Cauta in 21.294 retete
Se pune intr-un vas faina si peste faina adaugam drojdia pe care am topit-o in iaurt caldut si zahar,mai adaugam si 1 plic de zahar vanilat ,apoi facem un aluat ,mai spre final adaugam si untul si framantam foarte bine aluatul.Apoi il lasam cam o ora sa creasca ,dupa care vom face o foaie mare din aluat ,o vom taia in patratele si vom pune pe fiecare patratel branza de vaci in care am adaugat zahar stafide si coaja de la o lamaie,Vom aduna marginile spre mijloc ,le vom pune in tava ,le vom...
Reţetă de pe retete.eva.ro
am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze. Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele. Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branzaIn continuare,in fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... va arat modul in care se impacheteaza la noi, placintele "Poale-n brau". * aluatul se imparte in parti aproximativ egale, din care se ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati. Se prepara umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si la alegere, coaja de lamaie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru a prepara placintele rufoase , cu branza si marar, folosim ACEST ALUAT IN FOI, care se imparte in 9-10 parti egale a cate 75 -80 grame de aluat pentru o placintica. Nu e nevoie de folosit aluat mai mult, pentru a primi o placinta mai mare, deoarece dupa coacere ea este foarte finuta si sfaramicioasa. Ele sunt foarte aspectuoase si gustoase pe o masa festiva . Va asigur un succes enorm. Eu de multe ori le-am servit la masa cu o tocanita de ciuperci in sos alb de smantana. Dar gustul ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Se toarna 3/4 faina intr-un bol mare, se face un loc in mijlocul fainii, se adauga drojdia maruntita sau uscata, peste care se va turna putin lapte cald si se lasa la macerat timp de 5 minute. Peste faina se adauga zahar dupa gust ( cca. 50 g) si sare. Se adauga laptele cald peste faina si se amesteca usor pana compozitia se omogenizeaza si vom incepe a framanta aluatul, adaugand ulei cate putin si framantand pana aluatul se ve deslipi cu usurinta de pe mana si de pe bol. Bolul cu aluatul se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
aluat: 550 g faina 200 ml. lapte caldut 50g drojdie proaspata 2 galbenusuri 2 linguri unt topit si racit 3 linguri de ulei 5 linguri de zahar o priza de sare 2 plicuri zahar de vanilie coaja de lamaie pt umplut 400g branza dulce 1 ou 5 linguri zahar zahar vanilat, coaja de lamaie esenta de rom pt uns 1 galbenus de ou 2 linguri lapte 2-3 linguri zahar Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa 10 minute la dospit. Faina se cerne, se face...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Din faina, lapte, drojdie, ulei, sare, 2 oua, 100 g zahar se prepara o coca care se lasa sa dospeasca. Se intinde cu sucitorul o foaie cu grosime de 1 cm si se taie in patrate cu latura de 14-15 cm. Branza de vaca se amesteca cu grisul fiert, separat 250 g zahar, coaja rasa de la o lamaie si zaharul vanilat se amesteca pana ce se obtine o pasta omogena, care se repartizeaza uniform pe patratelele de aluat, se unesc cele 4 colturi si se lipesc la mijloc. Se aseaza in tavi si se lasa sa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... Sarmale ardelenesti: Acest preparat este interzis vegetarienilor, veganilor, rauveganilor si altor ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Aceasta este o noua reteta din cartea lui Radu Anton Roman si dupa cum spune si el, doar micile diferente si orgolii zonale au facut ca aceasta mancare sa nu se numeasca pur si simplu " papricas ". Ingrediente 500 gr cotlet de porc 1-2 ardei 1 ceapa mare ulei patrunjel boia, sare, piper 1 blid de faina si 2 oua Cotletul se taie bucatele si se rumeneste in ulei (sau untura, daca se poate) si se sting cu apa. In alta tigaie se calesc ardeii si ceapa, se adauga boia, piper si sare. Se stinge tot...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se desface drojdia intr-un castronas cu 2-3 linguri lapte caldut, se amesteca cu 1 lingurita de zahar si 1 lingurita faina si se lasa sa dospeasca circa 20 de minute. Intr-un castron mai mare se pune faina, iar la mijloc se toarna drojdia dospita, galbenusurile, restul de lapte caldut, sarea, zaharul si albusurile batute spuma. Se amesteca totul, apoi se framanta bine circa 10 minute, dupa care se adauga treptat 150 g unt topit, framantand in continuare. Cand aluatul incepe sa faca basici, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pofta si chef de cucinat niste branzoaice. Voisem initial niste poale'n'brau traditionale, dar cum nu aveam barnza sarata si drumul pana ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... prea mult! Am adunat aluatul in jurul umpluturii, ca la poale-n brau, tehnica pe care o puteti vedea AICI . Nu e mare filozofie, dar ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... piperul. Ca mai toate retetele ardelenesti cu varza, mancarea asta pare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... grasime mai mare de 70 % si mai mult. Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU " preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... si incantare la Catalina in casuta. Astfel Catalina spunea: " & pune poalele-n brau, isi sufleca manicele, atata focul si s-apuca de facut bucate ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... cu bacon si branza Cotlete ardelenesti Paine cu usturoi Marti Patratele ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... hranitoare, realizata in traditia retetelor ardelenesti, cu smantana si afumatura  mazare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... niciodata cu servet alb in poala. In unele cazuri, informalitatea meselor ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... detasabil din inox, sau un brau din folie de aluminiu impaturita ...
Reţetă de pe daneza13.blogspot.com