Cauta in 21.294 retete
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile de salam, rosiile taiate feliute,oregno, piperul si la urma cascavalul. Introducem la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Scoatem de la cuptor si servim calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun la fiert urechile, piciorul, limba, carnea, inima, si slanina cu sorici. Rinichii se fierb separat, deoarece au nevoie de un timp de gatire mult mai scurt. Dupa ce au fiert se maruntesc toate ingredientele. Limba su curata înainte de pielita alba si apoi se taie bucati. În zeama care contine gelatina si va lega toate ingredientele se pun toate condimentele pentru a asezona toba de porc. Zeama nu trebuie sa acopere toate ingredientele taiate, lasându-le sa mai fiarba încet...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... castravete.[/note] [important]In mod traditional, iaurtul si apa se omogenizeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Voi incerca sa va dau cateva idei de meniu, cu retetele realizate deja pe blogul meu. Voi reveni si cu alte exemple... Melcisori de Bougogne - Escargots de Bourgogne Boeuf Bourguinon Mihalt in bacon si rosii chery la cuptor Buturuga cu crema de castane si ciocolata - Buche chocolat marrons
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Aceasta reteta este cunoscuta si sub numele "sarmale imprastiate" sau de Varza a la Cluj, am incercat-o si am gasit-o foarte buna si usor de realizat. Este tipul de reteta familiala care poate fi servita chiar si cand aveti invitati la masa, mai ales ca dintr-o varza facem 8-10 portii. Pregatiti totul inainte in vasul de gratin si il puneti in cuptor timp de 30-40 minute inainte de a-l servi. Compozitia este aceiasi ca si pentru sarmale, dar carnea nu o rulam in foile de varza murata, ci o ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... volumul trei din ,,Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale. Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
... incerca in rubrica blogurile culinare romanesti,( situata in coloana din dreapta ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Prajitura numita "La galette des Rois" se serveste, de obicei, pe 6 ianuarie in fiecare an cu ocazia sarbatoarii religioase numita Epiphanie. "La feve" - inainte era un bob de fasole, era ascuns in prajitura si cine il gasea mancand partea sa era regele. Regele trebuia sa ofere convivilor inca o prajitura si putea sa-si aleaga regina. Fevele in boabe de fasole au fost inlocuite cu o moneda in argint, iar in 1870 a aparut prima figurina in portelan, inlocuite apoi de figurine in plastic. In ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
by Alice albinutza Astazi in micul nostru proiect vine ca un simplu si talentata profan in ale cucinatului, Radu Lacatusu . Este un bun prieten al nostru, plecat peste ocean, tocmai hat-departe in diaspora din S.U.A So, let's see... ce ne-a pregatit azi, Radu al nostru. dar.... mai inainte sa va mai spui ca Radu e cel ce tine in "proprietate" Masivul Ceahlau . Deci...muntzomanul nostru s-a apucat de gatit si sigur nu se va opri aici. Acesta e doar inceputul . Insa, stim bine ca atunci cand ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Pentru noi, romanii, vinetele sunt legume efemere si cu o utilitate nedrept de redusa. Sunt amare, au o culoare nepotrivita asa ca, una peste alta, nu prea le vedem rostul. Putine bucatarii din lumea asta folosesc vinetele atat de limitat si neimaginativ cum o facem noi. Salata de vinete, zacusca, poate cateva felii de vinete pane si, daca facem un efort, musaca de vinete. Toate se iarta, insa, in zilele de vara in care blocurile isi dorm tihnite somnul de pranz si scarile sunt inundate de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rand, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat. Cu ceasca, se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale. Daca se tin mai mult in apa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . Articolul se numeste "Cartierul blogurilor romanesti" publicat de Emanuel Ciocu. Fraza ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... cu piper. Se pregatesc ochiuri romanesti si se aseaza intr-un ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
M-am trezit si eu tarziu sa onorez provocarea de pe blogul Can't boil an egg si ma prezint frumos cu carnati afumati, dupa o reteta secuiasca a bunicii mele. Ca sa explic pornirea mea foarte carnivora de acest Craciun, trebuie sa intelegeti ca anul trecut pe vremea asta eram gravida si aveam interzis la carnati si alte delicatese cu carne cruda. Si sa nu va spun cat pofteam la ele! :) Asa ca de aceste sarbatori am de recuperat pofte stranse de un an. Reteta de carnati este de la bunica, doar...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana; la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi. In fiecare cuib, se pune cite un ochi. Se pot servi ca atare sau asezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc uns putin cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, in care sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele. Se presara cu cascaval ras. Se dau la cuptor...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Am ajuns la o lista foarte lunga, peste 180 bloguri, dar cand voi ajunge la 200, va trebui sa creez o alta lista. La inceput, le voi inregistra cum vin, in ordine alfabetica, dar cum trebuie sa incep a doua lista, nu va fi totul in ordine. Daca cunoasteti posibilitatea de a face doua coloane in partea dreapta a ecranului, mi-ar fi de folos, astfel blogurile culinare, vor avea o coloana separata. Stiu ca trehuie sa adaug ceva in program, dar cum anume? Va multumesc, daca aveti o solutie...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com