Cauta in 21.294 retete
Ciocolata se topeste la bain marie cu 50 ml frisca lichida. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Restul de frisca se bate si ea spuma. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si lichiorul de ciocolata. Intr+un vas de mixer se pun frisca batuta, spuma de albusuri, galbenusurile si la urma ciocolata topita. Se mixeaza cateva minute, apoi se portioneaza si se da la rece cam o ora . Inainte de servire se pudreaza portiile cu cacao neagra din abundenta.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de rom si 1 lingura de lichior si se lasa la rece ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 kg zahar, 1 litru apa, 1,5 l coniac, 4 portocale, 4 cuisoare, un varf de cutit tanin Mod de preparare: Se scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la macerat, impreuna cu portocala intreaga. Se strecoara, se amesteca siropul de zahar, pregatit din zaharul fiert cu apa si taninul, bine spumuit. Se adauga cuisoarele si se mai lasa 10 zile, intr-o incapere mai calda. Se decanteaza si se trage in sticle.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 1 litru tuica tare, 100 gr. nuci verzi, 1-2 cuisoare anason, scortisoara, dupa gust Mod de preparare: Tuica si nucile verzi taiate bucati mici se pun intr-o sticla, se leaga cu hirtie pergament si se lasa la soare timp de 20 zile. Se adauga apoi putine cuisoare, anason si scortisoara si se mai tin la soare, pana tirziu spre toamna, amestecand bine mereu continutul din sticla. Se adauga apoi un sirop de zahar rece, facut din 1/2 kg zahar si doua pahare mari de apa. Se strecoara,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... astupa bine.Dupa 10 zile, lichiorul se poate consuma.Pe parcurs se va ingrosa.In acest lichior se pot adauga, de asemenea ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 kg. soc, 2 l apa, 750 gr. zahar, zahar vanilat,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg zahar, 0,75 l apa, 1 baton vanilie, 0,5 l alcool de 90 grade, un varf cutit tanin Mod de preparare: Se lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile. Se amesteca cu siropul facut din zahar si apa. Se filtreaza si se pune in sticle. Se poate colora cu coloranti alimentari.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
cafea, 1/4 baton vanilie, 400g alcool de 90 grade, 200g zahar, 150g apa Mod de preparare: O sticla de 700g se umple pe sfert cu cafea risnita de cea mai buna calitate si se adauga batonul de vanilie, alcoolul si apa pana la completare (se umple sticla pana la git). Se lasa sa stea 2-3 luni dupa care se strecoara si se filtreaza. Se adauga apoi un sirop din 200g zahar si 150g apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zaharul se dizolva in apa si siropul se fierbe 2-3 clocote.Dupa ce s-a racit, se adauga romul, alcoolul, fragutele si vanilia.Se toarna in sticle cu gitul mai larg care se vor astupa bine cu dop si se vor duce in camara.Dupa 15 zile, lichiorul se poate consuma cu fragute cu tot. - 500 ml rom, 250 ml alcool, 500-800 g zahar, 1 kg fragute, 400 ml apa, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zmeura se pune impreuna cu zaharul intr-o damigeana de 3 l, care se tine 5-6 zile la caldura, agitindo zilnic pina se topeste zaharul; se pun apoi, rachiul alb, romul si vanilia. Damigeana se scutura bine si se inchide ermeticcu un dop. Se lasa la rece 2-3 saptamini, apoi lichiorul se filtreaza si se poate consuma. - 1 kg zmeura, 1 l rachiu alb, 100 ml rom, 500 g zahar, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... lui, va incorpora toate impuritatile; lichiorul va fi foarte clar si ... , un strat subtire de vata. Lichiorul se toarna in pilnie si ... . Sticlele se astupabine cu dop. Lichiorul se poate consuma imediat. - 1 l alcool ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zaharul se dizolva in bere si se infierbinta pina aproape de fierbere 2-3 minute.Dupa aceea, se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, si, facultativ, o cuisoara intreaga. Alcoolul se adauga, numai dupa ce s-a racit lichidul.Lichiorul va avea un gust placut, putin amarui de la bere.Dupa 15 zile, se poate consuma. - 500 ml bere, 300-500 g zahar, 250 ml alcool, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fragutele si zaharul se pun intr-o damigeana de 3 l, care se tine 5-6 zile la caldura, agitand-o zilnic; apoi se adauga romul, rachiul si vanilia si se astupa bine. Dupa 15 zile, lichiorul se poate consuma. - 1 l de rachiu alb, 1/4 l rom, 800 g zahar, vanilie, 1 kg fragute. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gutuile se vor pastra 3-4 saptamini dupa cules pe un dulap in bucatarie, ca sa se maturizeze, ingalbenindu-se si dezvoltindu-si aroma.Gutuile bine spalate de puful de pe ele (cu peria de plastic), necuratate de coaja si de seminte, se taie bucati si se fierb in apa cit sa le cuprinda bine, pina cind se moaie (ca pentru peltea).Apoi se scurge apa si in ea se fierb scortisoara si cuisoarele 10 minute, apoi, zeama se filtreaza prin tifon cu un strat de vata deasupra (asezat pe o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zaharul se dizolva in vin si se infierbinta fara sa fiarba in clocote.Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si, cind s-a racit, romul, amestecind bine.Se toarna in sticle care,apoi, se astupa ermetic cu dop.Se poate consuma imediat. - 1 l vin rosu aromat, 500 ml rom, 600-800 g zahar, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Alcoolul, cafeaua si vanilia se pun intr-o sticla de 4-5 l care se va astupa ermetic si se va scutura la 2 zile timp de 12 zile. Zaharul se dizolva in apa si siropul se lasa sa fiarba in 2-3 clocote. Dupa ce sa racit se amesteca cu laptele nefiert se amesteca cu alcoolul si cafeaua si se agita imediat, ca sa se amestece bine. Se lasa sticla nemiscata 4 zile ca laptele, prin coagularea lui, sa incorporeze toate impuritatile. - 1 l alcool, 250 g cafea macinata, 1 kg zahar, 1 l apa, 1/2 l lapte...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
100 ml vodka, 50 ml gin, 100 ml metaxa, 25 ml suc lamiie, 25 ml suc rosii, 50 ml lichior oua, 50 gr. praf capucino, 4 cuburi gheata Mod de preparare: Se amesteca bauturile inpreuna cu 2 cuburi de gheata si praful de capucino intr-un mixer Mod de servire Se serveste cu gheata si pahar glazurat cu zahar
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Taie partea de sus a capsunilor, cu tot cu frunzulite Asaza capsunile cu partea taiata în jos, apoi cresteaza-le pe fiecare în parte în patru, pâna aproape de baza. Amesteca cu mixerul crema de brânza, zaharul pudra si lichiorul pâna obtii o crema fina. Pune crema într-un con pentru ornat prajituri sau într-un colt de punga, pe care sa-l rupi putin. Toarna apoi cu conul crema în fiecare capsuna, largind usor cu degetul spatiul dintre cele patru taieturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro