Cauta in 20.692 retete
Salata se spala frunza cu frunza, apoi se taie in fasii lungi. Restul legumelor se spala, apoi ardeilor li se indeparteaza cotoarele si impreuna cu rosiile so catravetii se feliaza subtire. Ceapa se taie in inele fine. Lamaia se preseaza pana se inmoaie, apoi se taie in doua si se stoarce. Toate legumele se pun intr-un castron si se amesteca bine, apoi branza de oaie se sfarama si imprastie peste toata salata, iar maslinele se aseaza deasupra. In final, salata se condimenteaza dupa gust cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nu este nevoie sa fii vegetarian pentru a savura acest deliciu... Ingrediente : 500 de grame de spanac, o cutie de rosii in sos, 2 catei de usturoi, 100 de grame de cascaval, 3 oua, un pachet de foi de placinta, ulei, piper, leustean (de preferat verde). Preparare : pune spanacul la fiert cateva minute. Scurge-l bine de apa si toaca-l mare. Pune ulei intr-o cratita, adauga usturoiul tocat marunt si adauga spanacul. Caleste bine pana scade. Adauga 2-3 rosii tocate marunt si cateva linguri de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mancare tihnita, de familie si taverna (tinuta tot de o familie) vita in sos de rosii este specifica Greciei unde se regaseste in toate regiunile, din Creta in Kefalonia, cu mici nuante de la zona la zona. Reteta e primitiv de simpla si lista ingredientelor nu depaseste cu mult numele ( moshari kokkinisto, in greaca). Portii: 4-6 Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 1,6 kilograme carne de vita macra, fara os (ex.pulpa) 3 litri supa de vita (sau apa) 4-5 rosii 1 ceapa mare 4 catei de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Populare in intreaga regiune balcanica dar si in tarile orientale, cu diferentele de rigoare, chiftelutele din dovlecei sunt printe cele mai apreciate preparate ale verii. Spre deosebire de chiftelutele de dovlecei romanesti, gatite de cele mai multe ori cu usturoi, versiunea greceasa ( kolokithokeftedes ), cu origini declarat cretane, a acestei retete se prepara cu feta pentru un plus de gust. Amestecul de verdeturi si sosul tzatziki cu care se servesc intregesc acest spectacol culinar....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Stratul de carne: Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga usturoiul zdrobit, vinul, foaia de dafin si sucul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, rozmarin. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand scade tot lichidul din tigaie si carnea este gatita. La final se scoate foaia de dafin. Pastele: Se fierb in apa cu sare timp de 10 minute, se scurg de apa si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
(Pentru 4 persoane - Timp de preparare: 15 minute - Nu necesita coacere) Ingrediente : 2 castraveti mari 2-3 rosii tari 1 ceapa 1 ardei iute verde sau galben 2 salate verzi 200 g branza Feta 50 g de masline negre Sosul : patrunjel verde 2 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de otet 5 linguri de ulei de masline sare si piper un fir de maghiran Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi taiati-i felii ceva mai groase.Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. Salata va fi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune spanacul la fiert cateva minute. Scurge-l bine de apa si toaca-l mare. Pune ulei intr-o cratita, adauga usturoiul tocat marunt si adauga spanacul. Caleste bine pana scade. Adauga 2-3 rosii tocate marunt si cateva linguri de sos de rosii. Tine totul pe foc cateva minute. Da deoparte. Adauga cascavalul ras, ouale batute, sarea, piperul si leusteanul verde tocat foarte fin. Unge o tava cu ulei si intinde cateva foi. Stropeste-le cu putin ulei. Pune o parte din compozitie, apoi alte cateva...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Daca esti vegetariana sau pur si simplu preferi preparatele fara carne, aceasta reteta va fi pe placul tau. Ingrediente si cantitati: 1 salata verde creata 1 ceapa rosie, taiata felii 1 ceasca de masline negre 1 ardei gras, taiat fasii 1 gogosar, taiat fasii 2 rosii mari, feliate 1 castravete, taiat rondele 1 ceasca de cubulete feta 6 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu oregano zeama de la o lamaie piper negru, dupa gust Mod de preparare: 1. Amesteca intr-un bol salata, ceapa,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nascuta din dragostea grecilor pentru branzeturi, crema de branza (numita de greci si salata, tirosalata ) se regaseste in mai multe combinatii, sarate sau picante. Varianta cu ardei copt  foarte potrivita pentru a realiza tartine  este mai putin raspandita, insa, cu atat mai deosebita. Portii: 4 Timp de preparare: 10 minute Ingrediente: 200 grame feta 3 ardei ardei rosii, copti 3 linguri de ulei de masline 2 linguri zeama de lamaie piper proaspat macinat 1 lingura rasa oregano Preparare:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: 750 g faina (am amestecat si faina integrala) 150 ml iaurt simplu 150 ml lapte 150 ml apa 1 pliculet de drojdie 2 oua 1 lingurita cu varf sare 75 ml ulei 1 lingurita zahar Aceasta reteta am invatat-o de la maestra aluaturilor, draga noastra Mihaela , unde gasiti si pasii ce trebuie urmati pentru pregatirea acestor painici. Rezultatul este delicios, pufos si fraged. Va incurajez sa-l incercati!
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
500-600 gr. carne de vaca, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina mica, 2 linguri de orez, 1 ou, zeama de la o lamiie, sare, patrunjel verde tocat, 2 l apa Mod de preparare: Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile intregi, curatate si spalate. Dupa ce a fiert, zarzavatul se scoate si se adauga orezul spalat. Cind orezul este fiert, se potriveste ciorba de sare, se trage oala de pe foc si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o prajitura foarte buna, seamana la gust cu savarina, dar zic eu ca e mai buna! reteta originala o gasiti pe blogul Sava Laura Ingrediente : 1 pachet foi placinta 400gr si 200ml pahar ulei 200g zahar 200 ml iaurt 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 4 oua 1 fiola esenta de rom 1 esenta de portocale rupem foile de placinta bucatele mici ouale le batem putin si le amestecam cu restul ingredientelor. ungem un vas de yena cu unt si turnam compozitia. dam tava la cuptor la 180grade timp de 35...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Ingrediente: 4 pulpe pui sare pasta ardei iute ( Eros Pista ) ulei Pentru fasole: 1 ceapa sare, piper, ulei 1 frunza dafin 3 linguri pasta de tomate rozmarin cimbru fasole boabe alba gata fiarta Dupa ce ati spalat pulpele de pui sarati-le usor si frecati-le cu pasta de ardei iute. Atentie insa sa nu aveti ceva rani la mana! Daca aveti pielea mai sensibila folositi eventual manusi chirurgicale. Dupa ce ati frecat bine in carne pasta de ardei, stropiti putin cu ulei si dati la cuptor - la foc...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Din Orientul Mijlociu si pana la Budapesta, o mireasma unica infioara Balcanii: mirosul musacalei. Dar nicaieri nu se simte musacaua mai ca acasa decat pe mesele crestinilor greci, cei care au botezat-o moussakas. Caci ei stiu cel mai bine tainele prepararii ei, sa-i parfumeze carnea de miel cu mirosuri orientale si sa-i faca crusta rumena si pufoasa. Portii: 6 Timp de preparare: 90-100 minute Ingrediente: 2 cartofi mari 3 vinete mici 100 ml ulei de masline 500 grame carne de miel tocata 4...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1/2 kg carne de vaca, zarzavat de supa, 2 linguri de orez, 1 ou, lamiie, sare Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele si se pune la fiert cu 1 1/2 l apa cu sare. Se ia spuma si se adauga zarzavatul de supa intreg. Cind carnea este fiarta, se scoate zarzavatul si se adauga orezul spalat. Dupa ce a fiert orezul, se drege ciorba cu ou batut si zeama de lamiie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Grozav de buna, nici nu stii ce mananci Placinta : 1 pachet foi de placinta linco 400 gr 1 pahar de 200 ml iaurt mai gras 1 pahar de ulei umplut pe trei sferturi 1 pahar de zahar 1/2 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 4 oua mari esenta de rom zeama de la o lamaie mica Siropul : 3 cani de apa 2 pahare de zahar zeama de la 2 portocale sau lamai cu coaja lor Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 pachet supa concentrata, 100 gr. orez, 2 buc. oua, zeama de la o lamiie, o lingurita patrunjel tocat, 1,5 l apa Mod de preparare: Se prepara supa si cind da in clocot se adauga orezul care a fost bine spalat in prealabil si se lasa sa mai fiarba cca 15 minute. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga in momentul cind orezul este fiert. Se toarna treptat zeama de lamiie si se adauga patrunjelul. Mod de servire Se serveste fierbinte
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cineva talentat repede sa compuna O oda pentru prajitura. E asa de buna!&
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com