Cauta in 28.440 retete
... Sarmale ardelenesti: Acest preparat este interzis vegetarienilor, veganilor, rauveganilor si altor ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Aceasta este o noua reteta din cartea lui Radu Anton Roman si dupa cum spune si el, doar micile diferente si orgolii zonale au facut ca aceasta mancare sa nu se numeasca pur si simplu " papricas ". Ingrediente 500 gr cotlet de porc 1-2 ardei 1 ceapa mare ulei patrunjel boia, sare, piper 1 blid de faina si 2 oua Cotletul se taie bucatele si se rumeneste in ulei (sau untura, daca se poate) si se sting cu apa. In alta tigaie se calesc ardeii si ceapa, se adauga boia, piper si sare. Se stinge tot...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... piperul . Ca mai toate retetele ardelenesti cu varza, mancarea asta pare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cu bacon si branza Cotlete ardelenesti Paine cu usturoi Marti Patratele ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... hranitoare, realizata in traditia retetelor ardelenesti, cu smantana si afumatura  mazare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... foarte mult. In special cele ardelenesti. Raspunde tinagh00 20/07/2012 ... foarte mult, in special cele ardelenesti. Raspunde Leila 20/07/2012 ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
O ciorba ardeleneasca , de vara, care se regaseste, din pacate, destul de rar in meniul romanilor. Dulce acrisoara, echilibrata si aromata, ciorbei de dovlecei cu afuma tura ii revine meritul de a putea fi consumata atat calda cat si la temperatura camerei sau chiar rece. Portii: 10-12 Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 1,2 kilograme costita afumat a 3 dovlecei 1/2 cana de orez 1 ceapa 3 morcovi 1/4 radacina de telina 1 lamaie 450 grame smantana grasa 5 galbenusuri de ou 3 linguri...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fel cu celelalte placinte. Placintele ardelenesti se sevesc calde sau reci ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Unul dintre cele mai putin apetisante cuvinte ale limbii romane, tocana, ascunde in intelesul sau gustul ingredientelor sale fierte inabusit, pe indelente, din care rezulta o mancare consistenta in arome si nutrienti. Tocanita din carne de porc , incropita sub diverse forme in toate gospodariile, in special in ziua taierii porcului , cucereste prin simplitate. Reteta de mai jos, facuta pe gustul ardelenilor, este usor de realizat de catre oricine, indiferent de experienta din bucatarie....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o gustare urmand pasii retetei culinare ardelenesti - Clisa fripta si pita picurata ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... ardei dulce (optional, pentru gusturi ardelenesti) 1 lingurita de chimen macinat 2 linguri ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Papricasul taranesc preparat in Ardeal, inspirat desigur din cel unguresc, se remarca prin faptul ca, asemeni multor feluri de mancare locale, nu-i lipseste  ci mai degraba ii prisoseste  smantana. Un papricas zdravan, servit cu paste proaspete stropite cu unt cald. O reteta taraneasca, descrisa de la capo al fine , ravnita dar nerecomandata persoanelor cu un colesterol ridicat. Portii: 4-6 Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: 1 pui 3 morcovi 3 radacini de patrunjel (sau 1/2...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Langos sau langosi, numite in orasele din Ardeal chiar placinte, sunt o friptura rapida, simpla, elastica si pufoasa la interior si crocanta la exterior. Dulci, pudrate cu zahar, sau sarate, presarate cu telemea rasa, aceste prajiturele sunt cel mai ieftin street food , excelent la primele ore ale diminetii. Secretul langosilor consta in aluatul moale, aproape fluid, manevrat pe masa unsa din abundenta cu ulei si prajit la foc iute in baie de ulei pentru a fi moi si usoare. [readalso] Vezi...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... puternice, poate inlocui sarea. Ciorbele ardelenesti de fasole sau cartofi cu ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... dintre cele mai gustoase fripturi ardelenesti, cu clare origini unguresti, friptura ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din astea si le spunea Ciurigai! Raspunde Leila 19/02/2012 ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... foarte mult. In special cele ardelenesti. Raspunde tinagh00 20/07/2012 ... foarte mult, in special cele ardelenesti. Raspunde Leila 20/07/2012 ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Una dintre cele mai simple si gustoase mancaruri ale lumii. Baza sa carnivora, carnatul, o garanteaza. Caci nu exista pe lumea asta niciun produs din carne care sa concentreze atat de bine gustul carnii din care este alcatuit si rar se gaseste mancare mai placut infuzata de aroma carnurilor decat una gatita cu carnati. Carnatii, in special cei afumati, sunt folositi ca baze pentru mancare peste tot in lume pentru ca au tot ceea ce ne-am dori: carne, grasime, condimente, culoare si, mai ales,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... bastina). Stia tot despre mancarurile ardelenesti, de la galustele grase in ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com