Cauta in 21.294 retete
Pune putin lapte deoparte in timp ce restul va fi pus la fiert. Laptele pus deoparte se incalzeste putin dupa care, in el, va fi topita drojdia. Laptele pus la fiert trebuie lasat sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se adauga 2-3 linguri de faina. Nu uita sa amesteci in continuu pe masura ce adaugi faina pentru a nu se face cocoloase. Foarte bine ar fi sa folosesti un tel. Laptele se da apoi la o parte de pe foc, urmand sa fie adaugata drojdia topita. Se pune compozitia deoparte, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... porc dar si de vita, traditionala friptura de porc (cine nu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , daca e luni atunci e Lunea Gateste Romaneste!. Astazi o frumoasa si focoasa gospodina ... sta situatia: "Azi gatesc autentic romaneste, la invitatia prietenei noatre Alice ... si anume acela de a gati romaneste, in fiecare zi de luni ... , nu puteam gatii decat autentic romaneste si de post. Asadar am ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... miere. Este gatit in mod traditional, de Craciun, si in Argentina ... si Peru, inlocuind pe alocuri traditionala roscon de reyes (prajitura regelui ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... al doilea targ de produse traditionale, in perioada 30 aprilie  2 mai ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... ultimul din colectia "Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina ... , se incheie seria "Povestilor bucatariei romanesti", adevarata Biblie a gatsronomiei nationale, scrisa ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
by Alice albinutza Astazi avem un invitat super-special! Este fata frumoasa, Emily , cea care ne fascineaza mereu cu delicatesele ei dulci. E fata din mainile careie ies acele desavarsite cupcakes, acei biscuitei de diferite forme, raspandind parfurmuri dulci-delicate in toata blogosfera. Cuvintele mele sunt mult prea sarace pentru a descrie prospetimea de culori, parfumuri si dulcegarie care te inconjoara in momentul in care pasesti pe taramul Emily's cupcakes . Emily ne-a adus un tort cu ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
...  a lui Ion Creanga. Lunea- Gateste romaneste!, reprezinta o serie de retete culinare romanesti culese, aduse si scrise de diversi blogeri culinari la invitatia ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... sau rece si, in mod traditional, se serveste garnisita cu partea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iahnia de fasole este o reteta traditionala romaneasca, am incercat sa shimb ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Sau reteta de unde a pornit totul! :) Ingrediente 400 gr de faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 200 gr unt 170 gr zahar brun 170 gr zahar esenta de vanilie 2 oua mari 300 gr ciocolata Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb. Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Bucatari talentati s-au intrecut in luna octombrie in cadrul festivalului de arta culinara "D-ale Gurii Dunarii", care a avut loc in localitatea Uzlina, din Delta Dunarii. Participantii, membrii ai comunitatilor din Delta Dunarii, de diferite ocupatii, au gatit cu pasiune si pricepere desavarsita preparate din peste. Tot acest efort al comunitatilor participante a avut un singur scop: castigarea unui premiu care sa le permita ajutarea comunitatilor din care proveneau. Cu retetele de mai jos...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sunt perfecte umplute cu gem, dulceata, marmelada. Poti incerca sa le ungi cu nuca pisata amestecata cu miere de albine, sau crema de ciocolata topita amestecata cu smantana. Poti pune in aluatul de clatite cacao si vei obtine clatite maronii, foarte gustoase. Incearca sa le umplii cu mere rase si calite sau crema de vanilie. Evident pot fi servite cu frisca sau inghetata. Imaginatie sa ai! I ngrediente: 12-13 linguri cu varf de faina, 4 oua mari, 2 linguri rase de zahar pudra, un praf de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... bunatati. Fie ca alegem o reteta traditionala de cozonaci moldovenesti, sau alte ... la colectia noastra Retete Cozonaci Traditionali pentru toate gusturile si poftele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de Jurnalul National - Povestile Bucatariei Romanesti Asa cum v-am mai amintit ... - Carti din colectia Povestile Bucatariei Romanesti au plecat catre : Carp Loredana ... transmise catre restaurante cu specific traditional: Crama Haiducilor - Cluj Hanul Haiducilor ... in promovarea traditiei si a bucatariei romanesti alaturi de Jurnalul National si ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Clatitele sarate iti ofera o infinita posibilitate. Merg umplute cu piure de spanac, cu ciuperci (calite in ulei cu sare si piper, cu un catel de usturoi si legate cu sos alb), sau carne tocata (calita bine impreuna cu ceapa, sare si piper si un galbenus, doua). Nu in ultimul rand merg foarte bine cu varza murata, calita. Ruleaza clatitele sarate, cu ce umplutura vrei, aseaza-le intr-o tava unsa, care merge la cuptor, si lasa-le 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Serveste-le calde,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta clasica de gulas unguresc. Are exact gustul gulasului pe care l-am mancat in Ungaria. - 600 gr carne de vita mai moale (de la umar), taiata in cuburi de 2x2 cm - 2 linguri ulei sau untura - 2 cepe medii taiate fin - 2 catei de usturoi, feliati - 1-2 morcovi, feliute rotunde sau cubulete - 1 pastarnac, feliute sau cubulete - 1-2 frunze de telina - 2 rosii medii, decojite si taiate cubulete, sau 1 lingura pasta de tomate - 2 ardei verzi, taiati foarte marunt sau rasi pe razatoate -...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
... fiecare dimineata. Azi avem ochiuri romanesti, varianta mult mai sanatoasa a ochiurilor ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului. Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla. Iata cum se prepara. Un piept...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Prin sudul incins al Romaniei, pe unde nuntile inca dureaza trei zile  si se bea si mananca tot atat  e nevoie de toata priceperea gospodinelor pentru a da sens resturilor de pasare (maruntaie, aripi, gaturi, picioare, etc.) ramase de la imparteala de friptura. Din aceasta pofta de viata olteneasca si in acest context practic s-a nascut ciorba de potroace, cea care se mananca in dimineata de dupa nunta, cea inca invaluita in misterele betiei din ajun. Caci nici soacra mare nu poate trezi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro