Cauta in 21.294 retete
Se pune intr-un vas faina si peste faina adaugam drojdia pe care am topit-o in iaurt caldut si zahar,mai adaugam si 1 plic de zahar vanilat ,apoi facem un aluat ,mai spre final adaugam si untul si framantam foarte bine aluatul.Apoi il lasam cam o ora sa creasca ,dupa care vom face o foaie mare din aluat ,o vom taia in patratele si vom pune pe fiecare patratel branza de vaci in care am adaugat zahar stafide si coaja de la o lamaie,Vom aduna marginile spre mijloc ,le vom pune in tava ,le vom...
Reţetă de pe retete.eva.ro
am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze. Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele. Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branzaIn continuare,in fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... va arat modul in care se impacheteaza la noi, placintele "Poale-n brau". * aluatul se imparte in parti aproximativ egale, din care se ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati. Se prepara umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si la alegere, coaja de lamaie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru a prepara placintele rufoase , cu branza si marar, folosim ACEST ALUAT IN FOI, care se imparte in 9-10 parti egale a cate 75 -80 grame de aluat pentru o placintica. Nu e nevoie de folosit aluat mai mult, pentru a primi o placinta mai mare, deoarece dupa coacere ea este foarte finuta si sfaramicioasa. Ele sunt foarte aspectuoase si gustoase pe o masa festiva . Va asigur un succes enorm. Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in sos alb de smantana. Dar gustul ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Se toarna 3/4 faina intr-un bol mare, se face un loc in mijlocul fainii, se adauga drojdia maruntita sau uscata, peste care se va turna putin lapte cald si se lasa la macerat timp de 5 minute. Peste faina se adauga zahar dupa gust ( cca. 50 g) si sare. Se adauga laptele cald peste faina si se amesteca usor pana compozitia se omogenizeaza si vom incepe a framanta aluatul, adaugand ulei cate putin si framantand pana aluatul se ve deslipi cu usurinta de pe mana si de pe bol. Bolul cu aluatul se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
aluat: 550 g faina 200 ml. lapte caldut 50g drojdie proaspata 2 galbenusuri 2 linguri unt topit si racit 3 linguri de ulei 5 linguri de zahar o priza de sare 2 plicuri zahar de vanilie coaja de lamaie pt umplut 400g branza dulce 1 ou 5 linguri zahar zahar vanilat, coaja de lamaie esenta de rom pt uns 1 galbenus de ou 2 linguri lapte 2-3 linguri zahar Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa 10 minute la dospit. Faina se cerne, se face...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Din faina, lapte, drojdie, ulei, sare, 2 oua, 100 g zahar se prepara o coca care se lasa sa dospeasca. Se intinde cu sucitorul o foaie cu grosime de 1 cm si se taie in patrate cu latura de 14-15 cm. Branza de vaca se amesteca cu grisul fiert, separat 250 g zahar, coaja rasa de la o lamaie si zaharul vanilat se amesteca pana ce se obtine o pasta omogena, care se repartizeaza uniform pe patratelele de aluat, se unesc cele 4 colturi si se lipesc la mijloc. Se aseaza in tavi si se lasa sa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1/2 kg cartofi, Mod de preparare: Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa,auriu. Carnea, cartofii si ceapa se amesteca impreuna si se adauga sare si piper dupa gust - amestecul trebuie sa fie mai sarat si bine piperat. Se intinde aluatul de taitei (cca. 2 mm gros) si se taie in patrate de 10x10cm sau cu un pahar in cercuri cu d=12cm. In mijlocul fiecarei bucati de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Carnea de pasare se portioneaza se pune la fiert in apa cu sare, spumuindu-e cand este nevoie. Dupa cca 45 de minute se adauga zarzavatul taiat rondele. Ceapa se toaca, se caleste in ulei si se adauga la ciorba. Din faina, ou, apa se face o coca din care se se prepara tocmagii, care se fierb in ciorba. Cand carnea este fiarta se adauga zeama de lamaie, smantana si se mai da un clocot. La servire se presara verdeata tocata. - 500 g carne pasare, 150 g morcovi, 50 g patrunjel, 100 g telina, 150...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand sunt bine fierti, se varsa 3/4 din apa. Se toarna faina peste cartofi si se piseaza si amesteca continuu pana fierbe si faina. - 2 kg cartofi, o cupa de faina de porumb (malai). Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa, auriu. Carnea, cartofii si ceapa se amesteca impreuna si se adauga sare si piper dupa gust - amestecul trebuie sa fie mai sarat si bine piperat. Se intinde aluatul de taitei (cca. 2 mm gros) si se taie in patrate de 10x10 cm sau cu un pahar in cercuri cu dimensiunea de circa 12 cm. In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune cate o gramajoara de umplutura....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se desface drojdia intr-un castronas cu 2-3 linguri lapte caldut, se amesteca cu 1 lingurita de zahar si 1 lingurita faina si se lasa sa dospeasca circa 20 de minute. Intr-un castron mai mare se pune faina, iar la mijloc se toarna drojdia dospita, galbenusurile, restul de lapte caldut, sarea, zaharul si albusurile batute spuma. Se amesteca totul, apoi se framanta bine circa 10 minute, dupa care se adauga treptat 150 g unt topit, framantand in continuare. Cand aluatul incepe sa faca basici, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pofta si chef de cucinat niste branzoaice. Voisem initial niste poale'n'brau traditionale, dar cum nu aveam barnza sarata si drumul pana ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... prea mult! Am adunat aluatul in jurul umpluturii, ca la poale-n brau, tehnica pe care o puteti vedea AICI . Nu e mare filozofie, dar ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... grasime mai mare de 70 % si mai mult. Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU " preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... si incantare la Catalina in casuta. Astfel Catalina spunea: " & pune poalele-n brau, isi sufleca manicele, atata focul si s-apuca de facut bucate ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... niciodata cu servet alb in poala. In unele cazuri, informalitatea meselor ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si inchistrite sau muncite in Bucovina, se foloseau simboluri geometrice, vegetale ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... in cadrul proiectului "Passion4Cooking" - Moldova & Bucovina. Astfel ca am plecat spre ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com