pilaf
Pagina 2 din 5
Se caleste putin ceapa, se adauga apoi morcovul si ardeiul taiate marunt. Se adauga putina apa si apoi orezul si se continua calirea. Se pun apoi ciupercile si se completeaza cu apa. Se pun apoi boabele de piper, piperul macinat si boiaua. Patrunjelul se adauga la sfarsit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cu siguranta ai auzit cat de sanatoase si pline de vitamine sunt urzicile. Si pentru ca acesta este sezonul lor, le poti include in meniul tau, mai ales daca tii post. Ingrediente: 500 grame de urzici, 1 ceapa, 2 linguri cu ulei, 1 ceasca cu orez, sare. Preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste usor. Urzicile fierte si tocate, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul. Se toarna doua cesti cu apa in care au fiert urzicile, se adauga sare, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Kedgeree este numele uneia dintre cele mai indragite mancaruri englezesti, devenita un adevarat etalon al acesteia. Cu toate acestea, numele si originea kedgeree este indiana. Originalul indian, khichri, are in mare aceleasi ingrediente de baza (orez, oua, peste), un plus de linte, si arome mai multe si mai concentrate. Versiunea adaptata de colonistii britanici, kedgeree, este mai potrivita pentru gusturile insularilor englezi, la fel si pestele care se adauga in reteta in mod traditional:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
I-am zis asa pentru ca are in el buruieni specifice primaverii, adica: Ingrediente: - carne de pui (da, eu am avut de tara, nimic nu se compara la gust ca puiul de tara !) - ceapa verde - morcov / - loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura, asa ca am pus doar o mana) - orez - spanac proaspat - sare si 2 felii de lamaie Mod de preparare: Am pus puiul la fiert separat, pentru ca nu stiam cat dureaza sa se fiarba. Am vazut apoi ca a fost cocosel tanar (de-ala de...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
1 cana de orez 500 gr ciuperci 2 ardei capia 1 ceapa 1 patrunjel radacina 1 pastarnac pasta de rosii 1 morcov 1 legatura patrunjel verde condimente: curry, boia, piper Fierbem ciupercile in putina apa cu sare, condimente si o foaie de dafin. Taiem ardeii julien, ceapa o tocam marunt si radacinoasele le dam prin razatoare. Calim ceapa, morcovul apoi ardeiul, orezul, radacinoasele, adaugam condimente, bulion, si stingem cu zeama de la ciuperci.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... Reteta clasica, cel mai bun pilaf 2 pulpe de pui 1 cescuta plina ... lichidul pana la racire. Servim pilaful cu legumele si carnea. Nemaipomenit ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
o cana de orez 1 morcov 1 ceapa 1 piept de pui dezosat 2 cani supa de pui 1 pahar apa patrunjel verde sare, piper, vegeta ceapa se taie marunt, morcovul se curata si se taie cubulete, orezul se spala un vas de yena se unge cu ulei se pune ceapa, morcovul si orezul si se condimenteaza. pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza si se aseaza peste orez, se presara patrunjel verde. se toarna usor supa si se introduce vasul in cuptorul incalzit. se verifica din cand in cand si se mai completeaza...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Varianta I : Portii pentru 2 persoane 1 ceasca de orez cu bob rotund 4-5 cesti supa de legume sau carne Ulei de masline Sare sau vegeta Patrunjel verde Pastarnac, patrunjel, morcov, telina, ceapa alba si rosie, cozile de patrunjel le punem la fiert in apa cu sare, apa cat sa le acopere cu 2-3 degete. Le-am taiat felii subtiri sa fiarba mai repede si ceapa am lasat-o intreaga. Orezul se spala neaparat in 3 ape dupa care in a patra apa se lasa la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... Pilaf cu legume si costita Ingrediente: 1 cana de orez 1 morcov Cativa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Separat se oparesc urzicile, in prealabil fiind spalate. Dupa ce au fost oparite, se strecoara si se taoaca. Peste ceapa calita, se adauga urzicile si orezul deja umflat. Se lasa sa fiarba si se mai adauga zeama de supa. Se adauga spre sfarsit usturoiul pisat si sare dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orezul se spala si l punem la fiert cu 1 ceapa,ardeiul,pastarnacul toate taiete foarte mici sau date prin robot,adaugam sare ,foi de dafin ,3 linguri ulei si putin piper,pana ce fierbe orezul curatam ceapa,o tocam marunt si punem la calit cu uleiul ramas,adaugam morcovii taiati marunt si orezul fiert,patrunjelul tocat . Pestele ,se condimenteaza se stropeste cu lamaie si se pune la gratar,(am folosit tigaie grill,punand o folie de alumin ptr a nu se prinde pestele)cand este facut se lasa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare) 1 cana de orez 2 cepe catei de usturoi curry boia 3 cani zeama de urzici ulei de masline sunculita facultativ Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 cescuta de orez 4 cani de supa curcan 1 catel mare usturoi ulei de masline 1 ceapa alba mare 1 ceapa rosie mare 1/2 capia rosu 1 morcov 1/2 albitura condimente curry, boia, piper alb 1 lg vegeta patrunjel Supa de curcan: Intr-o oala mai mica am pus apa , o aripa mare de curcan, o lgt boia, o lgt curry, piper. Se caleste in uleiul incalzit cepele tocate foarte fin, se aduga morcovul ras fin dupa care orezul. Urmeaza ardeiul si apoi albitura tocate marunt. Se stinge cu supa fierbinte ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... si se serveste impreuna cu pilaful. - 400 g carne de miel sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... broccoli si dovleceii, se pune pilaful din nou la fiert (5-7 minute ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun intr-o cratita ciorba si vinul si se pun pe foc. Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga orezul, ceapa si usturoiul si se lasa 2 minute pe foc sau pana cand orezul devine maroniu si ceapa este moale. Se pune in tigaie o cana de ciorba din cratita si se lasa pe foc amestecand continuu, pana scade lichidul. Se mai adauga o cana de ciorba si se repeta procedeul. Se continua pana cand se termina ciorba iar orezul este moale. Se adauga ardeiul gras, maslinele, porumbul, busuiocul si se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se inabusa ceapa taiata fin cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se aseaza intr-o tava un rind de rosii taiate felii, curatate de pielita, un rind de ardei taiati felii, inabusiti separat cu sare, verdeata, un rind de orez inabusit cu ceapa si rosii. Se continua pina ce se termina toata cantitatea, deasupra raminind un strat de rosii si verdeata. Se toarna ulei rece si se da la cuptor pina se rumeneste bine. In momentul servirii, se mai...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Curatati rosiile de pielita si taiati-le bucatele. Spalati dovleceii, stergeti-i si taiati-i felii. Ceapa curatata taiati-o rondele si presati sau zdrobiti cateii de usturoi. Prajiti intr-o tigaie ceapa (in uleiul incins) si, cind se ingalbeneste usor, adaugati usturoiul si amestecati-le bine. Puneti si orezul in tigaie, turnati zeama de legume, amestecati si lasati sa fiarba circa 15 minute la foc mic. Incorporati rosiile si dovleceii si lasati-le sa mijoteasca citeva minute. Sarati,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Am adunat de prin lume Cele mai bune legume Ce cresc pe vrej sau in sol Si nu au colesterol.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com