Cauta in 21.294 retete
... a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona. Pudram cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... zahar pudra aromat.Sunt foarte fragede a 2-a zi. Extrasfat; Din albusul ramas ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asta este reteta traditionala de rata pe varza. Cand am pregatit ... sare piper boia carne de rata (eu am folosit pieptul si ... varza am pus carnea de rata sarata si condimentata cu boia ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente: 200 gr faina 100 gr unt sau margarina 1 ou 6 linguri apa un praf sare Mod de preparare: Punem intr-un vas faina ,sarea, margarina la temperatura camerei, oul si apa. Framantam si obtinem un aluat sfaramicios, dar omogen care in sectiune trebuie sa arate cam asa: Punem aluatul intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 3 ore. Impartim aluatul in 6. Presaram masa de lucru cu faina si intindem o foaie de aluat rotunda . Punem foaia de aluat in forma de tarta unsa cu...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... bunatati. Astazi am pregatit o prajitura frageda cu dovleac care ne-a placut ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
by Alice albinutza M-a pocnit o pofta de cornulete cu rahat, brusc in strafundul memoriei papilelor mele gustative. Da, fratilor! Cornulete cu rahat. Din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de musti... si se topesc in gura. Fenomenal de bune! Am facut astazi, am gustat unul asa caldut... nepudrat... ca nu mai aveam rabdare. Am murit si am inviat, pe bune! Reteta am gasit-o in vechea carte de bucate din care am facut si Pilaf de pui de altadat' . Asa ca va poftesc sa va...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... si am ales sa fac Rata dezosata umpluta , atrasa fiind de ... si de complexitatea retetei . Ingrediente 1 rata (cca 2 kg) 300 gr carne ... la rece. Si incepem Operatiunea Rata. Operatiune ce initial parea a fi ... cum sunt. Si asa arata rata in urma finisarii procesului de ... uitat sa zic, ajunsa cu rata acasa, am constata cu uimire ... ii lipsea un copan. Asezam rata in tava cu...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... la grilaj. Aluatul este foarte fraged si se poate rupe la ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... pentru ca dupa ce se racesc sunt fragede si super delicioase ...
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com
... , de lut. Incercati-l si la ceaun, rezultatele vor fi spectaculoase. [note ... intr-o cratita adanca (ideal un ceaun). Adaugati si rumeniti bine carnea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1kg faina 1 lingurita sare 100 g untura. 500 ml lapte 2 cuburi de drojdie (42g/cub) 2 linguri de zahar 1ou pentru umplut: 700g branza sarata 1 ou 2 linguri smantana In laptele cald am pus zaharul si drojdia sfaramata, am amestecat bine, am presarat putina faina si am lasat la crescut. In cuva MP am pus faina, sarea si untura. Am pornit masina pe programul de framantat si dupa ce s-au amestecat putin faina cu untura, am turnat laptele cu drojdia, apoi am pus oul batut putin cu furculita. Dupa...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De cativa ani m-am apucat sa fac fursecuri pentru Craciun, mai ales pentru ca imi place sa le daruiesc celor dragi. Am tot incercat diverse retete, cu multe am dat chix, pe altele le-am pierdut si uite asa a trebuit sa caut alte si alte retete. Anul asta am gasit cateva retete intr-un numar din revista Bucataria pentru azi si am zis ca merita sa le incerc. Evident, cantitatile din revista erau altele decat cele de la fata locului, dar asta nu am constatat-o decat atunci cand m-am apucat de ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Ingrediente: 300 ml apa 400 g faina 650 180 g gris 15 g drojdie proaspata 1 lingurita de sare 2 linguri de ulei de maslina 1 ou 1 lingurita de otet 2 linguri de lapte praf Mod de preparare: Dragelor, eupun toate ingredientele in masina de paine si setez functia de paine alba, de 1 kg, bine rumenita. Sa va explic cele 4 secrete ale acetei paini: 1. oul , leaga 2. uleiu l, da savoare si fragezeste 3. grisul , da acel surplus de gluten, de care are nevoie painea (adica capacitate de absorbtie a...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
Am sa descriu o reteta din batrani a prepararii aluatului in foi . O metoda foarte usoara si rapida , care se foloseste pentru a fragezi aluatul si a coace placinte moldovenesti prin prajire sau coacere la cuptor. Acest aluat se poate prepara cu untura de porc ( cum se facea de obicei) sau se poate adauga margarina sau unt , dar cu procentajul de grasime mai mare de 70 % si mai mult. Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU " preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de placinte cu...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... - cu forma sa alungita, aerodinamica, rata gatita intreaga este o aparitie spectaculoaa ... cel de gaina, pieptul de rata are o consistenta si personalitate puternica ... - scurte si puternice, pulpele de rata sunt ideale pentru fripturi, mai ... gras - delicatesa extravaganta, ficatul de rata indopata se remarca prin gust ... : Preincalziti cuptorul la 220?C . Rumeniti rata pentru 20 de minute la...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sectiune, numai asa am s-o pregatesc 1 rata de vreo 2.5 kg de la ... O tava cu apa in cuptor Rata se spala in interior de ... in 4. Peste ele am pus rata cu pieptul in jos ca ... ca nu-i bai. Pe langa rata am asezat mere taiate, portocala ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
600 g faina 200 g nuca macinata 250+150 g zahar praf 2 oua 4 linguri smantana 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 250 g unt esenta de rom esenta de vanilie coaja de la o lamaie Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ouale, smantana, nucile, esentele, coaja de lamaie si faina. Se framanta un aluat moalesi se da la rece 1 ora. Se formeaza suluri cu diametru de aproximativ 1cm si lungi de 5-6 cm, se da forma de semicerc. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc Calde se tavalesc...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
pt aluat 1 kg faina 300ml lapte 200ml ulei 3 oua 6 linguri zahar 25g drojdie 1 plic praf de copt coaja la doua lamai esenta de rom cacao 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit de sare pt sirop: se fierbe : 1 1/2 cana zahar 1/3 cana apa 200g nuca cocos, nuca Se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina si se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com