Cauta in 20.697 retete
Lavanda este o aroma pe care am intalnit-o destul de recent. Nu ca n-as fi folosit lavanda pana acum, dar niciodata intr-o mancare. Prima reteta a fost cea de focaccia cu lavanda, care a fost un real succes. Asa ca, am hotarat sa o folosesc si in ceva dulce: cupcakes cu lavanda. Inainte de a incepe reteta, trebuie facut zaharul cu aroma de lavanda. Pentru aceasta lavanda se taie putin si se amesteca cu zaharul. Florile de lavanda sunt destul de micute si mi-a fost teama sa nu-mi tai...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daaaa stiu, azi e luni si lunea nici iarba nu creste, nici sa te dai jos din pat nu vrei, nici chef de a face mancare nu ai... Dar ce te faci cand barbatul/copilul/stomacul personal incep sa vocifereze ca nu mai e nimic prin frigider, ca am ras totul in weekend si acum ce ne facem? Of, si iar trebuie mers in piata, si sacosele alea sunt cam grele chiar daca le duc pana la masina, vaaai si dupa aia trebuie sa urc cu ele trei etaje (ca noi n-avem lift). Doamne, de ce n-au inventat inca ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Si mie, ca tuturor femeilor imi place sa primesc pantofiori, rochite, bluzite, genti, zdranganele. Dar, de vreo 3 ani incoace a inceput sa-mi placa mai mult sa primesc de-ale bucataritului (pe celelalte mi le cumpar si singura :P). Prin urmare, va inchipuit ce mare mi-a fost bucuria cand cineva mi-a adus doua sticle cu apa de flori: una de trandafir si alta de flori de portocal. Direct de la mama lor :) Urmatorul pas a fost documentarea. Am adunat cateva retete interesante, dar am vrut sa ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Pentru azi ceva simplu simplu. Ca am cam obosit de atatea mancaruri sofisticate vezi sa nu :P . Pilaful sarbesc este un fel de mancare destul de cunoscut la noi, care contine, pe langa orez, si multe legume. In principal ceapa, ardei si rosii. Dar puteti sa adaugati si alte legume, dupa preferinta: morcovi, dovlecei, mazare. Puteti s-l lasati veggie, sau asa cum am facut eu ca n-am avut loc de intors de fimiu cu putina carne de pui. Puiul meu a fost de fapt gaina de tara, prin urmare a...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Din cand in cand ne apuca pofta de tarta. Adevarul e ca ne place tare mult aluatul asta nisipos si fraged, mai ales daca e umplut cu crema sarata de branza si legume. De-a lungul timpului am facut astfel de tarte sarate(quiche) umplute cu leurda , sparanghel , ciuperci si chiar cu flori de dovlecel . Azi a venit vremea sa pun dovlecei in tarta mea. Ca sa arate mai frumos am folosit zucchini, care au o coaja de un verde primavaratec. La fel de bine se pot folosi dovlecei romanesti, cu...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Mai stiti cand va spuneam ca am o juma' de tona de dulce de leche? N-am terminat-o inca. Prin urmare, nu m-am putut abtine sa n-o folosesc si la preferatele mele cupcakes. Ce va arat azi e deja a treia tura, pe primele doua nu am mai avut timp sa le pozez ca au disparut rapid. Am pus si niste ciocolata, asa ca toata lumea sa fie multumita. Si pentru ca aceste bunatati pot fi foarte bine servite la masa de Craciun, eu zic ca sunt foarte potrivite si pentru ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Usor, rapid, gustos, aromat. Cam astea ar fi adjectivele legate de retetea asta de creveti. Eu am facut-o intr-o dupa masa, dupa ce m-am intors obosita de la serviciu. Aveam chef de ceva bun, dar nicidecum nu vroiam sa stau prea mult in bucatarie. De fapt, ca sa va spun drept, planuisem asta cu o seara inainte, cand am pus crevetii la dezghetat. Si a doua zi, totul a fost gata in 30 de minute. Iata cum: Creveti cu orez basmatic si busuioc Ingrediente pentru 3 persoane: 18 creveti curatati si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Nu stiu cum e cu poftele la voi, dar pe mine iarna ma apuca inevitabil pofta de piersici. Iarna, frig, fructe proaspete lipsa, prin urmare trebuie sa apelez la compot. Mare noroc am ca in comert compotul de piersici e printre cel mai bun dintre toate. Daca n-ati incercat inca, neaparat s-o faceti. Azi cu felii moi, suculente si aromate de piersica am umplut niste minitarte. Am folosit o varianta foarte simpla si rapida de crema de vanile: crema de patiserie. Crema asta incepe ca una...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Uite ca mai e putin si se termina vara. Calendaristic, pentru ca daca e sa ne luam dupa ce spun meteorologii, si in septembrie o sa fie vreme de balaceala in mare. Dar eu nu stiu daca o sa mai ajung in vreun weekend, asa ca raman cu dorul de mare pana la anu'. De aceea azi m-am hotarat sa recreez o supa pe care am mancat-o de foarte multe ori la mare in Bulgaria: Tarator. E o supa facuta la rece din catraveti si iaurt, fara foc, tocmai buna cand te intorci incalzit si insetat de la plaja. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cand zici lapte cocos, zici Thailanda, nu? Asa gandeam si eu pana deunazi cand, din pura intamplare, am vazut o emisiune culinara la TV. Nu prea urmaresc eu astfel de emisiuni, pentru ca sunt traduse foarte prost. Dar asta mi-a atras atentia. Pregateau reteta braziliana de Moqueca. Adica o mancare de creveti cu lapte de cocos. Si uite asa am aflat ca in Brazilia, in unele regiuni, se foloseste mult laptele de cocos. Alaturi de ele si pentru a-i balansa gustul dulceag, mancarea aceasta are ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ce am facut eu aici? Hai mai, nu trisati! Daaa biine ati citit titlul. Hai sa pun poza adevarata :P Strudelul acesta e bun de facut cand ai niste branza prin frigider de ceva vreme, s-a cam invechit si nu stii la ce s-o mai folosesti. Avantajul e ca in umplutura de la strudel, branza aia e rasa si amestecata cu alte bunataturi, asa incat toate aromele se topesc si se amesteca pana ce nici nu mai conteaza ce-i pe acolo ;) Foaia de strudel e facuta in casa, tare simplu, asa cum v-am aratat si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati din muschiul de vita anterior, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :) Sa aveti pofta! Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin Ingrediente pentru 4 portii: 3oo g carne de vita, taiata...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Brownies (sau asa cum le zicem noi, negresele) sunt printre cele mai apreciate prajituri. Am gasit multe retete, dar tare mult mi-a placut cea a Catalinei, pe care am si facut-o aici . Reteta de azi a aparut din necesitatea de a folosi cumva cele doua cutii de mascarpone pe care le aveam in frigider. Am pus mascarpone in prajitura propriu-zisa, iar asta a facut-o cremoasa si fara textura spongioasa. Deasupra e un ganache din mascarpone putin mai dens, asa ca prajitura se poate taia foarte...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Anul asta am fost certata cu carnea de miel pentru pretul nesimtit cu care se vinde, asa ca mielul nostru de Paste a fost cam...zburator =)) Si pentru ca tot am facut ciorba din carne de pui, stufatul la fel, am zis sa incerc si drobul, tot din pui. Si buna alegere am facut! Reteta este inspirata de aici , si-i multumesc inca o data autoarei pentru idee! Ingrediente: - ficat de pui - inimi si pipote de pui - ciuperci - ceapa si usturoi verzi - morcovi - oua crude si oua fierte - sare, piper...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
ingrediente Whole grain crackers tuna cups in apa(conserva) salata verde rosii cherry
Reţetă de pe anca-retetedelicioase.blogspot.com
Pentru azi v-am pregatit o mancarica vegetariana usoara si rapida. Si cu asta sper ca v-am captat atentia. Am facut-o cu tehnica "en papillote", cea in care pui toate ingredientele intr-o folie de pergament (sau foaie de copt), pe aceasta o inchizi bine bine si apoi pui totul la cuptor. Si tu iti vezi de treaba. Dupa juma' de ora pui punguta de pergament in farfurie si o tai cu grija, pentru ca o sa iasa abur foarte fierbinte. Si apoi sa vezi ce arome ies odata cu aburii si ce gust au ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
M-am trezit ieri dimineata cu asa... o pofta.... de a manca ceva ciocolatos si decadent. Cam asa cum a facut Catalina in prajitura ei cu care m-a innebunit cu ceva vreme in urma. Asta e o negresa cu muulta ciocolata, care e extrem de buna calduta (dar nu prea mult) cu niste inghetata pe deasupra. Sau cu sos de fructe. N-are importanta de care fructe, dar eu zic sa fie asa mai acrisoare sa-i taie din ciocolata :))) Eu am facut-o in cateva forme individuale, dar la fel de bine se poate coace...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daca ati citit postarea anterioara, ati vazut ca in vacanta noastra prin Grecia am mancat multe bunatati traditionale. Printre ele si vanata asta, care a fost asa de neasteptat de buna, ca n-am mai avut timp s-o si pozez. S-a terminat rapid! De aceea m-am hotarat s-o refac in bucataria mea. Stiu ca noi, romanii, suntem obisnuiti cu salata de vinete cu ceapa si eventual si cu niste maioneza. E buna, nu zic nu, dar haideti sa incercam si alte gusturi. Cine stie de unde sare iepurele? Prin...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Andivele (sau cicoarea) au nevoie de un dresing mai special. Asta ca sa balanseze gustul lor putin amarui. De fapt am auzit multa lume ca nu mananca andive tocmai pentru ca sunt amare. De aceea azi vreau sa va arat un dressing care, in combinatie cu andivele si somonul afumat, va crea o salata de care o sa va indragostiti. Daca nu stiai, andiva are si proprieteti terapeutice. In primul rand ajuta la digestie, stimuleaza secretia de bila si are usor efect laxativ. Iarna, cand n-avem atatea ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in ea si se lasa pina da din nou in clocot. Se sparge cite un ou in supa clocotind. Se ia de o parte. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se serveste calda. Se poate servi cu crutoane sau paine prajita data cu usturoi. - Supa de pui (strecurata), citeva frunze de loboda sau salata verde, cite 1 ou de fiecare persoana, ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro