Cauta in 21.292 retete
... MIC; SE SPALA LAMIIA SI PORTOCALA SE STERGE SI SE RADE ... RAZATOAREA MICA SE PUNE DEOPARTE; NUCA M-AM UITAT PRIN EA AM ... PUS COAJA DE LAMIIE SI DE PORTOCALA;ESENTELE DE LAMIIE DE PORTOCALE SI DE VANILIE SE PUNE UN PRAF DE SARE SE ... TAVA PRAJITURA SE PUNE TOATA NUCA SE AMESTECA CU FURCULITA SA FIE PESTE TOT NUCA SE TINE LA CUPTOR 25-SAU 30 ... LA RACIT SE TAIE IN...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de rom, coaja rasa de portocala si anasonul. La final punem ... egal. Rupem cativa miezi de nuca si ii presaram deasupra. Introducem ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ,esentele si coaja de la portocala si lamaie,sare,uleiul si ... si obtinem o bezea consistenta,adaugam nuca macinata si cacaua(obtional)Pregatim ... start uniform din crema de nuca(pe care am impartit-o tot ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
200 g zahar, 2 portocale, 100 g nuci sau migdale, 4 oua, 25 g unt Mod de preparare: Se taie coaja de la portocala, se freaca zaharul cu zeama si coaja portocalelor timp de o ora. Se dauga nucile sau migdalele pisate, un ou intreg si trei galbenusuri. La urma se adauga albusurile batute spuma. Se toarna in forma unsa si se coace la cuptor 1/2 ora.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... 177 de grade.Se pregatesc nucile( taiate marunt), se bate albusul ... prin albus se tavalesc in nuci si se aseaza pe tava ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , feliile si coaja rasa de portocale. Adaugati 75 g zahar si puneti ... C. Tapetati cu hirtie pergament o tava patrata de copt, cu latura de ... de 2 foi unse, formind un patrat de 20 cm. Asezati deasupra ... de zahar in zeama de portocala, adaugati 50 ml apa, apoi ... sau nuci oparite, 175 g caise uscate taiate in sferturi, 2 portocale (coaja rasa si feliile), 200 ... , 125 ml suc...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... copt, 4-5 bucati rahat, 1/2 pahar de nuci amestecate cu stafide, coaje de portocale zaharisita Mod de preparare: Se ... , bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfirsit nuca, stafidele si portocala. Se unge forma cu unt si se presara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , coaja de lamiie sau de portocala, 2 bucati zahar pentru presarat, 1 ou pentru uns; Umplutura: 300 g nuci, 250 g zahar, 50 g stafide, coaja ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Macinati nuca si taiati coaja de portocala glasata fasiute subtiri. Separati galbenusurile de ... urma de tot coaja de portocala. Ungeti cu unt o forma cu ... nebatuta si garnisita cu samburi de nuca caramelizati. - 100 g samburi de nuca, 100 g ciocolata amaruie, 4 oua, 1 bucata coaja de portocala glasata (zaharisita), 80 g zahar, 1/2 ceasca ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... prin masina de macinat nuci sau printr-o rasnita manuala. Se taie coaja de portocala zaharisita in feliute subtiri (in ... plicuri cu fructe confiate: lamai, portocale etc.). Se sparg ouale, separandu ... albus. Presarati deasupra bucatelele de portocala zaharisita. Ungeti o forma de prajituri ... un gratar. - 100 g miez de nuca, 100 g ciocolata amara, 80 g zahar, 4 oua, 20 g unt, coaja de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pune orezul la fiert într-un vas cu apa. În alt vas pune laptele la fiert împreuna cu zaharul. Dupa ce orezul da în clocot de câteva ori, strecoara-l si adauga-l în laptele îndulcit. Lasa-le sa fiarba pâna când orezul începe sa se umfle. Adauga praful de vanilie, pentru un plus de aroma. Dupa ce fierbe orezul, adauga nuca rasa si amesteca bine. Acopera mai apoi orezul cu un strat delicios de crema de alune. Gustarea este gata!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Topeste untul într-o tigaie mare. Presara sare si piper pe somon si soteaza-l timp de 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Transfera somonul pe un platou, acopera-l si tine-l la caldura. Lasa tigaia pe aragaz, la foc mare, si adauga vinul peste untul în care ai sotat somonul. Adauga usturoiul tocat marunt si restul ingredientelor. Lasa sosul pe foc timp de 5-7 minute, pâna ce îsi reduce volumul la jumatate si se îngroasa putin. Serveste somonul peste care adaugi sosul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune la fiert într-un vas sfecla si las-o aproximativ 20 de minute la foc mic pâna se înmoaie. Scurge apa si lasa la racit. Decojeste-o si taie-o bucati. Curata portocala si taie-o bucati. Într-un vas, amesteca bucatile de portocala cu sfecla si merele. Adauga uleiul, zaharul, sarea, usturoiul si foile de sfecla.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , adaugam treptat laptele, untul si nucile tocate. Se lasa la foc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... 1 anisor? Reteta de sufleu de portocale este o reteta delicioasa pentru bebelusi, avand totodata vitamina C din portocale. Ingrediente: 2-3 portocale 200g zahar (de preferabil ... freaca bine galbenusurile cu zahar. Nucile macinate se adauga in compozitia ... batute spuma , iar dupa aceea portocala curatata de pielite si taiata ... cu zahar brun. Sufleul de portocale se coace la foc...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... zahar brun - 170g miere - o lingurita esenta de portocala - o lingura coaja de portocala rasa - 350g faina - o lingurita praf de copt (eu am folosit ... , mierea, esenta si coaja de portocala. Amestecam bine. Adaugam apoi faina ... . Modelam bilute de marimea unei nuci si le asezam in tava ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Gazpacho sau supa rece de rosii Se pun intr-un blender sau intr-un robot rosiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, otet, ulei de masline si feliile de portocale curatate de pielita alba si se mixeaza. Se pune supa in farfurie sau castron si se orneaza cu frunze proaspete de busuioc. Se pun cateva picaturi de ulei de masline si se serveste rece cu crutoane.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preîncalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Într-un bol se amesteca faina, praful de copt si zaharul. În alt bol se bate oul si se amesteca cu laptele si uleiul, dupa care se toarna peste ingredientele uscate. Se încorporeaza toate, amestecând cu o spatula sau o furculita, iar la final se adauga curmalele si nuca. Se toarna în formele pentru briose si se lasa la cuptor 25 de minute. Se lasa la racit la temperatura camerei, înainte de a le scoate din forme.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: mere dulceata nuci Spalati bine merele si scobiti-le cotorul. In gaura facuta puneti un amestec facut din dulceata si nuca macinata. Asezati merele in cuiburi de folie de aluminiu si puneti la cuptor. Le puteti lasa la copt aproximativ 20 de minute si le serviti fierbinti.
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se fierb pastele cu un praf de sare 10 minute, se scurg si se trec sub un jet de apa rece. Se topeste untul intr-o tigaie, dupa care se prajeste in el pesmetul cu nuca si zaharul (nuca se marunteste putin, nu se lasa intreaga). Apoi se adauga coaja de lamaie rasa si o lingurita de scortisoara si se amesteca. Se pun pastele in aceasta compozitie si se amesteca usor. Spiralele cu pesmet, nuca si scortisoara se servesc si calde si reci, sunt...
Reţetă de pe retete.eva.ro