Cauta in 21.294 retete
Blat: Albusurile împreunâ cu apa se bat spuma, adaugam apoi zaharul si batem pâna se topeste. Încorporam si galbenusurile. Faina se amesteca usor în compozitie pâna se uniformizeaza. Blatul se coace în forma rotunda la foc mediu. Scoatem din forma dupa coacere si-l lasam sa se raceasca. Când blatul este rece se taie pe mijloc si obtinem doua foi. Crema: Ouale si zaharul se amesteca, apoi se pun pe baie de abur si le amestecam pâna când crema se îngroasa ca o smântâna, (avem...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am fiert laptele cu zahar si vanilie pina s-a topit zaharul. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am adaugat in laptele fiert. Am pus din nou pe foc mic si am amestecat continuu pina s-a ingrosat putin compozitia. Atentie ! compozitia nu trebuie sa clocoteasca. Dupa ce compozitia se racoreste un pic se adauga gelatina inmuiata asa cum scrie pe plic, cuburile de ananas scurse bine de sirop si un plic de frisca preparat asa cum scrie pe plic. Eu l-am facut cu lapte si am adaugat trei linguri...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingredientele sunt cele din poza nr1, in cazul meu o jumatate de franzela, ca atat am mai avut prin casa. Se taia franzela felii, insa nu pana la capat. Se ung feliile cu unt, se pun de-a valma ingredientele (in cazu meu branza Focsani, rosii, ceapa, usturoi, sos ranch, parizer cu gogosari, salam de vara si salam uscat, parmezan). Am condimentat cu usturoi praf, muuult busuioc si oregano. Se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa vreo 10 min, se desface folia si se sparge un...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
500 ml. frisca, 100 g. zahar, 2 oua, 20 gr. gelatina, o cutie compot ananas, o portocala, 1 kiwi Mod de preparare: Se pune gelatina in jumatate din zeama compotului de ananas. Se bat albusurile cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si la sfirsit galbenusurile. Cele doua compozitii se amesteca si se fierb la bain-marine pana se omogenizeaza. Se raceste si se amesteca cu frisca batuta bine cu mixerul in care se adauga fructe dupa preferinta. Compozitia se pune intr-o forma (...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora. Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic pe abur amestecand continuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia de pe foc si se lasa la racit putin,se adauga gelatina cat crema este calda (sa se dizolve granulele de gelatina), apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem frisca lichida peste care adaugam apoi iaurtul amestecat in prealabil cu 3 linguri de zahar! Intr-un bol de inox adaugam siropul de la compotul de ananas amstecat cu cele 2 oua batute, 300 de ml lapte, coaja de portocala si esenta de migdale! Lasam compozitia sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 5 minute timp in care turnam deasupra o canuta de apa calduta amestecata cu 2 - 3 pliculete de gelatina! Intr-o tava asezam fructele, apoi turnam frisca si compozitia gelifiata! Se poate ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Tort Diplomat Cum in fiecare luna am in gand sa particip ... redescopar o reteta minunata de tort diplomat de la Fancy Cake pe ...
Reţetă de pe dedairis.blogspot.com
1 ou, 200 gr. zahar, 200 gr. lapte, vanilie, 1/2 kg. frisca batuta, 1-2 linguri gelatina topita in putina apa fierbinte, fructe proaspete, confiate sau din compot, o foaie blat tort uns cu putina crema sau 200 gr. piscoturi Mod de preparare: Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pana se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea), se ia de pe foc, se amesteca si gelatina, iar cind e racorita se adauga frisca si vanilia. Se asaza...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma,adaugam apoi zaharulsi batem pana se topeste.Incorporam si galbenusurile.Faina se amesteca usor in compozitie pana se uniformizeaza.Blatul se coace in forma rotunda la foc mediu.Scoatem din forma dupa coacere si-l lasam sa se raceasca. Cand blatul este rece se taie pe mijloc si obtinem doua foi. Crema: Ouale si zaharul se amesteca,apoi se pun pe baie de abur si le amestecam pana cand crema se ingroasa ca o smantana,(avem grija sa nu gatim ouale)....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Blatul simplu de panpispan din: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina. Se coace in tava mare de 28/38cm, se rastoarna imediat ce s-a scos din cuptor pe o foie de copt usor umezita sau pe un prosop curat. Se ruleaza strans si se lasa sa se raceasca. Crema 3 oua, 3oog zahar, 3 pliculete de gelatina (30g), 400ml suc de mandariene, portocale sau orice fruct va place, 500ml frisca. Gelatina se pune la inmuiat in sucul de mandarine si se lasa cateva minute sa se hidrateze. Ouale se bat pe aburi...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
10 mai 2018 Ingrediente pentru blat: 2 oua 1/2 cana zahar 1/3 cana ulei 1/2 cana faina 1 lingurita praf de copt un praf sare Ingrediente pentru crema: 5 galbenusuri 200 gr zahar 500 ml lapte 250 ml frisca lichida 2 pliculete gelatina 2 pliculete zahar vanilat esenta vanilie capsuni frisca pentru decor Mod de preparare blat: Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul,mixand energic, adaugam uleiul putin cate putin. Incorporam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt....
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
Blaturile se fac din cate 3 oua,3 linguri zahar si 3 linguri de faina. Se coc individual 3 blaturi. Crema de vanilie se pregateste din 400 ml lapte, 4 linguri amidon, 2 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri de margarina. Dizolvam amidonul in doua trei linguri de lapte apoi il amestecam cu restul de lapte. Adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic mestecand continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase. Cand a dat in clocot si s-a ingrosat dam deoparte, adaugam margarina si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
- 2 ardei rosii mari - 6 morcovi mijlocii - 1 ceapa medie - 300 gr suc rosii - 500 gr carne porc - sare - piper boabe negru - piper macinat negru - piper boabe rosu - zahar - noce moscata (nu stiu cum ii zice la noi dar oricum e optionala) - 1 tulpina subtirica telina - cimbru - boia iute - ulei masline - ulei floarea soarelui Tocam destul de grosolan ceapa,ardeii,morcovii si carnea. Punem initial la calit ceapa si carnea si le lasam pana isi schimba carnea culoarea. Cand arata ca-n poza de...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
SE IAU CELE 8 OUA PT BLAT SI SE SEPARA.SE BAT ALBUSURILE SPUMA,SI SE ADAUGA PE RIND CELE 8 LINGURI DE ZAHAR SI SE BAT PINA SE TOPESTE,SE PUN GALBENUSURILE UNUL CITE UNUL SI AMESTECA BINE CU MIXERUL.SE ADAUGA CELE 8 LINGURI DE FAINA SI PRAFUL DE COPT PUTIN CITE PUTIN.SE TOARNA BLATUL INTR O FORMA DE TORT ROTUNDA UNSA SI TAPETATA CU FAINA SI SE COACE IN CUPTORUL PREINCALZIT 20 MINUTE LA FOC POTRIVIT.SE SCOATE BLATUL.SE LASA LA RACIT SI SE TAIE IN 2. FACEM CREMA IN FELUL URMATOR,SE SEPARA CELE...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Puneti la fiert laptele cu 300 g zahar. Bateti bine bine ouale pana devin spumoase. Cand laptele fierbe si zaharul este topit adaugati treptat ouale amestecand usor. Lasati compozitia pe foc mic pana da 2-3 clocote (in jur de 10 minute). Amestecati mereu. Intr-un ibric puneti gelatina si 75 ml compot de ananas. Puneti ibricul intr-un vas cu apa pe foc pana gelatina se lichefiaza. Turnati putin cate putin amestecand peste compozitia de sus. Luati spuma de pe foc si lasati-o la racit. Bateti...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Gelatina se pune la inmuiat cu compotul sau laptele dupa care se pune la foc f f mic.Frisca se bate spuma cu cele 2 linguri de smantana.Branza se amesteca cu zaharul si mirodeniileGelatina calduta se toarna peste branza si totul se amesteca cu frisca.Se tapeteaza o cratita cu folie de plastic dupa care se pun piscoturile acoperind marginile cratitei, se pun fructele dupa care se toarna compozitia, se tine la frigider 4-5 ore, dupa care se rastoarna cratita iar tortul iese fara nci on...
Reţetă de pe retete.eva.ro
30 iulie 2014 Ingrediente pentru blat: 2 oua 1/2 cana zahar 1/3 cana ulei 1/2 cana faina 1 lingurita praf de copt un praf sare Ingrediente pentru crema: 5 galbenusuri 200 gr zahar 500 ml lapte 250 ml frisca lichida 2 pliculete gelatina 2 pliculete zahar vanilat esenta vanilie fructe proaspete sau din compot frisca pentru decor Mod de preparare blat: Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul,mixand energic, adaugam uleiul putin cate putin. Incorporam treptat faina cernuta si ...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
6 oua, 350 g zahar, 4 pliculete zahar vanilat, 1 l lapte, 3 pliculete gelatina, 8 portocale mari, 500 ml frisca lichida (numai lichida), 1 pumn de stafide, 24 piscoturi de sampanie (2 portii) Mod de preparare: 6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte. 3 pliculete gelatina se amesteca cu 5 - 6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza. Se toarna gelatina peste cealalta...
Reţetă de pe www.retete-bune.com