musaka greceasca
Pagina 3 din 5
Unge pita cu ulei de masline si sosul pentru pizza. Presara brânza si ciupercile, adauga feliutele de usturoi si un praf de sare. Pune pita în cuptorul încins si lasa aproximativ cinci minute, pâna când mozzarella este complet topita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si vinete Iahnie de dovlecei Placinta greceasca cu spanac Conopida coapta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare, morcov, patrunjel, telina (in total, circa 300 g), o ceapa mijlocie, 30 g orez, o lamiie, un galbenus, 100 ml smantana sau 200 ml iaurt, patrunjel, sare. Mod de preparare: Carnea, taiata in bucatele, se pune in 3 l de apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cat mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1buc.salata verde mare, 100 gr. telemea de oaie dulce, 100 gr. castraveti verzi f. cruzi, 2 oua, 50 gr. porumb boabe din conserva, 100 gr. rosii, 30 gr. masline negre, o lingurita suc de lamiie sau helas, 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb Mod de preparare: Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie cubulete. Telemeaua se scurge de apa si se taie cubulete. Castravetii (cu coaja) si rosiile se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Arni me patates sto fourno (miel cu cartofi la cuptor) este o friptura zdravana de miel cum doar grecii stiu a face. De o simplitate vecina cu nepasarea, dar care nu face decat sa accentueze cu aromele dragi grecilor lamaia si oregano gustul carnii de miel inabusite la cuptor. O mancare primavaratica fara nazuri, dar la care n-ar stramba din nas nici un musafir. Cu atat mai mult unul stiutor de cele bune. Portii: 4 Timp de preparare: 2 ore Ingrediente: 4 jumatati de pulpa de miel (partea...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Minunaaat, neaparat faceti toppingul din fructe de padure, puneti in mod egal pe fiecare si dati-le la rece, va rezulta un gust dulce acrisor 4 oua potrivite 4 iaurturi grecesti mici de 125 gr fiecare deci 500 gr 150 gr zahar tos 2 lg si 1/2 amidon de porumb 50 gr 1 lg esenta vanilie 1 lgt coaja lamaie rasa 1 lgt coaja de portocale Un praf de sare Frecam ouale cu iaurtul, coaja de lamaie, esenta si praful de sare cu telul nu mixerul. Eu am pus 1 fiola esenta de vanilie. Putem folosi orice ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se prepara supa si cind da in clocot se adauga orezul care a fost bine spalat in prealabil si se lasa sa mai fiarba cca 15 minute. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga in momentul cind orezul este fiert. Se toarna treptat zeama de lamiie si se adauga patrunjelul. Se serveste fierbinte. - 1 pachet supa concentrata, 100 g orez, 2 buc. oua, zeama de la o lamiie, o lingurita patrunjel tocat, 1,5 l apa. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). O portie din amestecul de nuci se intinde pe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie cubulete. Telemeaua se scurge de apa si se taie cubulete. Castravetii (cu coaja) si rosiile se taie asemanator cu celelalte ingrediente. Ingredientele mentionate pina acum se aseaza intr-un bol. La acestea se mai adauga porumbul si maslinele. Se amesteca usor dupa care se adauga sucul de lamiie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Se serveste...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile intregi, curatate si spalate. Dupa ce a fiert, zarzavatul se scoate si se adauga orezul spalat. Cind orezul este fiert, se potriveste ciorba de sare, se trage oala de pe foc si se drege cu un ou batut si zeama de lamiie. Cind se serveste se pune patrunjelul verde tocat. - 500-600 g carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina mica, 2 linguri de orez, 1 ou,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . Multi numesc aceasta reteta lasagna greceasca trecand insa prea usor peste ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... reteta greceasca minunata care mi-a placut foarte foarte mult. Este o mancare ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... dakos. Dakos este o minunata gustare greceasca, care isi trage originea din ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... reteta inspirata din gastronomia greceasca, pe care nu vei regreta ca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ale carei mirodenii tradeaza originea greceasca a retetei pulpa de berbecut cu ... serveste fierbinte sau la temperatura camerei cu tzaziki si salata greceasca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , de taverna, stifado este ruda greceasca a frantuzescului boeuf bourguignon, de care ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... asa s-a impamantenit conceptul de branza greceasca, de obicei un amestec de ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
1. Salata de somon 2. Avgolemono - supa traditionala greceasca cu ou si lamaie 3. Spuma de capsuni 4. Salata cu telemea de oaie si macris 5. Omleta italiana
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... zis sa fac skordalia, o garnitura greceasca cu usturoi ce se mananca ...
Reţetă de pe bucatareasazglobie.blogspot.com
... Buiurdi este o reteta traditionala greceasca, un aperitiv cald pe care il ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com