pilaf simplu romanesc pomana
Pagina 5 din 5
Te-ar mai putea interesa:
pandispan simplu, pilaf sarbesc, pilaf, pilaf dulce ca la pomana, cozonac simplu, pirog simplu, chec simplu, pilaf de orez, pomana porcului, pilaf simplu mod de preparare
Mai întâi faci aluatul, amestecând apa calduta cu drojdia si zaharul. Lasi 10 minute sa creasca, apoi pui într-un vas faina, sarea, uleiul si drojdia crescuta. Vei obtine un aluat omogen, pe care îl lasi timp de o ora la cald, ca sa creasca. Întinde aluatul într-un blat cu forma sferica sau în forma pe care o are tava de copt. Pune aluatul în tava, unge-l cu suc de rosii, apoi adauga feliile de salam uscat, mozzarella si maslinele si lasa la copt timp de 25 de minute. Când pizza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Asaza cartofii într-un singur strat, într-un vas rezistent la microunde. Seteaza cuptorul cu microunde la putere mare si lasa cartofii pâna când pot fi întepati usor cu furculita, timp de aproximativ 7-9 minute. Scoate cartofii si piseaza-i imediat în bol, folosind o spatula pentru piure. Toarna laptele peste cartofi, adauga cubuletele de unt si sare dupa gust. Pune iar cartofii la cuptor si încalzeste timp de un minut. Scoate bolul din cuptor si amesteca bine. Pune iar la cuptor,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foc mic 25-30 minute. Pilaful nu trebuie amestecat cu lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ou, o lingurita unt, 2 lingurite faina, 100 ml lapte, 50 gr. branza telemea, sare Mod de preparare: Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga branza rasa. Se serveste sosul alaturi de un ochi romanesc, fiert in apa cu sare, in care s-a pus si o lingurita de unt sau margarina, sa nu se lipeasca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
orez, ceapa, ciuperci Mod de preparare: Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun la calit peste ceapa si se lasa cateva minute bune pana scad. Orezul se fierbe separat, se aduga ciupercile, se condimenteza. Cel mai inportant este ca gustul ciupercutelor sa se simta dupa preparare. Mod de servire Se poate servi cu patrunjel presarat, peste portia fiecaruia, si nu in vasul de gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru a prepara crema trebuie sa începi prin a mixa bine galbenusurile cu zaharul. Apoi se adauga brânza mascarpone, amestecând bine compozitia. Se încorporeaza albusurile batute spuma, amestecând delicat cu ajutorul unei linguri de lemn. Se pune crema la frigider timp de doua ore. Pentru a prepara clatitele trebuie sa amesteci bine faina cu ouale, dupa care se adauga zaharul si untul topit. Apoi se toarna gradual laptele si se amesteca cu ajutorul unui tel pâna când nu mai sunt...
Reţetă de pe retete.eva.ro
150 gr. carne de pasare (gaina), 70 gr. orez, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, 10 gr. unt, sare, verdeata, 2-3 felii de sfecla coapta Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In timpul fierberii se pune zarzavatul curatat, spalat, taiat sferturi, cu care se lasa sa fiarba pana se fragezeste. Orezul se curata, se spala si se toarna in supa. Mod de servire Se serveste cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... conserva, se scurg pur si simplu), se lasa sa se raceasca ... si se serveste impreuna cu pilaful. - 400 g carne de miel sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 pui fara pulpe, ceapa, busuioc, salvie, menta, boia dulce, orez, 3 rosii, 2 ardei grasi, Mod de preparare: Se caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la foc foarta mic. Cand carnea este in proprotie de 80% fiarta se adauga busuiocul, salvia, menta. Se finalizeaza fiertul, cu adaugarea de rigoare a orezului care a stat la inmuiat in apa calduta cel putin 20 min. Cand este aproape gata se adauga rosiile taiate ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Crema caramel,sos de ciocolata cu nuci pralinate,crema vanilie cu zmeura-2,2 kg.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
Sa vezi si sa nu crezi, dar 123 de bloggeri au raspuns initiativei lui Chinezu si au facut un top al cartilor citite in 2013. Topul meu il gasiti aici . Mai jos va las infograficul realizat pe baza preferintelor bloggerilor. Eu recunosc ca in urma acestuia mi-am cumparat cartea Alinei Nedelea, Soseaua Catelu 42, si urmeaza sa achizitionez si alte titluri care mi-au atras atentia. Ma bucur ca lumea citeste si sper ca 2014 sa fie un an si mai bogat in lecturi (pentru mine anul a inceput bine...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
150 gr. carne de pasare, 75 gr. orez, 10 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare: Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Orezul se adauga curatat si spalat, dupa aproximativ 10 minute. Se fierbe inabusit si se scade la cuptor. Mod de servire Se serveste cu unt si patrunjel tocat deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. zahar, 200 gr. smantana, 2 oua, 1/4 ceasca unt usor incalzit, 300 gr. faina, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 lingurita praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat Mod de preparare: Se bate spuma zaharul cu ouale. Se adauga smantana, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie. Se amesteca bine, apoi se pune untul si faina putin cite putin, amestecandu-se bine sa nu se formeze cocoloase. Se pune compozitia intr-o forma de chec unsa si presarata cu faina,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline Mod de preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si maslinele. Cratita se pune la cuptor pana se moaie legumele si orezul este fiert. Daca este nevoie se mai toarna putina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se continua astfel cu tot pilaful. Felioarele de cirnati se asaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 dovlecei, 6 linguri ulei, 4 cescute orez, 4 cepe, 4 rosii, marar verde, sare, piper Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de 1/2 cm. se prajesc. Se inabusa ceapa, orezul spalat, mararul, piperul si rosiile felii. Se amesteca si cu dovleceii prajiti si se adauga apa fierbinte, de trei ori cat cantitatea de orez. Se scade bine si se serveste rece, daca este preparat cu ulei, si cald, daca s-a preparat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea ... si sosul se pun deasupra pilafului cald cind se scoate de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Codul se acopera cu sarea grunjoasa si se lasa la frigider pentru 24 de ore. Dupa aceea, se clateste cu apa rece si se acopera din nou cu apa rece, lasând pestele pentru înca 12 ore în frigider, schimbând apa de câteva ori. Se marunteste codul cu mâinile, sau se taie bucatele mici, scapând de piele sau oase. Ceapa se taie inele si se pun în apa fiarta timp de 10 secunde. Se scot, se racesc în apa cu gheata si se scurg bine de tot. În bolul în care se afla codul se adauga ceapa,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pulpa de vitel, branza prosciutto, frunze proaspete de menta, faina, unt, vin alb sec, sare, piper Mod de preparare: Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta (uscat doar in utlimul caz, pentru ca nu mai au aroma) si o felie de branza pe fiecare felie. Se indoaie feliile in doua si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea , se lasa cite doua minute pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com