Cauta in 21.294 retete
Pastele se pun la fiert în multa apa cu sare, iar dupa ce sunt al dente se scurg de apa. Între timp se face în robot sosul de avocado, mixând bine avocado, frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul de masline si zeama de lamâie. Se asezoneaza cu sare, piper si fulgi de ardei iute, dupa care se toarna peste pastele calde, imediat dupa ce le-ai scurs de apa. Se adauga jumatatile de rosii cherry si se amesteca bine pâna când pastele sunt acoperite de sosul cremos de avocado.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mai întâi faci aluatul, amestecând apa calduta cu drojdia si zaharul. Lasi 10 minute sa creasca, apoi pui într-un vas faina, sarea, uleiul si drojdia crescuta. Vei obtine un aluat omogen, pe care îl lasi timp de o ora la cald, ca sa creasca. Întinde aluatul într-un blat cu forma sferica sau în forma pe care o are tava de copt. Pune aluatul în tava, unge-l cu suc de rosii, apoi adauga feliile de salam uscat, mozzarella si maslinele si lasa la copt timp de 25 de minute. Când pizza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
E cool , si in acelasi timp hot , sa mananci  vorba reclamei- ca odinioara. Curentul nu e nou si nici macar original. Poate doar la noi.A fost anuntat de miscarile care propovaduiau slow-food-ul ca alternativa sanatoasa la fast-food si organicul ca replica la mancarea ultraprocesata. Cu siguranta ca nu e mai ieftin sa mananci organic, poate nici macar intru totul sanatos, regimul alimentar traditional romanesc era solicitat de regimul de viata, ultra-activ fizic, al vremurilor pe care le ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sosurile marine asiatice (peste, stridii, creveti) se simt foarte bine in wok alaturi de legume dar, mai ales, de carnuri. O reteta clasica a bucatariei chinezesti este, cu siguranta,vita in sos de stridii. De data asta va recomandam insa o combinatie de carne de porc cu ciuperci inotand in acelasi sos dens si onctuos . Portii: 2 Timp preparare: 30 minute Ingrediente: 450 grame carne de porc (spata este o bucata potrivita) 350 grame ciuperci de cultura (cele albe, cunoscute generic ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru iubitorii de peste, exista viata si dincolo de clasicul peste prajit in tigaie sau fript de gratar. File-urile de peste preparate la cuptor cu legume sunt din ce in ce mai cautate. Se pregatesc cat ai zice peste ;-). Portii : 2 Timp de preparare : 30 minute Ingrediente : 2 file-uri maricele de halibut (aproximativ 350 -400 g in total) 250 g spanac congelat 1 ou 1 lingurita rasa de mix de condimente: coriandru, piper alb, lemon grass, cardamom. 2 linguri de ulei 20 g unt 50 g mozzarella...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente pentru biscuit (40 biscuiti micuti): - 100 g unt moale - 90 g zahar - 1 ou - 180 g faina - 20 g maizena sau faina de porumb - un pic de sare Amestecati cu o lingura de lemn untul moale cu zaharul, pana cand obtineti o compozitie omogena,apoi adaugati oul si amestecati bine. Adaugati faina, maizena si sarea, amestecati foarte repede (nu utilizati un robot sau in masina, daca vreti sa obtineti un biscuit moale) pana cand aluatul este omogen.Aluatul il aplatiti,invelitie intr-o...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... inflorite, fara insecte. Cele mai bune flori se culeg dupa ploi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sosul Bearnaise (pronuntat bernez ), ruda apropiata a sosului olandez, este in egala masura simplu la nivel de ingrediente, rafinat cat e vorba de gust si delicat cand e vorba de realizare. Acest sos este unul dintre principalele motive pentru care marile restaurante au sosieri, bucatari specializati exclusiv in realizarea sosurilor. Geniu fragil al sosurilor, bearnaise-ul este indispensabil carnii de vita sau peste, dar si legumelor, in special cartofilor copti. Imprumutand numele regiunii...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Saptamana ce sta sa se incheie a fost una delicioasa si primavarateca, fiind marcata de cheesecake-ul celor de la Daring Bakers. Dintre cele mai delicioase cheesecake-uri amintim (in afara de al meu ;))): Cheesecake-ul cu capsuni al Inei Cheesecake cu ciocolata si capsuni Cheesecake cafe-au-lait si caramel Cheesecake cu lamaie si zmeura Cheesecake cu branza de capra Cheesecake cu capsuni si lamaie Cheesecake cu portocale si ciocolata si Cheesecake cu ceai Earl Cake Dar s-au facut si alte ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Decadenta la patrat! Cum altfel ar putea fi numita ciocolata cu ciocolata, acest pacat servit cu sos de pacat?! E suficient sa te gandesti la o negresa, cu miezul ei dens si inima de ciocolata, plutind intr-un sos de ciocolata aromat cu Amaretto di Sarono, pentru a te simti vinovat de propriile pofte. Pregatiti acesta reteta atat din negrese proaspete dar, mai ales, din cele mai uscate. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 500 grame negresa 400 ml frisca indulcita, nebatuta...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In perioada 15  18 martie 2012, in casutele de pe Aleea Negustorilor  ROMEXPO, va avea loc Targul de produse traditionale, unde vor participa atat expozantii de produse alimentare traditionale cat si mestesugarii si comerciantii de obiecte de artizanat de cele mai diverse categorii. Veti putea achizitiona: Carne si produse din carne Peste si produse din peste Paine si produse de panificatie Lapte si produse din lapte Legume si fructe procesate Miere si produse apicole Bauturi Produse de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... va putea distruge niciodata ! Ramas bun, maicuta mea draga, imi va ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... in tara asta cozonaci mai buni decat in Moldova si Bucovina ... , cozonacul 35 de lei  dar bun, pe gustate. O raritate care merita ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... dintre ele. Secretul unui falafel bun este, alaturi de gustul specific ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mentionata inca din secolul XIII sub aceasta denumire, brie este una din cele mai cunoscute feluri de branza cu mucegai alb din lume. Exista mai multe feluri de brie, printre care cele mai cunoscute sunt cele din nordul Frantei (Seine-et-Marne) si Somerset Brie din Anglia. Brie este o branza moale din lapte de vaca, cu o coaja subtire de culoare alba (alb murdar), produsa in roti mari si turtite. Are un gust de smantana, usor acrisor, si consistenta moale, aproape tartinabila. Coaja este ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Romexpo organizeaza Targul International de Bunuri de Consum Bucuresti (TIBCO)- editia a 27-a. In cadrul manifestarii se regasesc in premiera: Salonul Gourmet, Salonul ciocolatei, cafelei, ceaiului si esentelor (editia 1). Perioada: 9-13 Iunie 2010 Locatia: Romexpo Orasul: Bucuresti
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cuptorul se încalzeste la 163 de grade Celsius. Se unge cu ulei tava în care faci prajitura si se pune foaie de copt. Într-un robot de bucatarie se mixeaza toate ingredientele cu exceptia ciocolatei maruntite care se adauga la final. Se toarno compozitia în tava, se niveleaza cu o lingura si se lasa la cuptor 20 de minute. Se lasa la racit înainte de a taia prajitura.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru multi dintre romani termenul masina de paine desemneaza mai degraba masina pe care o asteptam de dimineata devreme, la coada, pentru a aprovizia magazinele cu paine. De cativa ani insa, masina de paine prinde o noua consistenta, pe masura ce practica masinarie  inventata de ne-mancatorii de paine japonezi  isi castiga un binemeritat loc in bucataria noastra. Prima masina de paine a aparut in 1986 in Japonia, inventie a Matsushita Electric Industrial Co., companie ce avea sa devina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Varianta italiana a omletei, mai lenesa in realizare decat cea frantuzeasca, frittata amesteca toate ingredientele  oua si, de obicei, legume  si le da la cuptor, nu le impatureste si dichiseste in tigaie ca surata ei de la vest. Aceasta frittata, care poate refolosi cu succes, resturile  daca raman vreodata!  ale unor [intlink id=7793 type=post]andive gratinate[/intlink] sau ingredientele de mai jos. Portii: 4 Timp preparare: 30 minute Ingrediente: 6 oua 200 grame bacon 3 andive 2 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro