Cauta in 16.331 retete
se pune snitelele de soia sa fiarba in 2 litri de apa si 2 linguri de vegeta 35 min. Dupa ce au fiert se strecoara intr-o sita si se lasa sa se raceasca. Dupa ce sau racit se storc de apa si se mai lasa sa se raceasca. Intre timp se pregateste coca din 2 oua, 1 lingura de faina si apa se pune un pic de sare si se amesteca cu telul. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune la foc apoi se trece snitelele de soia prin coca si se pun la prajit si pe o parte si pe alta.Apoi se pun pe un...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun la fiert pastele si se fierb conform instructiunilor de ambalaj. Cand sunt gata, se iau de pe foc, se scurg bine si se amesteca cu mazarea Bonduelle. Sunca de Praga se taie bucatele. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa pe foc inca 1 minut. Se adauga apoi laptele si crema de branza si se omogenizeaza. Se ia tigaia de pe foc si se adauga sunca de Praga si parmezanul razuit. Se amesteca pastele si mazarea cu sosul, se potriveste de sare si piper si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune într-o oala apa si zaharul topit la foc mic. Se amesteca continuu pana ce continutul devine ca un sirop , apoi se i-a oala de pe foc. Apoi se adauga untul si cacaoa în siropul obtinut si se amesteca pana se topeste de tot si pâna aceasta crema devine mai densa. Între timp se da laptele praf prin sita ( pentru a nu se face cocolosi ). Se lasa siropul sa se raceasca putin . La final, se i-a laptele praf si se amesteca cu siropul, pâna se îngroasa, devenind ca o pasta. Se adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Scoatem miezul de la avocado cu ajutorul unei linguri. Spalam legumele. Tocam toate ingredientele marunt, amestecam cu 2-3 linguri ulei de masline,asezonam cu sare,piper,boia si zeama de lamaie,dupa gust . Servim cu chips tortillas . Deliciu garantat. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru spaghetti cu sos de rosii si carnati pisam usturoiul si tocam ceapa marunt, apoi le punem la prajit in putin ulei pentru 3 minute. Adaugam carnatii (taiati in bucati de 1cm-1,5 cm) si patrunjelul tocat marunt si amestecam. Turnam o jumatate de pahar de vin si lasam sa se evapore, dupa care adaugam si pasta de tomate, putina apa si mai lasam 20-25 de minute ca sa se formeze sosul. Potrivim de sare si piper. Sosul se amesteca cu spaghetele si se servesc cu telemea de oaie rasa deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
ntr-un bol facem o marinada cu mustar, miere, sucul de portocala si putina coaja rasa, apoi punem pestele intorcandu-l din cand in cand; In tava punem cartofii fierti pe jumatate si taiati in sferturi, mazarea, ardeii taiati suvite, usturoiul pisat, ulei, sare, piper, amestecam totul. Deasupra punem pestele cu tot cu marinada si lasam la cuptor 30 minute. Se serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregatim maioneza.Adaugam ciupercile.condimentam cu sare ,piper si decoram cu verdeata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Eu mai intai am pus la fiert in apa cu sare tagliatellele. Cand au fost fierte, le-am bagat sub un jet de apa rece si am mai pus un strop de ulei peste ele, sa nu se lipeasca. Apoi am facut budinca de vanilie cu 500 ml de lapte, 2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand a fost gata, am pus folie alimentara peste ea, ca sa nu prinda crusta. Am macinat macul si l-am pus in cei 250 ml de lapte care fierbeau impreuna cu coaja de lamaie. Am adaugat si zahar, dupa gust, cca 150g si am...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb fructele de mare in apa cu putina sare pana cand caracatita este moale (caracatita se verifica intrucat fierbe cel mai greu). Se strecoara si se lasa 10 minute la zvantat in strecurator. Se toaca salata si ceapa si se pun intr-un bol de salata. Se adauga porumbul, maslinele. Fructele de mare se pot toca (marunti) dar pentru aspect este mai frumos ramana si intregi. Se adauga si acestea in bol dupa care se potriveste de sare si piper se adauga uleiul de masline si lamaia. Se serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie felii subtiri piersica si caisele, apoi amesteca-le cu sucul de lamâie si portocala într-un vas de salata. Adauga apoi uleiul de masline si sosul pentru salata. Amesteca cu verdeturile si pune sare si piper dupa gust. În final, adauga brânza Feta.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam si portionam pestele,il uscam putin cu un sevetel de hartie . Condimentam pestele cu sare ,piper si amestecul special pentru peste.,eu folosesc de la Kotanyi Punem pestele la fript intr-o tigaie antiaderenta si il lasam pe fiecare parte pana cand carnea se face alba si capata o crusta frumoasa . Dupa ce frigem pestele ,stergem tigaia cu un servetel de urmele negre si apoi adaugam untul si sotam putin legumele .Adaugam sare,piper si ghimbirul ras care le da un gust grozav si o aroma ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Canape-cu accent pe ultimul e- este denumirea originala, franceza, a oricarui antreu care se ia cu degetele si se mananca dintr-o imbucatura ;-) 1.Se fierb separat ouale si orezul, se pune tonul la scurs. Se taie ceapa si usturoiul marunt. Dupa ce au fiert ouale, se lasa in apa rece sa se decojeasca mai usor, iar orezul fiert se strecoara bine. Dupa ce s-a racorit orezul se amesteca cu maioneza, smantana, maslinele feliate, ceapa, usturoiul si tonul. Se potriveste gustul de sare si piper si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina cu jumatate din cantitatea de zahar se amesteca, apoi se adauga laptele. Aceasta compozitie se pune la fiert si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce a fiert se lasa la racit. Intre timp se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga zeama de la cele doua lamai si coaja de la una.Dupa ce s-a racit crema de lapte se aduga compozitia de margarina cu lamaie. Intr-o tava se aseaza piscoturile peste care se toarna crema. Piscoturile ramase se dau pe razatoare si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fierbem pastele in apa cu putina sare, le scurgem si le strecuram. Calim spanacul in putin ulei, adaugam piper, sare si usturoiul tocat marunt. Lasam spanacul sa se caleasca 2 minute apoi adaugam faina desfacuta in 200 ml apa.La final adaugam condimentele pentru legume in piureul de spanac Lasam sosul sa se ingroase 3-4 minute si apoi putem amesteca spanacul cu delicioasele fundite .
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat ouale cu zaharul si vanilie pana se fac spuma.Se adauga faina, si se amesteca foarte bine. Tava de unge cu ceara de albine si se pune cu lingurita din compozitie . Se lasa loc intre ele..Se coc cu argazul intredeschis.Cand capata o culoare aurie se scot si se desprind cu varful cutitului. Se ruleaza, dandu-i-se forma de cornet.De fiecare data se da cu ceara pe tava si apoi se pune din compozitie cu lingurita.Crema de ciocolata se amesteca cu o lingura de lichior chery, sau garone...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierbe carnea de vitel pana cand aceasta devine frageda, dupa care se taie marunt si se amesteca cu ciupercile, la care am scurs in prealabil saramura. Intr-o tigaie de teflon cu capac topim untul pana cand acesta acopera intreaga suprafata a tavii, dupa care stoarcem lamaia si o lasam in tigaie in coaja. Adaugam amestecul de carne si ciuperci impreuna cu oregano, piper si sare dupa gust. Tragem amestecul realizat prin unt timp de 10-12 minute. Adaugam in continuare pasta de ardei, suc de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
intr-o cratita se pun la foc mic laptele,esenta rom, zahat vanilinat, zaharul si cacao pana ce devine o compozitie legata; se ia cratita de pe foc si se adauga biscutii rupti in bucatele mici, bucatelele de rahat, stafidele; se amesteca aceasta compozitie si se asaza pe o folie unsa cu putin ulei; se impatureste si se da la rece; cand s-a racit , se desface din folie si se presara peste ea nuca pisata sau taiata bucatele mici sau cacao praf. Pofta buna! Un desert rapid si gustos!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb pastele in apa cu un strop de ulei de masline. Scoicile se spala bine, se pun in alta cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa se deschida. Se amesteca din cand in cand pana se deschid, se pune un pic de apa peste ele si totodata peste sucul lasat de ele, se lasa sa dea 2 clocote si se ia de pe foc. Intr-o alta cratita se pune un pic de ulei, tomate si sucul lasat de scoici, se condimenteaza si se lasa sa dea un clocot. Apoi, se pun pastele, se amesteca si se adauga usturoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune putin ulei de masline într-o cratita si caleste ceapa. Ca sa eviti prajirea ei, poti sa adaugi câteva linguri de apa. Amesteca floretele de broccoli, telina, cartofii. Acopera-le cu apa si lasa-le la foc mediu pâna se înmoaie. Când legumele sunt gata, se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga în blender si se mixeaza adaugând apa în functie de consistenta pe care o doresti. Se condimenteaza. Pentru a face crutoanele poti sa prajesti pâinea sau o pui la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Primul pas este sa pui pastele penne la fiert in apa cu sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.Intre timp, curata si spala bine ceapa si taie-o marunt. De asemenea, si usturoiul trebuie curatat si tocat marunt. Ciupercile trebuie sa le cureti, sa le speli si sa le tai cubulete. Intr-o tigaie unsa cu putin ulei caleste ceapa si usturoiul. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adauga ciupercile si lasa-le cateva minute, pana se inmoaie. Potriveste cu sare si piper si adauga busuioc....
Reţetă de pe retete.eva.ro