceti va rog mult sa nu puneti nici un fel de conservant! Stricati bunatate de dulceata cu toate chimicalele din gelfixuri si altele. Va promit eu ca o sa iasa ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Un cer senin de amplu iunie prin veac si-a-nfiintat azurul nefiintei in cestalalt tarim, al suferintei, si cata-n ceas a fi durerii mele - leac. Sa uit ca suntem robii negrei ere, sa uit de jale, cazne, de tenebrele din inima, de tot ce crunt in preajma e - zboara doi fluturi, doua giuvaiere, peste oras purtati de-o adiere. Inchis in ast infern terestru de n-as fi, indragostitii fluturi nu mi-ar aminti de altii, de Francesca de la Rimini, de Paolo, cari au fost purtati si ei cindva de-un...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Fiindca in ultima vreme v-am asaltat cu selectiile de retete pentru sarbatori vin astazi cu o reteta de post , dar care, totdata merge foarte bine ca aperitiv la o masa festiva. Si fiindca spiralele cu spanac si spiralele cu crema de branza si praz au avut mare succes, astazi am urmat acelasi principiu doar ca am schimbat umplutura, vedetele fiind ciupercile. Ingrediente: 400 gr aluat foietaj 2 conserve ciuperci 1 praz mic sare, piper Mod de preparare: Tocam prazul marunt si il calim in doua...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Reteta asta e urmarea lectiilor pe care le-am primit de la maestrul Tushin, despre care v-am povestit in postul anterior . Mi-a placut atat de mult, incat a fost musai sa fac si eu. Mai intai trebuie sa va spun ca eu nu mananc carne de rata. Nu-mi place mirosul mult prea pregnant de carne. Pana acum o singura alta mancare cu rata m-a mai atras: Cassoulet , care e o tocana frantuzeasca cu fasole boabe, carnati si multe alte bunatati. Pregatita dupa metoda chinezeasca, rata e de asemenea usor...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Recunosc, imi place sa experimentez, Dar tarta asta a iesit vegana dintr-o intamplare. Cumva destinul a vrut sa vada cum ma descurc eu sa fac o tarta gustoasa fara unt si fara oua. Si uite ca am reusit! La coaja de tarta am folosit ulei de floarea soarelui in loc de unt. Coca s-a intins destul de bine si nu s-a lasat la copt. Textura finala nu a fost extraordinar de frageda, dar nici tare n-a fost. In tarta nu am pus nici un fel de crema, ci am facut din rubarba un gem cu care am umplut-o....
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Stiu ca Spania este o destinatie de vacanta foarte indragita. Cei mai multi merg la Barcelona. Unii la Madrid. Dar foarte putin viziteaza Toledo. Mare pacat! Eu am rezervat o zi de plimbari prin Toledo si mi-a placut foarte mult. Oraselul vechi e construit pe coasta unui deal, asa ca stradutele lui sunt inguste si in panta. Marea majoritate sunt cu piatra cubica. Masinile trec destul de rar. Casele sunt din piatra si pastreaza parfumul epocii medievale. Pentru asta de mare ajutor sunt si ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com