recete moldovenesti alade
Pagina 1 din 5
Te-ar mai putea interesa:
torturi moldovenesti, alade receta cu chefir, recete de salate pentru anul nou, alade cu chefir, prajitei pufosi cu fusul care se pregateau la nuntiile moldovenesti, clatite moldovenesti, recete torta smintinel, salaturi moldovenesti, cum se face aluatul pentru alade, recete torta ciocirlia
... cimbru Mod de preparare: 1. Sarmalutele moldovenesti se fac cat mai mici ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... blogul: http://olivian92.blogspot.ro/2013/03/mucenici-moldovenesti-sfintisori.html ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... gasi si reteta de mucenici moldovenesti de dulce. Ingrediente: 500 gr ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... bucataria Maicutei mele, sunt papanasii moldovenesti ... parca o vad acolo, in bucatarioara ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai mofturosi nu o vor refuza. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 mat gros de porc, bine curatat Pentru umplutura: 1 kg de carne de porc (piept sau ceafa) 2 cepe 1 pahar cu orez 3 linguri cu stafide 2 linguri cu untura sare, piper si coriandru dupa gust Zeama: Apa cata trebuie pentru a-l acoperi sau chiar mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanta intr-un lighean aluatul format din faina, 3 oua, drojdie, sare, laptele caldut si 2 linguri de zahar. Daca mai este nevoie, mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de maini. Se lasa aluatul la dospit in loc ferit de curent, timp de 30 de minute. Intre timp se face umplutura din branza de vaci scursa bine, 2 oua, esenta de rom si restul de zahar. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bile mai mari care se intind cu ajutorul sucitorului pe planseta. Din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: (pentru 18 buc) 1 kg faina 50 gr drojdie 400 ml lapte 300 gr zahar 150 gr unt 2 oua 1 lingurita sare 1 galbenus 4 linguri miere 300 gr miez nuca Mod de preparare Din drojdie, cateva linguri de lapte caldut si putina faina facem o maia pe care o lasam la crescut. Punem faina intr-un vas impreuna cu sarea. Adaugam maiaua crescuta. Batem ouale cu zaharul si le adaugam peste faina. Turanam laptele caldut si incepem sa framantam. spre final adaugam si untul topit si framantam in ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia muiata cu apa calduta ,100 gr.zahar pudra si coaja de lamaie.Se face un aluat potrivit de tare pe care il punem dupa aceea pe o pernuta si il invelim cu un prosop curat.Se pune pe o pernuta deoarece creste foarte repede.In alt vas punem 1 kg.branza dulce de vaci si 100 gr.branza de oi sarata framantata,zahar-300gr.,zahar vanilat,stafide si le amestecam foarte bine.Cand aluatul a crescut impartim aluatul in doua bucati si intindem separat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... am facut reteta de sfintisori moldovenesti. Nu au iesit foarte aspectuosi ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Dragii mei, mi-am dorit tare mult sa va arat tehnica prepararii acestor mucenici, si in zeama si dospiti, iar acum, ca am reusit s-o fac, sint foarte incantata :) Sper sa va fie de folos ambele retete, mai ales ca sint de post ;) ...si daca tot am prins curaj (groaza-mi mai era de aluaturile cu drojdie :D) am sa incerc si varianta "de dulce", adica cu oua, unt, etc. Pe saptamana viitoare, insa, acum imi iau o binemeritata pauza :))) Ingrediente: Pentru aluat: - 500 g. faina - 25 g. drojdie ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone drept ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de piine, 1 ou, 1 dl ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata Mod de preparare: Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si piinea stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr faina 200 ml lapte caldut(atentie nu fierbinte) 10 gr drojdie 150 gr zahar 100 gr unt 4 galbenusuri esenta de vanilie coaja de portocala(2,3 linguri Aluatul este acelas ca la cozonaci ,care este super super bun,si bineinteles si mucenicii au iesit deliciosi.La cantitatea folosita mi-au iesit 20 de mucenici. Dupa ce am impartit aluatul,am facut opturi,eu nu i-am mai impletit din lipsa de timp dar si asa au iesit super.I-am lasat la crescut aprox o ora,i-am uns cu un ou batut amestecat...
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
Reteta asta este preluata de la buna mea prietena Laura Adamache, o minune de femeie, asa cum toata lumea stie. Nici nu are rost sa mai zic eu lucruri despre ea, ca iar ma acuza lumea ca fac reclama :)) Asa ca va poftesc sa ii vizitati blogul culinar, unde veti gasi mii si mii de retete absolut minunate!!! Multumesc Laura, pentru reteta asta si pentru toate lucrurile pe care le-am invatat de la tine ! Esti un om minunat! 500 g faina 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata un praf de...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
2 linguri gris, 2 linguri faina, 2 oua, sare, untura pentru prajit, 400 gr. branza de vaci (scursa bine de zer) Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine branza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile. Se incinge untura. Se fac galusti turtite, se gauresc cu degetul, se pun la prajit, pe ambele parti, pana se rumenesc. Mod de servire Se servesc cu zahar si smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne, 3 cepe, 2 oua, 2 felii piine alba, 1 lingura untura, patrunjel si marar tocat, sare, piper, untura pentru prajit, pesmet Mod de preparare: Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe tocate marunt, inabusite cu o lingura de untura. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se amesteca totul foarte bine. Se ia cu o lingura din tocatura o cantitate potrivita si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
De cativa ani de zile imi tot propun sa fac macinicii/mucenicii, dar mereu ziua de 9 martie pare sa vina pe nepregatite. Iata insa ca in acest an m-am motivat si am reusit sa ii fac si la timp sa ii postez pe blog. Ingrediente (dupa Radu Anton Roman, cu mici modificari personale) Aluat 500 gr faina 120 ml lapte caldut 1 cubulet de drojdie 100 gr zahar 1 ou 1/2 pachet de unt putina sare Pentru uns mucenicii 1 galbenus o cescuta de lapte Sirop 1 pahar cu apa 6 linguri de zahar 1 lingurita...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Rezultatul este exceptional, mucenici moi, pufosi, aromati si deliciosi. Nu va zgarciti la nuca, cu cat mai multa cu atat mai bine Se fac pe 9 martie, sursa: Jamila cuisine/16 buc Maia: 2 cubulete drojdie /50 gr 2 linguri potrivite de faina 1 lgt zahar un praf de sare Aluat; 1 kg faina buna pentru cozonac 450 ml lapte gras 120 gr zahar 3 oua de tara 5 lg ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 lgt plina coaja de portocale 1 lgt plina coaja lamaie Sirop: 600 ml apa 300 gr zahar 2 lgt coaja portocale 2...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
carne tocata (porc, vita, grasime), miez de paine, sare, piper, ceapa, patrunjel, marar, 2 oua, piper, varza murata Mod de preparare: Pregatirea incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu varful foilor. Tocatura se face din carne de bou de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de piine muiat in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com