Cauta in 20.692 retete
Scoate sâmburii si împarte prunele în sferturi, iar apoi amesteca-le cu 100 de g de zahar într-un castron mare. Acopera castronul cu o folie alimentara si pune-l deasupra unei cratite cu apa la foc mic timp de 30 de minute pentru a scoate tot sucul din prune. Strecoara sucul din prune apasând peste ele cu o furculita si ar trebui sa obtii aproximativ 300 ml, însa poate fi diluat cu apa daca mai este nevoie. În 100 de ml de apa clocotita se dizolva restul de 100 de g de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la maximum. Cresteaza fiecare pastrav de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestatura trebuie sa aiba 0,5 cm adâncime. Unge pestele cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper. Umple cavitatea abdominala cu mult patrunjel tocat si cu feliile de lamâie. Asaza pestii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presara deasupra coaja de lamâie, adaugând în tava si jumatatile de lamâie. Acopera pestii cu cubulete de unt si introdu-i la cuptor, la circa 15 cm fata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
A venit weekend-ul si pe aceasta cale Va recomand un jeleu de portocale
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Asculta ce spun eu: Nu este deloc greu! Cand faci cel mai bun jeleu Ca bucatar capeti tupeu INGREDIENTE 400 gr crema vegetala de cocos de la SanoVita 200 ml lapte 100 ml smantana lichida 60 gr zahar 20 gr gelatina 150 ml apa rece 50 gr fulgi de nuca de cocos PLAN DE LUCRU [&] Post-ul JELEU DIN CREMA VEGETALA DIN NUCA DE COCOS apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
MADE BY JANET Reteta am vazut-o pe internet,pe un site polonez.Este o gustare ce merge foarte bine la mese festive,parerea mea! Este pateul ce mie imi place tare mult,gustul picant de la ardei si cel dulce de la boabele de strugure.....este tocmai pe gustul meu! Ingrediente: -1 kg de ficat de pasare -o ceapa potrivit de mare -100 ml vin alb -sare si piper -4-5 ardei iuti mici. pentru jeleul de struguri: -un pachet de gelatina -8 linguri apa -8 linguri vin alb -un ciorchine de struguri negri....
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Mai intai de toate ... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Pui fript cu lamaie ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine si apoi se pune la fiert în apa cu un vârf de cutit de sare. Vasul, partial acoperit, se lasa pe foc circa 15 minute, pâna se absoarbe tot lichidul. Se da la o parte, dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna la definitivarea salatei. În continuare, dovleceii spalati vor fi feliati si la fel se va proceda si cu ardeii copti. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adauga sare, piper, otel balsamic...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În timp ce se încalzeste cuptorul, pune cartofii curatati si taiati în patru în apa pentru a-i lasa la fiert timp de 8 minute. Scurge cartofii si lasa-i putin sa se usuce si sa se raceasca. Amesteca-i cu restul ingredientelor sau doar varianta simpla cu sare, piper, ulei de masline. Asaza o foaie de copt într-o tava si pune apoi cartofii. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pâna se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nepotica mea Georgiana a implinit 10 ani! Pentru ca prajitura ei preferata e cheesecake-ul, i-am facut un tort mai special. Nu am folosit vesnicul blat de biscuiti, ci un blat pe baza de lapte condensat, care e foarte pufos si aromat. Crema de branza e foarte simpla, fara coacere, iar topingul de coacaze l-am facut cum nu se poate mai simplu: un borcan de 400g gem de coacaze si 1 plic de gelatina. Ce a iesit? Ingrediente pentru blat: - 3 oua - 150 g faina - o cutie de lapte condensat (395 ml...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Încinge cuptorul la 200 de grade celsius. Unge somonul cu putin ulei de masline si presara un praf de sare si piper, pe dinauntru si pe dinafara. Amesteca feniculul, rosiile, patrunjelul si lamâia cu putin ulei de masline si un praf de sare. Umple somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul pune-l într-o tava pentru cuptor si asaza pestele deasupra. Stropeste pestele cu ulei de masline, presara cu semninte de fenicul si pune-l la cuptor timp de 45 de minute. Serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Taiem capsunile cubulete si le adaugam . Tapetam forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pana se rumeneste . Lasam sa se raceasca. Pregatim jeleul de capsuni astfel : Taiem bucati capsunile , le punem intr-o craticioara si apoi le amestecam cu zaharul. Le punem pe foc doar pana isi lasa tot...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Blatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza cca 1 minut, nu sa se topeasca zaharul, amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava cu hartie de copt pe fund si pe pereti unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coaceti pt cca 25 min in cuptorul bine incins (pana trece testul scobitorii). Lasam sa se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Folosind un cutit bine ascutit, taie sfecla felii subtiri într-un vas. Adauga sucul de lamâie, un praf de sare si piper, uleiul de masline si otetul balsamic, apoi amesteca-le bine. Asaza somonul afumat pe un platou mare. Împrastie peste el nasturelul, apoi feliile de sfecla, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucati mici si adauga-l peste sfecla, apoi toarna sucul de sfecla rosie deasupra. Presara putin piper si ulei de masline si lasa-le putin sa se întrepatrunda. Se poate servi cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
MADE BY JANET Ingrediente pentru o tava de 20\28: pentru blatul de biscuite: -150 gr faina -35 gr zahar pudra -4 linguri de amidon -150 gr unt -o lingura de cacao -un strop de sare pentru crusta de portocala: -180 ml suc proaspat de portocale -250 gr zahar -6 oua -coaja rasa de la 2 portocale -100 gr faina pentru jeleul de fructe de padure: -200 gr de zmeura+fragute -un plic de gelatina -100 gr zahar -180 ml de apa Mod de lucru: Pentru inceput,se pregateste blatul de biscuite:se amesteca...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
1. Se încalzeste în prealabil cuptorul. 2. Se amesteca ricotta cu coaja de lamâie, chilli, sare si piper. Apoi adauga jumatate din cantitatea de parmezan ras si oregano/maghiran. 3. Se curata ciupercile si rupe-le coditele. 4. Se dau ciupercile prin ulei de masline, sare si piper, dupa care se umplu cu amestecul de ricotta si se presara parmezanul ramas. 5. Se dau la cuptor aproximativ 15 minute si se servesc pe un platou cu frunze de salata sau spanac pentru ornament. Credit foto:...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie pune ardeiul gras feliat la prajit cu putin ulei de masline, sare si piper. Pune un capac peste si lasa la foc mediu timp de 15 minute, pâna când ardeiul se înmoaie. Ardeiul trebuie gatit într-o maniera lenta, daca vrei sa-i pastrezi aroma intensa. Adauga în tigaie ceapa si lasa pe foc înca 20 de minute. Adauga mai apoi usturoiul si patrunjelul si mesteca în permanenta timp de 3 minute. Gusta si adauga daca e nevoie mai multa sare si piper. Adauga otetul balsamic si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Covor rosu am intins Inaintea simturilor tale Sa fii vedeta lasa-te convins De un cheesecake cu jeleu de portocale. INGREDIENTE pentru blat 300 gr biscuiti (am folosit petit beurre) 150 gr de unt pentru crema 1 400 gr crema de branza 250 gr mascarpone 150 gr ciocolata neagra (peste 50 % cacao) pentru crema 2 [&] Post-ul CHEESECAKE CU JELEU DE PORTOCALE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
3 oua 115 g faina 1 lgt praf de copt 140 ml lapte un praf de sare 4-5 lgt zahar * mixam galbenusurie cu zaharul pana se albesc * adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt si sarea - se adauga alternativ, pana la final * albusurile se bat spuma tare, iar la final se incorporeaza in galbenusuri incet, cu ajutorul unui tel, amestecand de jos in sus * cu ajutorul unui polonic mic se ia o cantitate de compozitie si se pune fix in mijlocul tigaii incinse si unse in prealabil cu putin...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... Muschi a la Jamie Un muschi de porc care nu poate da ...
Reţetă de pe dedairis.blogspot.com
Pune într-o tigaie ulei de masline la încins. Când e bine încins, adauga usturoiul, chili, caperele si patrunjelul. Lasa câteva minute, pâna încep sa prinda putina culoare. Adauga feliile de hering file în tigaie si lasa pe foc 2 minute. Vor începe sa se desfaca în bucatele, dar nu te îngrijora. Adauga rosiile si stoarce zeama unei lamâi. Transfera pastele fierte direct în tigaie, împreuna cu putina apa în care au fiert. Adauga untul si amesteca totul în tigaie. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro