Cauta in 21.294 retete
Este superlativul piureului de cartofi. Gustul, aroma si aspectul sunt de nota 10! Ingrediente: opt cartofi albi, o legatura de ceapa verde, 500 de grame de ciuperci, 100 mililitri de lapte, 50 de unt, sare, piper. Preparare: - Pune cartofii curatati la fiert in apa cu putina sare. Curata ciupercile si toaca-le foarte marunt. Pune-le la calit cu o lingura de ulei si un praf de sare. Lasa ciupercile sa se caleasca bine si sa scada sucul. Pune-le intr-un blender, adauga laptele fierbine si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Inainte de incepe, untura trebuie sa fi stat in jur de 30 minute la congelator. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea. Se adauga untura rece si se amesteca rapid, pentru a nu-i da voie sa se incalzeasca si sa se topeasca prea mult. Compozitia ar trebui sa arate ca o coca faramitata. Oul se amesteca cu apa intr-un castron si se bate usor cu o furculita. Apoi se toarna peste coca, amestecand rapid pana cand se omogenizeaza aluatul, fara insa a il framanta prea...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 l vin alb, 250 gr. zahar, coaja de la o lamiie, 2-3 varfuri de cutit de cuisoare, 50 ml coniac Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele (in afata de coniac), se fierbe inainte de a se servi, se adauga coniacul si se da la rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 g unt sau margarina, Mod de preparare: Se amesteca untul, zaharul, zaharul pudra intr-un castron pana la o consistenta cremoasa. Se adauga fulgii de ovaz. Se bate oul, se amesteca cu amestecul cu unt. Se amesteca faina, sarea si bicarbonatul si se amesteca cu compozitia cu unt. Se adauga ciocolata, se amesteca/framinta. Se pune cu lingura pe tava, cu loc intre ele, se aplatizeaza putin. Se coc in mijlocul cuptorului la 150 grade 10-15 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: 2 oua 250 ml lapte 250 g faina un praf de sare 1/2 plic praf de copt 2 linguri zahar 3 mere taiate felii 1 lingura ulei 1 lingurita scortisoara Mod de preparare: Mixam spuma,ouale cu zaharul si scotisoara. Adaugam laptele si uleiul iar ultima data faina cernuta impreuna cu praful de copt si putina sare. Incingem o tigaie pentru clatite,turnam cate un polonic iar in mijlocul clatitelor punem cate o felie de mar. Prajim clatitele pe ambele parti si gata micul dejun. Pofta Buna!!
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
4 cartofi mari fierti, taiati bucati, 2 oua fierte tari, taiate felii, o ceapa media, taiata julien, o tulpian de telina, taita bucati, o muratura mai dulce taiata bucati; maioneza dintr-un ou, o lingurita mustar, 1/2 lingurita seminte de telina, jumatate lingurita sare, un varf lingurita piper Mod de preparare: Se amesteca maioneza, mustarul, semintele de telina, sarea si piperul si se amesteca bine. Apoi se amesteca bine cartofii, ouale, ceapa tlina si muratura. Se adauga sosul si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 sticla apa minerala, zeama unei jumatati de lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 1 lingura zahar, 1 lingura sirop visine, 1 lingurita gheata pisata Mod de preparare: Toate aceste componente se amesteca bine. Mod de servire Se serveste cu pai
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o jumatate de litru de ceai, zahar dupa gust, zeama si pulpa de la portocala, 4 lingurite suc de lamiie, 2 cutii bere, un pahar limonada, o portocala, taiata felii Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu ceai, pana ce acesta se dizolva. Se adauga zeama si pulpa de portocala si se amesteca. Se raceste. Inainte de servire se amesteca berea, limonada si feliile de portocala.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Portii: 250 ml Pentru: marinata umeda pentru carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente: 1 ceapa mica (tocata mare) 1 ardei jalapeno taiat mare (ardei iute) 3 linguri otet din vin alb 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei de rapita (sau ulei de floarea soarelui) 1/2 lingurita de patru mirodenii (amestec in proportii egale de piper, nucsoara, scortisoara, cuisoare) 1 varf de cutit de pudra de usturoi 1 varf de cutit scortisoara macinata 1 varf de cutit sare grunjoasa 1 varf de cutit...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
3 cani faina, 1 cana zahar, 3/4 cana lapte acru, 2 oua, 2 linguri grasime(unt sau margarina), 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare, 1/2 lingurita scortisoara, ulei vegetal pentru prajit, zahar pudra pentru pudrat Mod de preparare: Cu 2 1/2 ore inainte de servire, intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250g zahar, 3 cesti apa, 1 ceasca esenta ceai rusesc, 2 sticle apa minerala, 2 lamii, 1 portocala Mod de preparare: Zaharul se fierbe cu cele 3 cesti de apa pana se topeste. Intre timp, se pregateste o ceasca esenta de ceai rusesc foarte concentrat. Se amesteca cu siropul racit, cele doua sticle de apa minerala, sucul de la cele doua lamii si de la portocala
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g unt, 1 lingurita zahar vanilat, 2,5 dl zahar, 1,25 dl zahar pudra, 1 ou, 0,75 dl cacao, 2 linguri lapte, circa 4,5 dl faina, 1/4 lingurita praf de copt, 2,5 dl ciocolata pentru prajituri, taiata bucatele Mod de preparare: Se freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu faina inainte de a se adauga si ele, la urma se pun bucatelele de ciocolata. Se pun cu lingura pe tava de copt, se coc la 180 grade C 10-12...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 1/2 ceasca esenta tare de ceai, 4 linguri rom, 1/4 l frisca indulcita, 125 gr. zahar, 2-3 foi gelatina Mod de preparare: Din galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta de ceai, gelatina dizolvata si albusurile spuma. Se pune in pahare. Se garniseste cu frisca si se da la rece. Mod de servire Se serveste cu biscuiti.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
50 gr. unt sau margarina, 5 dl iaurt, 5 dl faina, Mod de preparare: Se topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea. Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare clatita, sa se obtina o clatita pe jumatatea dimensiunii unei clatite normale. Cind aluatul s-a intarit pe partea de sus, se intoarce clatita Mod de servire Se servesc cu sirop de tei sau bacon prajit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 pulpe de pui intregi, 400 g cascaval ras, Mod de preparare: Pulpele se spala si se curata de piele. Chipsurile (sau fulgii de porumb) se maruntesc bine. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Pulpele (trebuie sa fie nesterse) se tavalesc mai intai prin cascaval, apoi prin chips (sau fulgi). Se asaza cu grija pe gratarul cuprorului si se frig la foc iute la inceput, apoi potrivit. Sub gratar trebuie sa asezati o tava. Sint gata cand au prins o crusta aurie frumoasa. Mod de servire Se servesc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. zahar, 6 lamii, 3 portocale, 300 g frisca, 5 linguri rom Mod de preparare: Se fierbe zaharul in
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 cup water, buttermilk, milk, vegetable oil = 240 ml apa, lapte batut, lapte, ulei vegetal 1 quart strawberries & other berries = 615 gr capsuni si fructe asemanatoare 1 cup strawberries & other berries = 120 gr capsuni si fructe asemanatoare 1 cup mashed bananas = 225 gr banane piure 1 cup sugar = 200 gr zahar 1 cup brown sugar = 225 gr zahar brun 1 cup butter= 220 gr unt 1 cup cacao = 87 gr cacao 1 cup all purpose flour = 128 gr. faina obisnuita 1 lb =1 pound = 454 gr
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, pudra de scortisoara si un virf de cutit de sare. Intr-un alt vas, se pun laolalta ouale, untul topit si racit, zaharul tos, un pliculet cu zahar vanilinat si o lingura de miere. Se mixeaza totul, se adauga laptele si se mai mixeaza doua minute. Se toarna totul peste ingredientele din castron si se amesteca bine. Se unge cu unt o tigaie pentru clatite, se ia compozitie cu un polonic si se toarna cite o gramajoara, fara sa se intinda in toata...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pulpele se spala si se curata de piele. Chipsurile (sau fulgii de porumb) se maruntesc bine. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Pulpele (trebuie sa fie nesterse) se tavalesc mai intai prin cascaval, apoi prin chips (sau fulgi). Se asaza cu grija pe gratarul cuprorului si se frig la foc iute la inceput, apoi potrivit. Sub gratar trebuie sa asezati o tava. Sint gata cand au prins o crusta aurie frumoasa. Se servesc ca atare sau cu garnitura dupa preferinta. - 8 pulpe de pui intregi, 400 g...
Reţetă de pe www.eculinar.ro