Cauta in 21.292 retete
1. Se pune apa într-o cratita, se aduce la punctul de fierbere si se adauga 8 oua. Se fierb constant 6 minute. Se scurg si se racesc sub jet de apa rece. Se curata de coaja cu grija, pentru ca galbenusul este înca moale. Între timp, se amesteca laolalta carnea de la cârnati si ceapa. 2. Se întind foile de 500g de aluat suficient de mult astfel încât din fiecare sa se taie câte patru cercuri cu diametrul de 18cm. Se presara doua tavi de copt cu putina faina. 3. Cu mâna umeda, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acum , hai sa o pregatim: Taiati castravetii in jumatati, pe lungime,apoi taiati-l in felii rotunde . Spalati rosia ,apoi taiati-o in felii pe care le injumatatiti. Fructele de avocado si de mango se decojesc,se curata de samburi si se taie in felii. Telina o curatati si o taiati ,cu ajutorul cutitului pentru curatat morcovi,in fasii subtiri si lungi . Tocati patrunjelul marunt si stoarceti lamaia. Spalati frunzele de salata si le uscati. Ghimbirul se curata foarte usor cu lingurita si apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... masline (de cea mai buna calitate). Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , 150 ml vin alb de calitate, 30 ml votca, 5-6 picaturi esenta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pui faina intr-un bol iar in centrul ei adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru usor pudrat cu faina. Tai cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Iei o fasie si ii prinzi partile laterale la o distanta de 2-3 cm. O ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toate bunicile stiusa faca haios,o prajitura buna,sfaramicioasa,se topeste in gura de buna ce e! Se framanta cele doua aluaturi, pana devin omogene. Fiecare dintre cele doua aluaturi se presara cu faina, se infoliaza si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Aluatul cu galbenusuri se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1/2 cm grosime, avand grija sa presaram faina pe masa pentru a nu se lipi foaia de masa. Aluatul cu osanza se imparte in trei parti, iar una...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila,pana incepe sa fiarba.Luam cratita de pe foc,adaugam vanilia si lasam asa. Intre timp,intr-un bol mare,frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine,pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii. Lasam crema sa se raceasca ,o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator. Daca avem masina de inghetata,turnam si invartim...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare tort cu zmeura si iaurt: Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora, sa se ingroase. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cuptorul se preîncalzeste la 180 de grade Celsius. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul, adaugând pe rând cele 8 linguri de zahar. Apoi se adauga pe rând galbenusurile, amestecând bine cu mixerul. Apoi se adauga pe rând faina cu praful de copt, amestecând cu o spatula. Dupa ce se tapeteaza tava cu hârtie de copt se pune o jumatate din compozitia blatului. Cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se toarna apoi în tava. Visinele din compot se storc din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nu voi insista pe pasii prepararii aluatului, sunt cat se poate de clar explicati la reteta de cozonac impletit (click pe link pentru detalii), in principiu drojdia (daca se foloseste proaspata) se activeaza frecandu-se cu 1 lingura de zahar din cantitatea totala recomandata pentru aluat, daca se foloseste uscata pur si simplu se amesteca cu faina. Faina se aseaza intr-un castron larg. Galbenusurile si oul intre se bat cu o furculita cu sarea. Laptele se incalzeste pana la temperatura de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul. Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min . Peste 15 minute observati ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face o spuma frumoasa. Adaugati acest amestec la faina de la pasul 1. Incepeti sa amestecati aluatul, recomand cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile. Pe o masa presarata cu faina scoateti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Biscuitii se farâmiteaza, se amesteca cu untul si se preseaza în forma pentru tort. Pentru a prepara crema alba se freaca mascarpone ciocolata alba topita si gemul de afine. Se toarna crema peste blat si se lasa la frigider pentru a se întari. Se poate orna cu afine proaspete sau cu gem de afine amestecat cu seminte de chia pentru a obtine o glazura.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora ,sa se ingroase. Scoatem crema de ciocolata si o mixam .Adaugam iaurtul si amestecam bine. Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu folie alimentara o cratita( ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
BLAT Se topeste ciocolata la bain-marie, impreuna cu untul, amestecand pana devine o crema matasoasa. Se lasa apoi la racit, pana la temperatura corpului, amestecand pentru a preveni formarea pojghitei. Se adauga zaharul si ouale, pe rand, cate unul. Dupa omogenizare, adaugam faina, sarea si semintele de vanilie, iar la final, dupa ce compozitia e unitara, punem si ciocolata maruntita. Compozitia astfel rezultata se toarna intr-o forma rotunda (24-26 cm), cu fund detasabil (ar fi cel mai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare : Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora ,sa se ingroase. Scoatem crema de ciocolata si o mixam .Adaugam iaurtul si amestecam bine. Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu folie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Dealu Mare, sec) are toate conditiile sa fie numit un vin etalon: se evidentiaza prin calitate, mai ales printr-o constanta de ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... la justa valoare. Vinul are o calitate unica fata de orice alta ... de a fi pastrat in anumite conditii. El trebuie tinut la o temperatura ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de curcan sunt apreciate pentru calitatile lor nutritive si gustul bun ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , pastra si gati mancarea in conditii adecvate, este imperativ sa micsorezi ... scazute, lucru care poate diminua calitatea mancarurilor, contribuind la deteriorarea aromelor ... , fara sa pierzi nimic din calitatea lor, ci doar putin din ... ce va duce la deteriorarea calitatii sale. Pastreaza apa din vasul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... berii, este un indiciu al calitatii. Culoarea este un bun indicator ... , berea de marca respecta aceasta conditie. Temperatura optima la care poate ...
Reţetă de pe retete.eva.ro