Cauta in 20.697 retete
Preincalzim cuptorul la 200°C. Incingem uleiul intr-o tigaie, apoi punem prazul si cartofii. Calim10 min, punem baconul si mai prajm 5 min. Scoatem si dam deoparte amestecul. Punem macroul afumat in tigaie, adaugam laptele si frunzele de dafin, lasam sa dea in clocot si fierbem la foc mic 3-4 min. Scurgem laptele intr-un vas, desfacem fileurile si le punem deoparte. Topim untul, adaugam faina si amestecam bine timp de 1 min. Treptat incorporam laptele si tinem pe foc 2-3 min. Luam de pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul va sta la loc cald. Merele se spala. Se dau pe razatoare. Merele rase se amesteca cu fructoza si scortisoara. Aluatul se imparte in doua bucati. Se intinde aluatul, ca si cum obtineti doua foi. Se intinde pe una dintre foi umplutura, se adauga apoi cea de-a doua foaie, procedati asa cu foile in tava....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Îndeparteaza crusta de la feliile de pâine. Întinde-le cu sucitorul, pâna devin plate si pliabile. Unge-le cu un strat de crema de brânza. Adauga somon afumat si frunze de nasturel. 2. Formeaza 4 rulouri lungi si da-le la rece între 15 minute si 4 ore. 3. Folosind un cutit ascutit, taie în felii fiecare rulou pentru a forma rotite cât o îmbucatura. Aranjeaza-le pe un platou si serveste. 4. V.N. per portie: 36 kilocalorii, 2g proteine, 3g carbohidrati, 2g grasimi, 1g grasimi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile se spala si se taie în patru. Usturoiul se curata si se taie marunt. Într-o tigaie mai înalta sau o oala se pune putin ulei de masline la încalzit, apoi se pune usturoiul si dupa câteva secunde se adauga rosiile. Se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 20 de minute. Înainte de a lua tigaia de pe foc, se pun si frunzele de busuioc, se gusta si se condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie. Pastele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina se amesteca cu apa si uleiul care se adauga treptat, dupa care se framânta aluatul si se lasa 30 de minute, acoperit cu un prosop. Între timp se marunteste mararul si ceapa, se adauga putina sare si se amesteca bine cu mâna. Apoi se adauga brânza de oaie. Dupa cele 30 de minute, rupe din aluat câte o bucata, formeaza o biluta pe care sa o întinzi cu facaletul. Pune la mijlocul aluatului umplutura si acoper-o cu aluatul, dupa care se întinde din nou cu facaletul. Tigaia se unge...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta si o amestecam cu 1-2 lingurite faina.Lasam 10 minute la dospit. Amestecam maiaua cu restul ingredientelor si lasam la crescut 40 min la loc cald. Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime. Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic. Se continua cu randul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amesteca cele doua tipuri de faina si asaza-le in forma de movilita pe o planseta. Pune in mijloc drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul de masline si un praf de sare. Framanta bine pana cand obtii un aluat moale si omogen, apoi lasa-l sa creasca cel putin o ora. Intinde cu sucitorul 4 discuri subtiri din aluat cu diametrul de cca 22cm. Acopera discurile de aluat cu un strat subtire de mascarpone-merge si smantana obisnuita;-) -presara un praf de sare si distribuie deasupra somonul marinat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite).Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb pastele în apa cu sare si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit pastele se amesteca bine cu restul ingredientelor si se orneaza cu frunze de busuioc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb pastele si se scurg de apa. Se prepara sosul amestecând toate ingredientele (cu exceptia parmezanului) în blender. Se toarna sosul peste paste, se amesteca bine, dupa care se presara deasupra parmezan.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se pun foile de lasagna sa fiarba, în apa cu sare si cu 2 lingurite ulei de masline si se lasa sa dea în câteva clocote. Dupa ce s-au înmuiat, se scot în sita si se lasa sa se scurga. 2. Separat, carnea de vita se toaca si se caleste în uleiul de masline împreuna cu ceapa rosie tocata fideluta si cu 1-2 lingurite pasta de masline rosii. Se stropeste cu putina apa calduta si se lasa sa se patrunda bine. 3. Spre sfârsit, se adauga sarea, piperul si cimbrul. Se amesteca bine si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Asaza cartofii într-un singur strat, într-un vas rezistent la microunde. Seteaza cuptorul cu microunde la putere mare si lasa cartofii pâna când pot fi întepati usor cu furculita, timp de aproximativ 7-9 minute. Scoate cartofii si piseaza-i imediat în bol, folosind o spatula pentru piure. Toarna laptele peste cartofi, adauga cubuletele de unt si sare dupa gust. Pune iar cartofii la cuptor si încalzeste timp de un minut. Scoate bolul din cuptor si amesteca bine. Pune iar la cuptor,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o cana mare, amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt, zaharul brun, zaharul tos si sarea. Adauga uleiul, laptele si esenta de vanilie, apoi amesteca bine, pentru a obtine o pasta fina. Adauga fulgii de ciocolata si amesteca cu grija. Pune cana în cuptorul cu microunde si lasa timp de doua minute, pâna când negresa s-a copt în interior, iar atunci când înfigi o scobitoare iese curata. Lasa la racit timp de cinci minute înainte de a mânca.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prajeste pâinea si se întinde cu untul de arahide, dupa care se orneaza cu rondele de banana si putina scortisoara.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina se amesteca cu apa si uleiul care se adauga treptat, dupa care se framânta aluatul si se lasa 30 de minute, acoperit cu un prosop. Între timp se marunteste mararul si ceapa, se adauga putina sare si se amesteca bine cu mâna. Apoi se adauga brânza de oaie. Dupa cele 30 de minute, rupe din aluat câte o bucata, formeaza o biluta pe care sa o întinzi cu facaletul. Pune la mijlocul aluatului umplutura si acoper-o cu aluatul, dupa care se întinde din nou cu facaletul. Tigaia se unge...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un vas, amesteca mustarul, otetul, busuiocul, ardeiul si uleiul de masline. Spala ciupercile si taie-le felii. Toarna apoi peste ele amestecul de mustar si lasa-le la marinat timp de aproximativ 15 minute. Pe feliile de pâine prajita întinde foile de salata, apoi câte o lingura din amestecul cu ciuperci si peste o felie de avocado. Se serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru inceput, se pregateste dressingul, amestecand omogen zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline extravirgin. Se prajeste painea (la toaster sau pe plita), apoi se freaca bine cu catelul de usutori, sa se imbibe cu aroma lui. Painea se taie in cubulete si se pune in farfuria in care se doreste sa se serveasca salata si se stropeste cu 1/3 din dressing.Deasupra de paine se pun bucatele de peste afumat fara piele (dupa preferinta pestele se taie sau se rupe, eu l-am rupt in bucati)....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine . Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana. Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si piper alb. Punem gelatina intr-un castronel , completam cu cateva linguri de apa si o lasam 1 minut sa se hidrateze. Punem castronelul pe baie de aburi pana ce gelatina se dizolva de tot, fara sa ramana...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. In acest rastimp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, un paharel de vin rosu, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Usturoiul pisat se caleste in putin ulei de masline, se adauga apoi rosiile fara...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Dupa ce ai pus faina într-un bol mare de sticla, se face în mijloc un loc în care sa pui apa calda si drojdia pe care sa o lasi 15 minute. 2. Apoi se amesteca toate ingredientele, se framânta bine aluatul si se acopera cu un prosop/folie alimentara, lasându-se la dospit într-un loc cald, timp de o ora. 3. Dupa ce aluatul si-a dublat cantitatea se scoate pe un blat de lemn tapetat cu faina, se da forma dorita pâinii în functie de tava pe care ai ales-o pentru copt. Se tapeteaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro