Cauta in 16.331 retete
Pune putin lapte deoparte in timp ce restul va fi pus la fiert. Laptele pus deoparte se incalzeste putin dupa care, in el, va fi topita drojdia. Laptele pus la fiert trebuie lasat sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se adauga 2-3 linguri de faina. Nu uita sa amesteci in continuu pe masura ce adaugi faina pentru a nu se face cocoloase. Foarte bine ar fi sa folosesti un tel. Laptele se da apoi la o parte de pe foc, urmand sa fie adaugata drojdia topita. Se pune compozitia deoparte, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sau rece si, in mod traditional, se serveste garnisita cu partea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... apucat sa fac fursecuri pentru Craciun, mai ales pentru ca imi ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Noi mai mancam paste fainoase si am incercat mai multe variante dar nici una nu ne-a placut mai mult decat varianta asta cu sos de carne. In afara de faptul ca se face foarte usor este si foarte satioasa, asa ca poti sa mai pacalesti familionul sa sara peste o masa :D Ingrediente: - carne tocata (cel mai bun mi se pare amestecul de porc-vita, plus ca este si la indemana oricui) - ceapa - usturoi - rosii taiate, in suc propriu - masline - spaghete - sare, ulei Mod de preparare: Intai de toate...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... o bucurie: sa va aduc o tochitura moldoveneasca , ca la mama acasa. Si ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... vreti ca Florina sa sarbatoreasca Craciunul mai repede alaturi de sotul ... o prajitura, plus multe aranjamente pentru Craciun, toate realizate de colegii si ... carte sau un aranjament pentru Craciun, daca vei dona o suma de ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
Dragii si dragele mele, Va multumesc din suflet pentru inca un an petrecut impreuna si va doresc tot ce e mai bun pe lume. Nu imi plac deloc mesajele care incep cu "Fie ca..." asa ca nu vreau sa intram in clisee. Va multumesc pur si simplu ca existati si va doresc un Craciun Fericit. Tipareste pagina (fara poze) Iti place aceasta postare? Da-o mai departe! Tweet
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Buche Air dOpera Christophe Roussel Buche Leopard, Eric Kayser Foto preluate din madame.lefigaro.fr. Aceste prajituri pentru Craciun, transformate si interpretate de maniere diferite, dar si preturile sant foarte diferite. Puteti observa tendintele din 2011 in articolul aparut in http://madame.lefigaro.fr/art-de-vivre/buches-fete-161211-203808?page=6#ancre
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente 6 portii – Mancare de prune cu orez 100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara. Mod de preparare Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu 1l apa si batonul de scortisoara. Cand prunele sunt aproape fierte se ia cratita de pe foc , se indeparteaza batonul de scortisora si scoate prunele intr-un bol. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iahnia de fasole este o reteta traditionala romaneasca, am incercat sa shimb ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Sau reteta de unde a pornit totul! :) Ingrediente 400 gr de faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 200 gr unt 170 gr zahar brun 170 gr zahar esenta de vanilie 2 oua mari 300 gr ciocolata Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb. Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Bucatari talentati s-au intrecut in luna octombrie in cadrul festivalului de arta culinara "D-ale Gurii Dunarii", care a avut loc in localitatea Uzlina, din Delta Dunarii. Participantii, membrii ai comunitatilor din Delta Dunarii, de diferite ocupatii, au gatit cu pasiune si pricepere desavarsita preparate din peste. Tot acest efort al comunitatilor participante a avut un singur scop: castigarea unui premiu care sa le permita ajutarea comunitatilor din care proveneau. Cu retetele de mai jos...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta de Craciun: se ia binecuvantare se adauga un strop de soare si o pulbere de stele se amesteca-ntre ele se mai pune bunatate si iertare de pacate, iar iubire cat cuprinde si de la Iisus Hristos s-aveti un Craciun frumos!
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... copilarie in asteptarea cadourilor de Craciun. Mai intai anticiparea de cateva ... cizmulite :) Concluzia? Cel mai tare Craciun in avans ever! La care a ajuns si Mos Craciun (in persoana lui Carmen), caci toate pachetele ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... cu titlul Concurs Bucataria de Craciun si in care sa va ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Sunt perfecte umplute cu gem, dulceata, marmelada. Poti incerca sa le ungi cu nuca pisata amestecata cu miere de albine, sau crema de ciocolata topita amestecata cu smantana. Poti pune in aluatul de clatite cacao si vei obtine clatite maronii, foarte gustoase. Incearca sa le umplii cu mere rase si calite sau crema de vanilie. Evident pot fi servite cu frisca sau inghetata. Imaginatie sa ai! I ngrediente: 12-13 linguri cu varf de faina, 4 oua mari, 2 linguri rase de zahar pudra, un praf de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: carne de porc carnati afumati 3-4 catei de usturoi branza telemea sos de rosii oua mamaliga Puneti la fiert mamaliga si va las pe voi sa o preparati asa cum stiti mai bine :) Intre timp pregatiti si carnea: - taiati carnea proaspata de porc in bucatele mici si caliti-le intr-o tigaie - langa ele adauga si carnatii si lasati-le pe amandoua sa lase grasime - pentru a evita o prajire prea intensa si nesanatoasa, adaugati putin sos de rosii indoit cu apa si lasati sa fiarba carnea si...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Clatitele sarate iti ofera o infinita posibilitate. Merg umplute cu piure de spanac, cu ciuperci (calite in ulei cu sare si piper, cu un catel de usturoi si legate cu sos alb), sau carne tocata (calita bine impreuna cu ceapa, sare si piper si un galbenus, doua). Nu in ultimul rand merg foarte bine cu varza murata, calita. Ruleaza clatitele sarate, cu ce umplutura vrei, aseaza-le intr-o tava unsa, care merge la cuptor, si lasa-le 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Serveste-le calde,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta clasica de gulas unguresc. Are exact gustul gulasului pe care l-am mancat in Ungaria. - 600 gr carne de vita mai moale (de la umar), taiata in cuburi de 2x2 cm - 2 linguri ulei sau untura - 2 cepe medii taiate fin - 2 catei de usturoi, feliati - 1-2 morcovi, feliute rotunde sau cubulete - 1 pastarnac, feliute sau cubulete - 1-2 frunze de telina - 2 rosii medii, decojite si taiate cubulete, sau 1 lingura pasta de tomate - 2 ardei verzi, taiati foarte marunt sau rasi pe razatoate -...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Dragilor, va anunt cu parere de rau (chiar mi-a facut placere sa revad si sa adun laolalta unele dintre cele mai bune retete ale mele)...va anunt, asadar, ca am ajuns la finalul acestui maraton culinar :D Ultima categorie, si cea mai luuunga :P, este, dupa cum se vede, cea a prajiturilor si a altor minunatii dulci. Am adaugat cateva idei si pentru cei care se ajuta in bucatarie de cuptorul cu microunde (ultimele 3 retete), pentru ca si ei sa se poata bucura de un desert special de sarbatori...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com