Cauta in 21.294 retete
... . Se taie parizerul cubulete. Castravetii murati se scurg de otet si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
10 kg. gogosari, taiati in patru, 1 kg. zahar, 1 l otet, 9 linguri de sare fara iod, frunze de dafin, boabe de piper, usturoi(optional), hrean, conservant Mod de preparare: Gogosarii taiati se amesteca cu zaharul, otetul si sarea si se lasa 12 ore intr-un vas mare(se amesteca din cind in cind). Inainte cu 1/2 ora de a se aseza in borcane se adauga conservantul. Se asaza in borcane si se adauga frunze de dafin, boabe de piper, catei de usturoi, hrean. Se adauga deasupra zeama lasata de gogosari.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru conservare in otet, se aleg castraveti mici. Lichidul se prepara din 2 parti apa si o parte otet. La 1 l de lichid, se pun 25 g sare si 10 g zahar. Se calculeaza ca lichidul sa fie circa jumatate din capacitatea borcanelor. Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, putin cimbru, marar si frunza de telina, apoi se mai lasa sa stea 10 minute luat de pe foc, ca sa se aromeze bine. Lichidul se toarna peste castraveti, dupa ce s-au pus in fiecare borcan putin piper macinat sau...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si caldura. Se obtine o varza murata dupa 2-3 saptamani (in functie de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de sturoi (curatati) se pun in butoi intregi. Ardeii iuti se taie pe jumatate. Cantitatile de usturoi si de ardei variaza in functie de gustul vostru. Se face o saramura cu urmatoarele proportii: o ligura cu varf de sare la 1 litru de apa. Se amesteca pana la dizolvarea totala a sarii. Se adauga saramura pana acopera...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cateii de usturoi se curata si se aseaza in borcan. Se prepara compozitia de Pikant fix conform instructiunilor de pe plic si se toarna fierbinte peste usturoi. Borcanul se pune pe o tava (min. 2 cm inaltime) plina cu apa fierbinte si se tine in partea de jos a cuptorului preincalzit, 60 de minute. Se lasa la racit si se depoziteaza la loc racoros si ferit de lumina. - 500 g usturoi (8 capatani), 1 plic Pikant fix dulce-acrisor. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se alege o conopida mare, alba si indesata. Se desface in buchetele potrivite, care se pun intr-un vas mai mare in apa cu sare, unde se tin 30 de minute. Se scot buchetelele din apa, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga surplusul de apa. Se ia un borcan mai mare, bine spalat si uscat. Pe fundul borcanului, se pun frunze proaspete de telina, floare de marar uscar, 1 lingura de seminte de mustar si un pumn de boabe de porumb uscate (conopida va ramane alba). Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii, care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti, se adauga cativa ardei iuti verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri. Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan. - Pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Curatati ceapa si spalati-o, lasati-o sa se scurga si asezati-o in borcane. Puneti in fiecare borcan cate 1-2 ardei iuti, 1 cuisoara, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin. Fierbeti otetul cu 1 lingura de sare grunjoasa. Turnati otetul fierbinte in borcane. Puneti sub borcane lama unui cutit, cand turnati otetul, ca sa nu se crape. Legati borcanele dupa ce s-au racit si pastrati-le in loc racoros. - 2 kg ceapa alba mai mica, 4 ardei iuti, 6 foi de dafin, 1 lingurita boabe de piper, 1 l otet...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In 50 g de untura, se inabusa o ceapa taiata marunt impreuna cu carnea taiata in bucati, boiaua si sarea necesara. Separat, se inabusa restul de ceapa taiata marunt cu varza (adaugind cite putina apa calda). Cind toate acestea sint fierte, se toarna varza peste carne, se adauga bulionul, smintina si cirnatii taiati in felii subtiri si se mai lasa sa fiarba cu mararul si cimbrul taiate marunt. - 300 g carne de porc, 300 g carne de vitel, 200 g cirnati afumati, 1 kg varza acra, 100 g untura, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un borcan de 3 l, se aseaza crengutele de marar si 1/2 radacina de hrean. Castravetii se spala si se taie capetele acestora. Se cresteaza apoi in 4 in forma de cruce. Castravetii se aseaza vertical in borcan, se adauga sarea, iar intre castraveti se aseaza usturoiul curatat, ardeiul iute taiat in doua si restul de hrean. Se adauga apa putin calduta si deasupra se pune o feliuta de piine. Borcanul se pune la soare, acoperit cu un capac (farfuriuta), timp de 2 zile. Apoi se arunca piinea...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se stoarce varza acra putin se taie fidelute, si apoi se tie toate legumele amintite mai sus, la urma se pune vegeta putin sa nu fie prea sarat ca varza e deja acra si sarata (numai in cazul verzei dulci), apa dupa cit doriti de multa ciorba sa faceti, si la urma bulionul dupa gust, si dupa ce sa fiert in timp de 1 ora, puneti si dregeti cu putina smintina. - 1 varza, morcovi, telina, ardei rosu si verde, 2 rosii, 1/2 conopida mica, puteti pune si 1 ceapa mica, vegeta 1 lingurita, bulion 1 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe apa cu sare si se arunca peste piscatori. Se lasa sa se raceasca apa ( se lasa de pe o zi pe alta). A doua zi se vor fierbe la un loc: 1 lotet cu 6 cani de apa, 250 g zahar, 2 linguri mari de sare si tot piperul. La un borcan de 800 g se pun: 2 linguri mari de boabe de mustar alb, 4 foi de dafin si ardei piscatori. Ardeii piscatori se vor pune in borcan, dar atentie sa nu se puna pina ce dau afara din borcan, deoarece trebuie sa se toarne in borcan compozitia de mai sus pina se va...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Faci amestec din: 2 cani otet, 1 cana zahar, 0,5 cana sare, 1 cana ulei, piper, salicilat. Amesteci toate si le pui peste gogosarii cruzi taiati. Lasi pana a doua zi, amesteci din cand in cand. Pui in borcane gogosarii cu zeama care se lasa, le capsezi si le pui la rece. Raman crocanti. - 5 kg gogosari spalati si taiati, 2 cani otet, 1 cana zahar, 1/2 cana sare, 1 cana ulei, piper, salicilat. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala bine gogosarii si se curata, se indeparteaza coceanul si toate semintele si se se taie felii potrivite, cu latime de 3 cm. Feliile de gogosari se aseaza intr-o oala de 10 l, in straturi de 10 cm grosime. Peste fiecare, strat se presara parte din zahar sau 2-3 linguri cu miere si 2 linguri cu sare de bucatarie. La sfarsit, se toarna tot otetul. Oala astfel pregatita cu felii in straturi se acopera cu un capac si se lasa la rece, in camara, pana a doua zi (cam 24 ore), cand vom...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata ceapa si se baga in apa calda cu sare, in care s-au pus cateva linguri de otet si se lasa 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvanta si se pune in borcane, se apasa usor pe fiecare ceapa ca sa se umple mai bine borcanele. Otetul se amesteca cu zaharul, busuiocul, foile de dafin si se da in clocot. Se strecoara amestecul si se toarna in borcane. In fiecare borcan se pun cateva boabe de piper si frunze de busuioc proaspat. Se inchid bine borcanele si se depoziteaza la loc racoros si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in apa rece. Deoparte se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, si cateva frunze de tarhon. Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile si se leaga cu hartie pergament. Se pastreaza la rece. Dupa o luna, se poate intrebuinta si pot fi folosite in locul caperelor. - Citiva ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... 150 g morcovi fierti 150 g castraveti murati 10 g mustar frantuzesc (boabe) patrunjel ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... g morcovi 200 g smantana 200 g gogonele murate piper si sare Mai intai ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com