Cauta in 21.294 retete
În timp ce se încalzeste cuptorul, pune cartofii curatati si taiati în patru în apa pentru a-i lasa la fiert timp de 8 minute. Scurge cartofii si lasa-i putin sa se usuce si sa se raceasca. Amesteca-i cu restul ingredientelor sau doar varianta simpla cu sare, piper, ulei de masline. Asaza o foaie de copt într-o tava si pune apoi cartofii. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pâna se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 200 de grade celsius. Unge somonul cu putin ulei de masline si presara un praf de sare si piper, pe dinauntru si pe dinafara. Amesteca feniculul, rosiile, patrunjelul si lamâia cu putin ulei de masline si un praf de sare. Umple somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul pune-l într-o tava pentru cuptor si asaza pestele deasupra. Stropeste pestele cu ulei de masline, presara cu semninte de fenicul si pune-l la cuptor timp de 45 de minute. Serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Folosind un cutit bine ascutit, taie sfecla felii subtiri într-un vas. Adauga sucul de lamâie, un praf de sare si piper, uleiul de masline si otetul balsamic, apoi amesteca-le bine. Asaza somonul afumat pe un platou mare. Împrastie peste el nasturelul, apoi feliile de sfecla, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucati mici si adauga-l peste sfecla, apoi toarna sucul de sfecla rosie deasupra. Presara putin piper si ulei de masline si lasa-le putin sa se întrepatrunda. Se poate servi cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se încalzeste în prealabil cuptorul. 2. Se amesteca ricotta cu coaja de lamâie, chilli, sare si piper. Apoi adauga jumatate din cantitatea de parmezan ras si oregano/maghiran. 3. Se curata ciupercile si rupe-le coditele. 4. Se dau ciupercile prin ulei de masline, sare si piper, dupa care se umplu cu amestecul de ricotta si se presara parmezanul ramas. 5. Se dau la cuptor aproximativ 15 minute si se servesc pe un platou cu frunze de salata sau spanac pentru ornament. Credit foto:...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie pune ardeiul gras feliat la prajit cu putin ulei de masline, sare si piper. Pune un capac peste si lasa la foc mediu timp de 15 minute, pâna când ardeiul se înmoaie. Ardeiul trebuie gatit într-o maniera lenta, daca vrei sa-i pastrezi aroma intensa. Adauga în tigaie ceapa si lasa pe foc înca 20 de minute. Adauga mai apoi usturoiul si patrunjelul si mesteca în permanenta timp de 3 minute. Gusta si adauga daca e nevoie mai multa sare si piper. Adauga otetul balsamic si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
3 oua 115 g faina 1 lgt praf de copt 140 ml lapte un praf de sare 4-5 lgt zahar * mixam galbenusurie cu zaharul pana se albesc * adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt si sarea - se adauga alternativ, pana la final * albusurile se bat spuma tare, iar la final se incorporeaza in galbenusuri incet, cu ajutorul unui tel, amestecand de jos in sus * cu ajutorul unui polonic mic se ia o cantitate de compozitie si se pune fix in mijlocul tigaii incinse si unse in prealabil cu putin...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Pune într-o tigaie ulei de masline la încins. Când e bine încins, adauga usturoiul, chili, caperele si patrunjelul. Lasa câteva minute, pâna încep sa prinda putina culoare. Adauga feliile de hering file în tigaie si lasa pe foc 2 minute. Vor începe sa se desfaca în bucatele, dar nu te îngrijora. Adauga rosiile si stoarce zeama unei lamâi. Transfera pastele fierte direct în tigaie, împreuna cu putina apa în care au fiert. Adauga untul si amesteca totul în tigaie. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Feliile de vânata se pun în tigaia grill si se întorc de mai multe ori pâna când obtii acele dungi negre care le confera o aroma intensa de fum. Pâna când se fac vinetele se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul, patrunjelul, menta, sarea si piperul pentru a obtine un dressing în care se pun vinetele calde. Se amesteca bine împreuna pentru ca vinetele sa absorba toate aromele, dupa care se consuma pe felii de pâine integrala prajita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Unul înmuiat se amesteca bine cu scortioara, nucsoara si coaja de portocala. Din aceasta compozitie, putin se foloseste la unsul tavi în care se va face budinca, iar cu restul de ung feliile de pâine, care mai apoi se taie pe diagonala si se aseaza în vas. În urmatorul pas se bat oul si galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna laptele clocotit si esenta de vanilie, amestecând în continuu, iar toate acestea se toarna, la final, peste feliile de pâine. Vasul în care am asezat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata cartofii si apoi pune-i la fiert în apa sarata timp de 15 minute sau pâna când intra furculita usor în ei. Se scurg si se lasa sa se usuce putin. Transfera cartofii într-un castron mare, adauga untul si asezoneaza-i dupa plac. Adauga apoi otetul sau zeama de lamâie, pune arpagicul tocat marunt deasupra si amesteca bine. Pastravul poate fi rupt în bucatele mici si amestecat cu cartofii sau poate fi lasat ca fileuri deasupra lor. Se serveste la temperatura camerei!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: - 12 bucati ardei gras - 12 bucati gogosari - 4-6 bucati ardei iuti ( se scot semintele) - 1 litru bulion - 1 kg. ceapa - sare, piper dupa gust - 1 pahar ulei - 1 pahar otet - 1 pahar zahar Toate se macina si se pun la fiert (toate odata) Rezulta un sos picant si foarte gustos. Il puteti folosi la ciorbe, tocanite, gulas...sau chiar intins pe paine :P O lingura din bunatatea asta va face diferenta :)) Tipareste
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Inca de mica mama m-a invatat sa fac clatite. Imi amintesc ce fericita am fost cand am facut clatite pentru intreaga familie! Pancakes insa, nu am pregatit decat recent folosind reteta lui Jamie. Ne place sa le mancam mai ales in week-end la micul dejun. Reteta e mai fixa decat cele cu care sunt obisnuita, dar asta e Jamie! Am avut nevoie de: 3 oua mari 115 g faina 140 ml lapte 1 lingurita cu varf praf de copt 4 lingurite cu varf de zahar un praf de sare Am amestecat galbenusurile cu zaharul...
Reţetă de pe bucatariamoraritei.blogspot.com
5 kg rosii, 5 kg gogosari sau ardei capia rosii, 1 1/2 cana otet, 1 1/2 cana zahar, 1 cana ulei, 1/2 cana sare, piper, ardei usturat, boia dulce Mod de preparare: Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc pe plita, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Mirodeniile, inclusiv ardeiul usturat, se pun intr-un saculet de tifon legat bine. Se fierb toate inca o jumatate de ora dupa ce compozitia a inceput...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc pe plita, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Mirodeniile, inclusiv ardeiul usturat, se pun intr-un saculet de tifon legat bine. Se fierb toate inca o jumatate de ora, dupa ce compozitia a inceput sa clocoteasca. Se mai gusta de sare si, daca este necesar, se mai adauga o lingura, doua. Se pune in sticle cit timp este inca fierbinte, se pun capacele si se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul la foc potrivit, amestecand incontinuu, pana cand capata o culoare maronie. Se adauga usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Dupa cinci minute se poate adauga si restul ingredientelor, exceptand piperul. Se da focul mai incet si se lasa sosul la fiert pana cand se ingroasa. La sfarsit se adauga piperul. Se poate turna in sticle dupa ce s-a racit. - 1 ardei iute fara seminte si tocat, 450 g zahar, 175 g ceapa tocata, 1,5 kg rosii tocate, 200 ml otet din vin...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca ingredientele si se fierbe sosul pana cand incepe sa se ingroase. - 1/4 din sucul unui grepfruit, 500 ml otet, 450 g zahar, praf de cuisoare (dupa gust). Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ardeii iuti se mixeaza pana cand se transforma intr-o pasta. Intr-o tigaie se amesteca pasta de ardei cu usturoiul, otetul, zaharul si ceapa. Se fierbe sosul la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand ceapa se inmoaie foarte mult. Amestecul se mixeaza iarasi, dupa ce s-a racit. Se poate pastra in frigider aproximativ o saptamana. - 8 ardei iuti galbeni si 3 ardei iuti rosii (toti ardeii sunt fara seminte si tocati marunt), 200 ml otet rosu, 200 g zahar, doua linguri cu usturoi presat, doua...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... iaurt - 3 linguri de maioneza - o lingura ketchup dulce - lingura de ceapa verde ... . Amestecam apoi iaurtul, maioneza si ketchup-ul pentru a face dressingul pentru ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Preîncalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Pune aripioarele de pui într-o tava de aproximativ 20 x 30 centimetri. Amesteca uleiul, sosul de soia, ketchup-ul, mierea, usturoiul, sarea si piperul. Toarna amestecul peste aripioarele de pui asezate în tava. Pune în cuptorul preîncalzit si lasa timp de o ora sau pâna când sosul s-a caramelizat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius Pune aripioarele de pui într-o tava pentru copt înalta. Amesteca uleiul, sosul de soia, ketchup-ul, mierea, usturoiul, sarea si piperul. Toarna amestecul peste aripioarele de pui Pune tava la cuptor si las-o timp de o ora sau pâna când sosul este caramelizat.
Reţetă de pe retete.eva.ro