jam de cause cu jeleu
Pagina 4 din 5
Te-ar mai putea interesa:
jeleu de visine, jeleu, tarta fructe jeleu, jeleu din smantana si cacao, jeleu de cirese, jeleu fructe tapioca, jeleu cu lapte, jeleu de mure, jeleu gutui, jeleu de lamaie
Feliile de vânata se pun în tigaia grill si se întorc de mai multe ori pâna când obtii acele dungi negre care le confera o aroma intensa de fum. Pâna când se fac vinetele se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul, patrunjelul, menta, sarea si piperul pentru a obtine un dressing în care se pun vinetele calde. Se amesteca bine împreuna pentru ca vinetele sa absorba toate aromele, dupa care se consuma pe felii de pâine integrala prajita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Unul înmuiat se amesteca bine cu scortioara, nucsoara si coaja de portocala. Din aceasta compozitie, putin se foloseste la unsul tavi în care se va face budinca, iar cu restul de ung feliile de pâine, care mai apoi se taie pe diagonala si se aseaza în vas. În urmatorul pas se bat oul si galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna laptele clocotit si esenta de vanilie, amestecând în continuu, iar toate acestea se toarna, la final, peste feliile de pâine. Vasul în care am asezat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dulceata de capsuni cu pastai de vanilie (fara conservant) / Strawberry jam with...
Adauga la favorite
Azi incep o serie de retete cu capsuni. Va spun asta de la inceput, ca sa nu incepeti cu "Oare ce o fi cu Brindusa in ultima vreme? Numai capsuni vede in fata ochilor?" Ete, da :) In primavara asta am dat in patima lor. Mi se par asa de aromate si gustoase, ca nu le pot rezista. Prima reteta e cea de dulceata de capsuni. Daca o faceti va rog mult sa nu puneti nici un fel de conservant! Stricati bunatate de dulceata cu toate chimicalele din gelfixuri si altele. Va promit eu ca o sa iasa ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve gelatina fara a ajunge insa pana la punctul de fierbere. Amestecam apoi frisca cu laptele si adaugam plicul de vanilie bourbon. Turnam lichidul cu grija in pahare, lasand...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 ou o cana de faina cu agent de crestere o cana de lapte * se amesteca toate cu un tel si se fac mini-pancakes in tigaia incinsa in care ati pus un strop de ulei * se intorc atunci cand fac gropite :) * se ung cu dulceata de lapte de la " Bunatati de acasa " si se savureaza cu dragoste :) * va las fotografii care va vor ghida ... prea multe vorbe, pot strica entuziasmul ;) POFTA BUNA! *** ... si manuta fericita ... :)
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
am avut asa de multa branza si am vrut sa fac o prajitura dar ca de obicei nu eram decisa ce fel de prajitura. am avut niste idei dar ...ce bine e cu internetul asta. si mi-e mai usor sa caut pe google decat in cele 4 caiete de retete,asa ca am ales poza care mi-a placut mai mult si am inceput procesul de prajiturit. eu am folosit cantitate dubla ca am fost multi la prajitura asta,dar aici dau ingredientele pentru o portie normala. pentru blat: 6 oua,6 linguri de zahar,8 linguri faina(la fel...
Reţetă de pe adrianareteteculinare.blogspot.com
Ingrediente pentru blat : 1 ou 50 ml ulei 50 gr zahar 100 gr iaurt 150 gr faina 1 lingurita praf copt 1 praf sare 4-5 capsuni mari pentru panna cotta 500 ml lapte 500 ml frisca lichida 300 gr zahar vanilie 4 plicuri gelatina pentru jeleul de capsuni 1 kg capsuni 150 gr zahar 3 plicuri gelatina pentru decor: cateva capsuni 50 gr ciocolata alba Mod de preparare Punem intr-un bol iaurtul, oul , zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Amestecam bine pana se ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Curata cartofii si apoi pune-i la fiert în apa sarata timp de 15 minute sau pâna când intra furculita usor în ei. Se scurg si se lasa sa se usuce putin. Transfera cartofii într-un castron mare, adauga untul si asezoneaza-i dupa plac. Adauga apoi otetul sau zeama de lamâie, pune arpagicul tocat marunt deasupra si amesteca bine. Pastravul poate fi rupt în bucatele mici si amestecat cu cartofii sau poate fi lasat ca fileuri deasupra lor. Se serveste la temperatura camerei!
Reţetă de pe retete.eva.ro
I ngrediente 1/2 l frisca lichida 1/2 litru lapte 1 kg portocale 3 plicuri gelatina(30 gr) 300 gr zahar 1 plic vanilie bourbon 1 plic finesse de portocale Mod de preparare Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Mod de preparare Sucul de coacaze se da in fiert cu zaharul vamilat si coaja de lamaie. Se dizolva inauntru gelatina.Se inglobeaza vinul Capsunile se pun in cupe de desert taiate in jumatati.Se toarna deasupra suvul cu gelatina si se da la frigider 4 ore. Amidonul se amesteca in 3 linguri de lapre. Se cresteaza batonul de vanilie,se scoate miezul si se incalzesc amandoua cu restul de lapte. Se inglobeaza compozitia cu amidon si se da in fiert. Se inglobeaza lichiorul,se scoate pastaia si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
350 gr. miere, 1/2 kg. capsuni, 0,400 l apa, gelatina Mod de preparare: Se trec capsunile printr-o sita deasa. Se adauga apa si mierea si se pune la foc, lasind sa dea un clocot, doua. Se masoara cu ceasca si se pune gelatina; la fiecare ceasca, 3 foi de gelatina inmuiata in apa rece. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se strecoara printr-o sita deasa, se toarna in forma de jeleu sau in cupe si se lasa la frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru azi v-am pregatit cel mai simplu si rapid gem pe care il puteti face. E din rubarba. Stiu ca in ultima vreme v-am tot dat retete cu rubarba , dar daca imi place leguma asta, ce pot face? Cum am cumparat mai multa rubarba, dupa ce am facut cu o parte prajitura rasturnata, pe restul am transformat-o in gem. La fiert rubarba se comporta foarte bine, pentru ca ea nu este foarte zemoasa, asa ca gemul nu trebuie fiert prea mult pana ajunge la consistenta dorita. *Pentru gem sau dulceata ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
pentru 1 pahar de fructe se iau 3/4 pahar zahar, 15 g gelatina Mod de preparare: Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Cind siropul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zilele acestea, se poate intampla Iepurasul sa dea buzna-n casa ta: "Ce mai faceti, oameni buni, Aveti cheesecake cu capsuni?"
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Alegeti petalele de trandafir, opariti-le, scurgeti-le de apa. Lasati-le sa se scurga si rasfirati-le pe un servet de bucatarie. Decojiti merele, indepartati-le cotorul, taiati-le in felii subtiri, stropiti-le cu suc de lamaie, sa nu se oxideze. Puneti la fiert sucul de mere, amestecati cu zaharul si gelfixul. apoi puneti compozitia la fiert. Dupa ce da in clocot, mai lasati pe foc inca 3 minute, amestecand mereu. Adaugati petalele de trandafit si feliutele de mere si fierbeti amestecul inca...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Tortul este imbracat in frisca. Cele doua inimioare sunt din jeleu rosu (se gaseste la pliculet -Dr. Otker). Am preparat jeleul dupa instructiunile de pe plic si l-am turnat intr-o forma(doua inimioare unite), pe care in prealabil am uns-o cu ulei. Cand s-a intarit jeleul, am pus inimioarele pe tort, apoi am colorat putina frisca(as fi vrut sa obtin culoarea rosie , dar avand doar colorant lichid la vremea aceea, a iesit roz...) si am facut broderia pe tort.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... introduce inapoi in frigider. Pentru jeleu, se decongeleaza fructele, scufundand in ... si se amesteca. Amestecul pentru jeleu se lasa la racit in ... vor forma inimioarele albe, in jeleu. Tortul se refrigereaza pentru cel ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit,apoi se aseaza pe o tava rotunda.Se amesteca smantana cu iaurtul si plicul de gelatina dizolvat in suc de ananas.Compozitia se toarna peste biscuitii.Se pune si ananasul taiat cuburi si se acopera cu jeleu.Se da la rece 2 ore.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... tare, se pune si vanilia. Jeleu: gelatina se pune la inmuiat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... lamiie, o lingura cu virf de jeleu de zmeura, coacaze sau peltea ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro