Cauta in 16.330 retete
Începem prin a separa albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pâna obtinem o spuma foarte tare. Putem testa prin întoarcerea castronului invers! Adaugam o cana de zahar în ploaie si zaharul vanilinat. În paralel frecam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Adaugam iaurtul. Încorparam galbenusurile în spuma obtinuta din albusuri si avem grija sa amestecam foarte încet pentru a evita lasarea compozitiei. Imediat dupa aceea punem faina în ploaie si continuam sa amestecam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat albusurile bine cu zaharul pâna se formeaza o spuma tare. Galbenusurile ramase de la cele doua oua se freaca cu uleiul, sarea, zaharul vanilinat si se adauga încet peste albusuri. Apoi faina o turnam în ploaie peste amestecul rezultat, având grja sa nu se lase compozitia. Adaugam la final cacao sau ciocolata topita cu unt dupa preferinte. Se toarna într-o tava lata si se pune la cuptor la foc mediu pentru maxim 20 de minute. Cât timp blatul este la cuptor, începem sa preparam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume. Saptamana trecuta am testat doua retete cu broccoli. Supa crema, cu care va intampin azi, si un preparat care poate fi incadrat in categoria garnitura sau cina cu broccoli, a carei reteta o sa o postez in zilele urmatoare. Pentru iubitorii de supe creme aceasta reteta, gasita aici , este o provocare datorita iaurtului si a pastelor tortteloni ( care inlocuiesc obisnuitele crutoane ) . Ingrediente: - 500 g broccoli - 20 g unt - 1 lingura...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Topeste untul în oala în care vei face supa, apoi toaca prazul si usturoiul, toarna rondelele în oala si presara praful de curcuma. Lasi oala pe foc timp de cinci minute si adaugi sare, faina si cartofii taiati cuburi. Toarna supa de legume si laptele si lasa la fiert, apoi mixeaza amestecul cu cartofii fierti. Pune din nou pe foc supa, adauga putin lapte si pune spanacul în zeama. Lasa pe foc pâna când clocoteste bine, apoi adauga sare si piper dupa gust. Se poate servi cu putina...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mai întâi prepari sosul de rosii: rosiile se dau pe razatoare si calesti în uleiul caldut usturoiul strivit. Când începe sa miroasa, adauga pulpa de rosii, sare, piper si putin zahar. Lasa sosul sa fiarba la foc mediu timp de 35-45 minute, pâna când scade putin. În ultimele minute, adaugi sare si putin zahar, apoi toci 4 frunze de busuioc si le presari. Fa un sos de busuioc freacând într-un mojar cu putina sare cele 6 frunze ramase, pâna le strivesti, apoi adauga uleiul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Puhava si aromata, langa un pahar de lapte sau cafea, rezulta un mic dejun delicios! Ingrediente: 2 banane mari 2 linguri (pline) zahar 2 banane 100 g unt la temperatura camerei 250 g faina 2 oua 50 g zahar un plic praf de copt 70 g fulgi de ciocolata scortisoara Mod de preparare: Pentru inceput, caramelizam cele 2 linguri de zahar, direct pe fundul tavii de chec. Punem un strat de banane taiate felii. Mixam untul cu zaharul (daca doriti checul mai dulce, mai puteti adauga zahar) pana se ...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Ingredientele pentru blat se amesteca toate direct în tava pentru tort cu peretii detasabili. Se introduce la cuptorul preîncalzit la 180 de grade Celsius si se lasa 25-30 de minute. Se lasa la racit, timp în care se prepara crema pentru ornat. Pentru crema de ciocolata se amesteca frisca lichida cu bucatile de ciocolata si se lasa pe foc pâna când s-a topit ciocolata. Se toarna crema peste blat si se orneaza cu ajutorul unei linguri ca sa arate ca o floare. Se orneaza cu zmeura...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun cartofii, telina, ceapa si sunca la fiert la foc mediu pâna când cartofii devin fragezi, apoi se adauga sarea si piperul. Într-o alta cratita se topeste untul la foc mic, se adauga treptat faina si se amesteca în continuu pentru a nu se forma cocoloase pâna când compozitia se îngroasa. Apoi se toarna si laptele si se amesteca constant aproximativ 5 minute. Se toarna acest amestec peste legume si se pune la foc pâna mai da o data în clocot. Se pot adaga crutoane dupa preferinte!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ce parere aveti de un gratar vegetarian? La noi gratarul din legume este pe primul loc in preferinte, dupa care urmeaza cel din carne. Vinete, dovlecei, ardei, ceapa sau alte legume care se preteaza a fi preparate la gratar sunt printre preferatele noastre.Pe langa ca sunt mancaruri gustoase, sunt si sanatoase. Si de multe ori, cum este cazul vinetelor, nu trebuie nici o garnitura langa ele. Un sos cu ulei de masline si usturoi sau cu iaurt este suficient. Ingrediente pentru 2 persoane: - 1...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Începem cu aluatul si mixam bine albusurile, iar când obtinem o spuma tare adaugam si zaharul, amestecând în continuare. Galbenusurile se freaca cu uleiul, sarea si lamâia rasa. Turnam compozitia peste albusurile spuma, având grija sa amestecam foarte încet. Finalizam cu faina pe care o punem în ploaie. Crema este foarte simpla si este cea mai buna alegere pentru cuptor. Amestecam pentru început toate ingredientele, lasând ciocolata topita împreuna cu putin unt pentru final....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amesteca într-un bol mustarul, mierea, maioneza si sosul pentru friptura. Pune bucatile de pui în sosul de mustar. Pastreaza putin sos pentru a unge puiul în timpul prepararii. Unge gratarul cu putin ulei si asaza bucatile de pui. Lasa puiul pe gratar timp de 20 de minute, întorcând din când în când, pâna când este bine patruns. Unge-l cu sosul de mustar când mai are 10 minute pâna se face.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Varianta I : cea mai buna reteta de orez cu legume 200 gr ciuperci proaspete feliate 2 ardei capia rosii 2 ardei capia verzi 2 morcovi potriviti 1 dovlecel mic 1 ceapa mare alba 1 ceapa mare rosie 3 catei de usturoi 1 cescuta mica orez panzani pt pilaf 4-5 masuri de apa sau supa 1 legatura mare patrunjel Ulei de masline Putine radacinoase optional 2 lgt vegeta Sare, piper Cepele se toaca foarte marunt, usturoiul se zdrobeste, morcovul si dovlecelul se dau prin razatoarea mare, eu am taiat ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se fierb cartofii si ouale separat, timp în care se taie kaiserul sau sunculita bucatele si se rade cascavalul. Când toate sunt pregatite, taiem rondele cartofii si ouale tari si începem sa le punem într-un vas de iena straturi, straturi. Primul strat îl constituie rondelele groase de cartofi, apoi punem kaiserul, ouale, jumatate din cantitatea initiala de smântâna si procedam la fel si cu cascavalul ras. Punem sare daca este necesar. Acoperim cu înca un rând de cartofi, smântâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preîncalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se unge cu ulei o forma mai mica pentru chec. Se mixeaza bine untul, dupa care se adauga zaharul continuând sa le amesteci bine cu mixerul. Se adauga pe rând câte un ou, folosind în continuare mixerul pentru a omogeniza compozitia. Într-un bol separat se amesteca faina cu praful de copt, semintele de mac, vanilia Bourbon si coaja de lamâie. Se adauga peste compozitia cu oua câte putin din amestecul cu faina si laptele, amestecând...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amesteca pepenele, zaharul, zeama de lamâie si sarea într-un bol. Acopera cu o folie si pune la frigider pentru 30 de minute. Pune amestecul în blender si blenduieste pâna ce obtii o pasta uniforma, apoi toarna iar în bol. Toarna apa rece într-o craticioara si presara gelatina deasupra. Lasa la înmuiat timp de un minut. Pune vasul pe aragaz, la foc mic si lasa timp de doua minute. Toarna apa cu gelatina peste amestecul de pepene, adauga smântâna pentru frisca apoi bate cu un mixer,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În bolul unui blender, pulseaza fursecurile pâna când obtii pesmet fin. Adauga crema de brânza si amesteca bine pentru a obtine o pasta omogena. Amestecul ar trebui sa se modeleze atunci când este apasat. Ia câte o lingura din amestec si ruleaza-le pentru a forma bile. Pune bilele pe o tava tapetata cu hârtie de copt. Înmoaie fiecare bila în ciocolata alba astfel încât sa fie complet acoperita si asaza-le pe tava acoperita cu hârtie. Înainte ca ciocolata sa se întareasca,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O prajitura delicioasa cu piersici si umplutura crocanta din nuci si mere. Sursa Ingrediente aluat: 500 g faina alba 200 g unt la temperatura camerei 70 g zahar un praf de copt 1 ou coaja rasa de la o lamaie smantana cat cuprinde Ingrediente umplutura : 3 conserve compot de piersici Sun Food 200 g nuca tocata grosier (sau macinata) 100 g zahar 500 g mere scortisoara dupa gust Mod de preparare aluat: Punem intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Adaugam untul...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Cum nu vei putea mânca un pepene sau doi odata, chiar daca ai o familie mare, indicat este ca dupa fiecare felie consumata sa pastrezi la congelator coaja ramasa pâna strângi cantitatea necesara. Este important ca acesta sa fie decojit de partea verde, dar sa mai ramâna si putin din miezul rosu. Dupa ce strângi 1 kilogram de coaja de pepene, le tai cubulete si le fierbi în 1,5 l apa, împreuna cu otetul. Îti vei da seama ca sunt gata dupa ce acestea vor deveni transparente si usor...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preîncalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Într-un bol se amesteca faina, praful de copt si zaharul. În alt bol se bate oul si se amesteca cu laptele si uleiul, dupa care se toarna peste ingredientele uscate. Se încorporeaza toate, amestecând cu o spatula sau o furculita, iar la final se adauga curmalele si nuca. Se toarna în formele pentru briose si se lasa la cuptor 25 de minute. Se lasa la racit la temperatura camerei, înainte de a le scoate din forme.
Reţetă de pe retete.eva.ro