Cauta in 21.294 retete
O reteta cu un aer oriental. Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu! Ingrediente si cantitati: 600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete 300 g orez 3 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura bulion 100 g stafide 100 g migdale prajite o legatura de marar ulei de masline sare Mod de preparare: 1. Bucatelele de carne de miel se prajesc in ulei incins. Adauga usturoiul taiat fin si ceapa taiata mare si lasa totul sa se caleasca timp de cateva minute. 2. Adauga orezul si continua calirea,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se caleste putin ceapa, se adauga apoi morcovul si ardeiul taiate marunt. Se adauga putina apa si apoi orezul si se continua calirea. Se pun apoi ciupercile si se completeaza cu apa. Se pun apoi boabele de piper, piperul macinat si boiaua. Patrunjelul se adauga la sfarsit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sa faci un pilaf nu e mare lucru si este una dintre ... , tot auzind lumea pomenind de pilaf, mi s-a facut asa o pofta incat ... . Asadar iata cum fac eu pilaful. Ingrediente 1 ceapa 1-2 ardei grasi 2 rosii ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Kedgeree este numele uneia dintre cele mai indragite mancaruri englezesti, devenita un adevarat etalon al acesteia. Cu toate acestea, numele si originea kedgeree este indiana. Originalul indian, khichri, are in mare aceleasi ingrediente de baza (orez, oua, peste), un plus de linte, si arome mai multe si mai concentrate. Versiunea adaptata de colonistii britanici, kedgeree, este mai potrivita pentru gusturile insularilor englezi, la fel si pestele care se adauga in reteta in mod traditional:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
I-am zis asa pentru ca are in el buruieni specifice primaverii, adica: Ingrediente: - carne de pui (da, eu am avut de tara, nimic nu se compara la gust ca puiul de tara !) - ceapa verde - morcov / - loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura, asa ca am pus doar o mana) - orez - spanac proaspat - sare si 2 felii de lamaie Mod de preparare: Am pus puiul la fiert separat, pentru ca nu stiam cat dureaza sa se fiarba. Am vazut apoi ca a fost cocosel tanar (de-ala de...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... clocot. Serviti puiul cu orezul pilaf( apasati aici ) care acompaniaza foarte ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
2 kg spanac, 4 cescute orez, 4-5 cepe, 6-7 linguri ulei, sare, putin piper Mod de preparare: Spanacul se spala in multe ape pentru a indeparta tot nisipul. Curatat si bine spalat, se opareste. Se inabusa ceapa, se adauga orezul si se inabusa putin, se adauga spanacul si se fierbe cu apa in care a fost oparit socotind cantitatea de orez Se serveste rece. In acelasi fel se procedeaza si cu pilaful de stevie, de loboda si urzici.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 cana de orez 500 gr ciuperci 2 ardei capia 1 ceapa 1 patrunjel radacina 1 pastarnac pasta de rosii 1 morcov 1 legatura patrunjel verde condimente: curry, boia, piper Fierbem ciupercile in putina apa cu sare, condimente si o foaie de dafin. Taiem ardeii julien, ceapa o tocam marunt si radacinoasele le dam prin razatoare. Calim ceapa, morcovul apoi ardeiul, orezul, radacinoasele, adaugam condimente, bulion, si stingem cu zeama de la ciuperci.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
500 gr. carne de berbec, 1 pahar de orez, 2 cepe, 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cat sa le acopere, se pune capacul si se fierb inabusit pana cind carnea este moale. Cind se serveste la masa se pun pe platou bucati de carne impreuna cu zeama in care a fiert, iar deasupra se asaza pilaf fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Reteta clasica, cel mai bun pilaf 2 pulpe de pui 1 cescuta plina ... lichidul pana la racire. Servim pilaful cu legumele si carnea. Nemaipomenit ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
o cana de orez 1 morcov 1 ceapa 1 piept de pui dezosat 2 cani supa de pui 1 pahar apa patrunjel verde sare, piper, vegeta ceapa se taie marunt, morcovul se curata si se taie cubulete, orezul se spala un vas de yena se unge cu ulei se pune ceapa, morcovul si orezul si se condimenteaza. pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza si se aseaza peste orez, se presara patrunjel verde. se toarna usor supa si se introduce vasul in cuptorul incalzit. se verifica din cand in cand si se mai completeaza...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Cu siguranta ai auzit cat de sanatoase si pline de vitamine sunt urzicile. Si pentru ca acesta este sezonul lor, le poti include in meniul tau, mai ales daca tii post. Ingrediente: 500 grame de urzici, 1 ceapa, 2 linguri cu ulei, 1 ceasca cu orez, sare. Preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste usor. Urzicile fierte si tocate, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul. Se toarna doua cesti cu apa in care au fiert urzicile, se adauga sare, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Varianta I : Portii pentru 2 persoane 1 ceasca de orez cu bob rotund 4-5 cesti supa de legume sau carne Ulei de masline Sare sau vegeta Patrunjel verde Pastarnac, patrunjel, morcov, telina, ceapa alba si rosie, cozile de patrunjel le punem la fiert in apa cu sare, apa cat sa le acopere cu 2-3 degete. Le-am taiat felii subtiri sa fiarba mai repede si ceapa am lasat-o intreaga. Orezul se spala neaparat in 3 ape dupa care in a patra apa se lasa la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... Pilaf cu legume si costita Ingrediente: 1 cana de orez 1 morcov Cativa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Pilaful de orez cu piept de pui pare a fi o mancarica clasica ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... , se sareaza si se pipereaza. Pilaful de orez cu mazare se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Separat se oparesc urzicile, in prealabil fiind spalate. Dupa ce au fost oparite, se strecoara si se taoaca. Peste ceapa calita, se adauga urzicile si orezul deja umflat. Se lasa sa fiarba si se mai adauga zeama de supa. Se adauga spre sfarsit usturoiul pisat si sare dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orezul se spala si l punem la fiert cu 1 ceapa,ardeiul,pastarnacul toate taiete foarte mici sau date prin robot,adaugam sare ,foi de dafin ,3 linguri ulei si putin piper,pana ce fierbe orezul curatam ceapa,o tocam marunt si punem la calit cu uleiul ramas,adaugam morcovii taiati marunt si orezul fiert,patrunjelul tocat . Pestele ,se condimenteaza se stropeste cu lamaie si se pune la gratar,(am folosit tigaie grill,punand o folie de alumin ptr a nu se prinde pestele)cand este facut se lasa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare) 1 cana de orez 2 cepe catei de usturoi curry boia 3 cani zeama de urzici ulei de masline sunculita facultativ Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro