Cauta in 21.294 retete
1 kg carne, 4 cescute orez, 2 linguri unt, 1 ceapa, sare, piper Se fierbe carnea in apa rece cu ceapa Mod de preparare: Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se socotesc 3 masuri de lichid. Se fierbe la foc domol 1/2 ora si cind orezul este aproape fiert, se adauga bucatile de carne. Se da la cuptor inainte de a servi. Daca se adauga putin piper, este si mai bun. Cantitatea de lichid este in functie de calitatea...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... potrivit. Dupa cca 25 minute pilaful este gata. Inainte de a fi ... si putin piper negru. In pilaf nu se amesteca cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg urzici, 4 cescute de orez, 1 ceapa, 3-4 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare: Se aleg urzicile (numai frunze), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata, lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se toaca nu prea marunt. Se alege si se spala orezul, se usuca in ulei fierbinte, se adauga ceapa foarte marunt tocata, sarea, piperul si zeama in care au fiert urzicile, bine limpezita. Se lasa la foc mic sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor pana cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... foc mic 25-30 minute. Pilaful nu trebuie amestecat cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
orez, ceapa, ciuperci Mod de preparare: Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun la calit peste ceapa si se lasa cateva minute bune pana scad. Orezul se fierbe separat, se aduga ciupercile, se condimenteza. Cel mai inportant este ca gustul ciupercutelor sa se simta dupa preparare. Mod de servire Se poate servi cu patrunjel presarat, peste portia fiecaruia, si nu in vasul de gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. carne de pasare (gaina), 70 gr. orez, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, 10 gr. unt, sare, verdeata, 2-3 felii de sfecla coapta Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In timpul fierberii se pune zarzavatul curatat, spalat, taiat sferturi, cu care se lasa sa fiarba pana se fragezeste. Orezul se curata, se spala si se toarna in supa. Mod de servire Se serveste cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui fara pulpe, ceapa, busuioc, salvie, menta, boia dulce, orez, 3 rosii, 2 ardei grasi, Mod de preparare: Se caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la foc foarta mic. Cand carnea este in proprotie de 80% fiarta se adauga busuiocul, salvia, menta. Se finalizeaza fiertul, cu adaugarea de rigoare a orezului care a stat la inmuiat in apa calduta cel putin 20 min. Cand este aproape gata se adauga rosiile taiate ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline Mod de preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si maslinele. Cratita se pune la cuptor pana se moaie legumele si orezul este fiert. Daca este nevoie se mai toarna putina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se continua astfel cu tot pilaful. Felioarele de cirnati se asaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 dovlecei, 6 linguri ulei, 4 cescute orez, 4 cepe, 4 rosii, marar verde, sare, piper Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de 1/2 cm. se prajesc. Se inabusa ceapa, orezul spalat, mararul, piperul si rosiile felii. Se amesteca si cu dovleceii prajiti si se adauga apa fierbinte, de trei ori cat cantitatea de orez. Se scade bine si se serveste rece, daca este preparat cu ulei, si cald, daca s-a preparat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
orez, 3 cepe, 3 ardei gras, 1 telina, 1 morcov, 1 cutie ciuperci, rosii, ulei Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga apa si se pune la cuptor. Mod de servire Se serveste cu marar si patrunjel tocat pe deasupra, rece sau cald
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 6 cescute orez, 2 linguri unt proaspat, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, sare Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se stinge cu putina apa rece si se pune carnea taiata bucati la fiert cu sare. Cind carnea este aproape fiarta se toarna orezul ales si spalat. La o masura de orez se socotesc 3 masuri de lichid. La un orez de calitate superioara sunt suficiente doua masuri de apa....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o cana orez, 4 cani apa, ceapa, morcovi, carne(ciuperci), sare, piper Mod de preparare: Ceapa, morcovii, carnea (ciupercile) se calesc in putin ulei. Se adauga orez, apa, sare, piper si se da la cuptor. Mod de servire Cu ochiuri romanesti
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 cescuta de orez 4 cani de supa curcan 1 catel mare usturoi ulei de masline 1 ceapa alba mare 1 ceapa rosie mare 1/2 capia rosu 1 morcov 1/2 albitura condimente curry, boia, piper alb 1 lg vegeta patrunjel Supa de curcan: Intr-o oala mai mica am pus apa , o aripa mare de curcan, o lgt boia, o lgt curry, piper. Se caleste in uleiul incalzit cepele tocate foarte fin, se aduga morcovul ras fin dupa care orezul. Urmeaza ardeiul si apoi albitura tocate marunt. Se stinge cu supa fierbinte ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
300-400 g carne, zarzavat, 150 g orez, 750 ml supa de carne, o lingurita ceapa rasa, untdelemn,frunze de patrunjel, telina, sare, untdelemn sau unt. Mod de preparare: Carnea se fierbe in supa de carne cu zarzavatul. Orezul curatat de impuritati, spalat in sita de sirma, bine scurs, se caleste, 2 minute, cu ceapa intr-o cratita cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, amestecand mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi se stinge cu supa de carne cintarita si o lingurita cu varf de "vegeta" pentru ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 cescute orez, 2-3 cepe, 2 linguri grasime, 2 linguri unt, 200 gr.sunca, sare Mod de preparare: Se inabusa ceapa in grasime, se adauga apa multa si se lasa sa fiarba pana ce scade. Se adauga orezul si apoi lichidul necesar. Cind orezul este pe trei sferturi fiert, se adauga sunca taiata cuburi. Cind este totul fiert, inclusiv sunca, se adauga 2 linguri unt proaspat si se serveste.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 cescute orez, 10 linguri ulei, 8-9 rosii mari, 15-20 ardei grasi, 6-7 legaturi de patrunjel si marar, 6-7 cepe mari, sare, piper Mod de preparare: Se inabusa ceapa fin taiata cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se asaza intr-o tava un rind de rosii taiate felii, curatate de pielita, un rind de ardei taiati felii, inabusiti separat cu sare, verdeata, un rind de orez inabusit cu ceapa, si rosii, si se continua pana ce se termina toata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 cescute orez, 7-8 bucati peste, 1 ceasca ulei, sare, piper Mod de preparare: Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea citeva clocote pana ce orezul este bine fiert Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... si se serveste impreuna cu pilaful. - 400 g carne de miel sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro