mincare craciun traditionala moldoveneasca
Pagina 4 din 5
Pune putin lapte deoparte in timp ce restul va fi pus la fiert. Laptele pus deoparte se incalzeste putin dupa care, in el, va fi topita drojdia. Laptele pus la fiert trebuie lasat sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se adauga 2-3 linguri de faina. Nu uita sa amesteci in continuu pe masura ce adaugi faina pentru a nu se face cocoloase. Foarte bine ar fi sa folosesti un tel. Laptele se da apoi la o parte de pe foc, urmand sa fie adaugata drojdia topita. Se pune compozitia deoparte, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sau rece si, in mod traditional, se serveste garnisita cu partea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foc si, in oricare varianta, mincarea se sareaza dupa gust si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ne-am intors si noi acasa. Dupa ziua mea (in care m-am rasfatat cu un tort de ciocolata....multa ciocolata!) am plecat acasa la parinti. Drumul bun, uscat, pustiu, acasa ne astepta un bradut cochet si dragalas plin de cadouturi pentru toti ai familiei. Si am avut parte si de mancare multa - parca prea multa, dar delicioasa! Si zilele au trecut repede si ne-am intors iar acasa. Cateva poze sa ramana amintire. PS Multumesc mult tuturor de urari :)
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Cateva dintre aperitivele festive de la masa de Craciun: Aperitiv cu crema de branza, crema de avocado si manciuria Salata de vinete Salata de icre cu macrou afumat Va doresc tuturor o zi excelenta si mult spor!
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
... mea foarte carnivora de acest Craciun, trebuie sa intelegeti ca anul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
500 gr. ciuperci, 250 gr. iaurt, 2 linguri faina, o ceapa mare, sare, piper, ulei, cimbru Mod de preparare: Se taie ceapa si se caleste in ulei; cind a devenit sticloasa se adaunga cimbrul si ciupercile taiate bucatele. Se calesc citeva mminute. Faina se amesteca in iaurt si se toarna peste ciuperci. Se lasa la fiert pana ce mincarea are o consistenta pastoasa. Optional se pot adauga la mincare si bucatele mici de branza moale.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... fiarba la foc mic. Cind mincarea este pe jumatate fiarta se ... servire Inainte de a se servi, mincarea se orneaza cu patrunjel verde ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... apucat sa fac fursecuri pentru Craciun, mai ales pentru ca imi ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... de afumatura.Cind se ia mincarea de pe foc, se presara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Noi mai mancam paste fainoase si am incercat mai multe variante dar nici una nu ne-a placut mai mult decat varianta asta cu sos de carne. In afara de faptul ca se face foarte usor este si foarte satioasa, asa ca poti sa mai pacalesti familionul sa sara peste o masa :D Ingrediente: - carne tocata (cel mai bun mi se pare amestecul de porc-vita, plus ca este si la indemana oricui) - ceapa - usturoi - rosii taiate, in suc propriu - masline - spaghete - sare, ulei Mod de preparare: Intai de toate...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... o bucurie: sa va aduc o tochitura moldoveneasca , ca la mama acasa. Si ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... vreti ca Florina sa sarbatoreasca Craciunul mai repede alaturi de sotul ... o prajitura, plus multe aranjamente pentru Craciun, toate realizate de colegii si ... carte sau un aranjament pentru Craciun, daca vei dona o suma de ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
Dragii si dragele mele, Va multumesc din suflet pentru inca un an petrecut impreuna si va doresc tot ce e mai bun pe lume. Nu imi plac deloc mesajele care incep cu "Fie ca..." asa ca nu vreau sa intram in clisee. Va multumesc pur si simplu ca existati si va doresc un Craciun Fericit. Tipareste pagina (fara poze) Iti place aceasta postare? Da-o mai departe! Tweet
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Buche Air dOpera Christophe Roussel Buche Leopard, Eric Kayser Foto preluate din madame.lefigaro.fr. Aceste prajituri pentru Craciun, transformate si interpretate de maniere diferite, dar si preturile sant foarte diferite. Puteti observa tendintele din 2011 in articolul aparut in http://madame.lefigaro.fr/art-de-vivre/buches-fete-161211-203808?page=6#ancre
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente 6 portii – Mancare de prune cu orez 100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara. Mod de preparare Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu 1l apa si batonul de scortisoara. Cand prunele sunt aproape fierte se ia cratita de pe foc , se indeparteaza batonul de scortisora si scoate prunele intr-un bol. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iahnia de fasole este o reteta traditionala romaneasca, am incercat sa shimb ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Sau reteta de unde a pornit totul! :) Ingrediente 400 gr de faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 200 gr unt 170 gr zahar brun 170 gr zahar esenta de vanilie 2 oua mari 300 gr ciocolata Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb. Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Bucatari talentati s-au intrecut in luna octombrie in cadrul festivalului de arta culinara "D-ale Gurii Dunarii", care a avut loc in localitatea Uzlina, din Delta Dunarii. Participantii, membrii ai comunitatilor din Delta Dunarii, de diferite ocupatii, au gatit cu pasiune si pricepere desavarsita preparate din peste. Tot acest efort al comunitatilor participante a avut un singur scop: castigarea unui premiu care sa le permita ajutarea comunitatilor din care proveneau. Cu retetele de mai jos...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta de Craciun: se ia binecuvantare se adauga un strop de soare si o pulbere de stele se amesteca-ntre ele se mai pune bunatate si iertare de pacate, iar iubire cat cuprinde si de la Iisus Hristos s-aveti un Craciun frumos!
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com