mincare craciun traditionala moldoveneasca
Pagina 5 din 5
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile de salam, rosiile taiate feliute,oregno, piperul si la urma cascavalul. Introducem la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Scoatem de la cuptor si servim calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun la fiert urechile, piciorul, limba, carnea, inima, si slanina cu sorici. Rinichii se fierb separat, deoarece au nevoie de un timp de gatire mult mai scurt. Dupa ce au fiert se maruntesc toate ingredientele. Limba su curata înainte de pielita alba si apoi se taie bucati. În zeama care contine gelatina si va lega toate ingredientele se pun toate condimentele pentru a asezona toba de porc. Zeama nu trebuie sa acopere toate ingredientele taiate, lasându-le sa mai fiarba încet...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului. Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla. Iata cum se prepara. Un piept...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Prezenta sarbatoreasca in meniul de Craciun al popoarelor germanice, unde poarta numele de Weihnachtsgans (gasca de Craciun), gasca fripta seduce prin carnea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Prin sudul incins al Romaniei, pe unde nuntile inca dureaza trei zile si se bea si mananca tot atat e nevoie de toata priceperea gospodinelor pentru a da sens resturilor de pasare (maruntaie, aripi, gaturi, picioare, etc.) ramase de la imparteala de friptura. Din aceasta pofta de viata olteneasca si in acest context practic s-a nascut ciorba de potroace, cea care se mananca in dimineata de dupa nunta, cea inca invaluita in misterele betiei din ajun. Caci nici soacra mare nu poate trezi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Acum 2 ani, in noiembrie, inainte sa se nasca Luca, am facut prima casuta de turta dulce, asta pentru ca stiam ca in decembrie, cand el va avea doar 3 saptamani, nu o sa am timp sa coc nimic. Mi-am promis ca figurinele de turta dulce vor fi o traditie in familia noastra si le vom decora impreuna in fiecare an. Si am avut dreptate, anul acesta deja i-am putut da lui Luca o bucata de aluat din care a framantat el un zgubi du adica un Scooby Doo :) Anul acesta am facut insa putin mai mult...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Dragii mei, va multumesc pentru mesajele primite pe mail in care imi cereati idei pentru meniuri de sarbatoare :P, asa ca, iata, ma conformez si va afisez cateva din retetele pe care le-am crezut eu mai speciale :))) ...ramanand ca voi sa mai rasfoiti blogul meu, pentru noi surprize ;) ...si am sa incep, culmea, cu niste retete "sarate" (fiindca-s mai putine :P) 1. Saratele cu cascaval: http://savalaura.blogspot.com/2007/02/saratele-cu-cascaval.html 2. Covrigei: http://savalaura.blogspot.com/...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... castravete.[/note] [important]In mod traditional, iaurtul si apa se omogenizeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... numeroase decoratii in Atelierul de Craciun . Camelia ( cameliaminisan.blogspot.com ) a lucrat ... figurine de gips si Mosi Craciuni cu cei mici. In alt ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Aceasta reteta este cunoscuta si sub numele "sarmale imprastiate" sau de Varza a la Cluj, am incercat-o si am gasit-o foarte buna si usor de realizat. Este tipul de reteta familiala care poate fi servita chiar si cand aveti invitati la masa, mai ales ca dintr-o varza facem 8-10 portii. Pregatiti totul inainte in vasul de gratin si il puneti in cuptor timp de 30-40 minute inainte de a-l servi. Compozitia este aceiasi ca si pentru sarmale, dar carnea nu o rulam in foile de varza murata, ci o ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... dintre proiectele lor - Daruieste Speranta de Craciun ! Campania Daruieste Speranta de Craciun se concentreaza pe ajutarea a 120 de copii din satul Cioatele ... speciala a proiectului Daruieste Speranta de Craciun pentru a face donatii. In plus ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale. Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Prajitura numita "La galette des Rois" se serveste, de obicei, pe 6 ianuarie in fiecare an cu ocazia sarbatoarii religioase numita Epiphanie. "La feve" - inainte era un bob de fasole, era ascuns in prajitura si cine il gasea mancand partea sa era regele. Regele trebuia sa ofere convivilor inca o prajitura si putea sa-si aleaga regina. Fevele in boabe de fasole au fost inlocuite cu o moneda in argint, iar in 1870 a aparut prima figurina in portelan, inlocuite apoi de figurine in plastic. In ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... mai clasicele fripturi romanesti pentru Craciun. Aromele de vin fiert si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... care il asteptati pe Mos Craciun de fiecare data, sentimentul pe ... . Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de Iarna. foarfeca/cutter ... de asa ceva) o felicitare de Craciun pe care sa scrii citeva ... aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... va avea belsug pana la Craciunul urmator. - 6 oua, 7 linguri de ulei ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pentru noi, romanii, vinetele sunt legume efemere si cu o utilitate nedrept de redusa. Sunt amare, au o culoare nepotrivita asa ca, una peste alta, nu prea le vedem rostul. Putine bucatarii din lumea asta folosesc vinetele atat de limitat si neimaginativ cum o facem noi. Salata de vinete, zacusca, poate cateva felii de vinete pane si, daca facem un efort, musaca de vinete. Toate se iarta, insa, in zilele de vara in care blocurile isi dorm tihnite somnul de pranz si scarile sunt inundate de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cateva retete, publicate deja in blogul meu... http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/01/sushi-cu-somon-afumat-si-branza-un.html l http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/10/tartelette-de-cartofi-ardei-si-bacon_03.html http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2009/12/salata-exotica-cu-crevete-si-grepfruit.html http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/04/crocant-moalefraged-o-salata.html http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/03/tarta-cu-brocoli-bacon-si-camembert.html
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada complicata pentru cei care nu se pricep la cadouri. In caz ca vreti sa daruiti ceva unui adult, Domeniile Ostrov ofera o solutie mereu inspirata: vin de calitate pentru [&]
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Va dorim tuturor sa va fie sufletele curate si calde, invaluite de bucuria Sfintei Sarbatori!
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com