Cauta in 16.330 retete
Spala frunzele de salata si scurge-le de apa. Spala morcovii si da-i prin razatoare, pe partea cu gauri mai mari. Dupa ce speli si dovleceii, îi cureti si îi tai cubulete. La fel procedezi si cu ardeii grasi, pe care trebuie sa-i curati de seminte. Taie ceapa verde în forma de inele. Toarna ulei de masline într-o tigaie si încinge-l, apoi caleste la foc mic, timp de 8-10 minute, inele de ceapa si bucatelele de dovlecei, morcovi si ardei gras. Presara apoi sare si piper, dupa care...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru a obtine sosul, visinele se fierb 10 minute cu zahar, adaugând la final amidon de porumb pentru a îngrosa compozitia. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pâna când devin pufoase, apoi se adauga mascarpone si se mixeaza împreuna câteva minute. Poti sa adaugi visine proaspete în crema daca preferi. Foloseste orice tava, vas yena, pahare pentru a aseza straturile prajiturii. Pune putina crema pe fundul tavii, aranjeaza piscoturile trecute în prealabil prin cafea, pune un strat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 1 conserva naut 5 catei usturoi 2 linguri pasta tahini suc de lamaie sare 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Scurgem nautul. Blenduim nautul,cateii de usturoi,pasta tahini si uleiul de masline,pana devine o pasta fina. Adaugam sare si zeama de lamaie dupa gust. La sfarsit puteti adauga 1-2 linguri iaurt ( eu nu l-am mai adaugat). Ornam cu ulei de masline,boia,fulgi de paprika etc. Pofta Buna!
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Încalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapeteaza doua tavi întinse cu hârtie pentru copt. Bate bine ouale, într-un bol mediu. Cerne împreuna zaharul pudra, cacaua, scortisoara si sarea. Adauga-le în ouale batute si amesteca pâna când obtii o compozitie fina, timp de aproximativ un minut. Adauga extractul de vanilie si bucatile de ciocolata si amesteca pâna sunt comple încorporate. Compozitia va fi groasa si lipicioasa. Foloseste o lingura mare pentru a lua portii din aluat si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
A iesit foarte buna cu toate ca mi s-a parut cam multa faina si gris insa tuturor le-a parut senzationala si mi-au cerut s-o fac numai asa. Totusi cred ca o sa raman la reteta mea clasica de pasca aromata. De incercat inca doua retete superbe de la Lena pasca fara aluat si pasca cu branza si aluat de cozonac 800 gr branza grasa de vaci 6 oua mari cu galbenus auriu 200 gr smantana grasa fermentata 150 gr stafide brune (gigantice) si aurii 3 linguri coniac Alexandrion 2 linguri esenta de rom 1...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Nuca se macina putin, apoi desfaci piersica în doua, scoti sâmburele si o tai cubulete. Amesteca piersica cu nuca. Împarte amestecul în doua pahare sau borcane si amesteca iaurtul cu mierea, apoi adauga câte o lingura de ulei de nuca. Toarna crema de iaurt peste piersici si presara deasupra nuca macinata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se topeste untul într-o tigaie mare la foc mediu, iar apoi se adauga zaharul brun. Se pun fileurile de somon peste amestecul de zahar si se lasa pe foc mediu aproximativ 5 minute. Dupa aceea, se toarna bourbonul în jurul pestelui si se lasa pe foc alte 5 minute sau pâna când pestele de desprinde usor cu furculita. Se pune somonul în farfurie si se adauga peste el glazura ramasa în tigaie. Se poate servi cu orez brun si sparanghel!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Minunate, pufoase si acrisoare de la fructe 2 oua galbene de tara 1 cana de 250 ml ulei 1 cana de 250 ml lapte gras 2 cani de 250 ml faina 1 cana de zahar de 250 ml 1 lingurita esenta vanilie 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 1 lgt coaja de portocale si 1 lgt coaja lamaie 1 lgt coniac pentru aluat si 1 lgt pt fructe 300 gr amestec fructe de padure In loc de fructe putem folosi ciocolata sau crema de cioco, fructe uscate, gem etc Lasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Portii pentru 2 persoane, grozava si satioasa 1 salata verde rupta fasii 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa rosie julienne 5 rosii cherry taiate in patru 1 ardei capia julliene 1 conserva mica porumb 1 borcan de 400 gr ciuperci Zeama de la o lamaie Ulei de masline 1/2 lgt vegeta O felie telemea de vaca taiata cubulete 1 ou fiert optional Se amesteca toate cu sarea si lamaia dupa care adaugam uleiul. Eu mai yolosesc otet balsamic in loc de lamaie. Puteti adauga orice doriti : castraveti, ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Biscuitii se farâmiteaza în robot si se amesteca cu untul topit si scortisoara. Se pune amestecul într-o tava cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine. Se introduce la frigider în timp ce se face crema. Ciocolata alba se topeste la abur si se lasa putin la racit. Mascarpone se mixeaza bine cu crema dulce de leche, dupa care se adauga ciocolata si nucile coapte. Se toarna crema peste blatul de biscuiti. Se întinde un strat de dulce de leche peste crema, dupa ce s-a întarit crema...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se scobeste prin partea de sus miezul fiecarei chifle, apoi acestea se ung pe dinafara cu ulei de masline. Se toaca prazul marunt si se pastreaza doar partea alba, apoi se soteaza în unt topit. Se adauga spanacul si se amesteca continuu, pâna când acesta îsi schimba complet culoarea. Se adauga sare si piper. Se bat ouale cu smântâna, brânza Feta, crema de brânza, maslinele taiate rondele si amestecul de praz si spanac. Se toarna compozitia în chifle, apoi acestea se asaza pe o tava...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb pastele în apa usor sarata timp de 10 minute. Între timp, se prajeste baconul în ulei de masline pâna devine rumen. Se adauga usturoiul tocat marunt si se mai lasa înca un minut la calit. Imediat dupa aceea, se amesteca si rosiile taiate cubulete pe care le vom lasa pâna se înmoaie. Se pune spanacul într-o strecuratoare si scurgem pastele fierbinti peste el. Se transefra într-un bol mare peste care punem amestecul obtinut din rosii, sunca si ulei de masline. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta grozava 5 cefe de porc 1/2 l vin alb sec Ulei de masline Cimbru Piper Vegeta Curry Boia Asezam in tava carnea, punem mirodenii si vinul peste. Dam la cuptor pana se rumeneste. Intre timp mai punem sos din tava peste ca sa nu se usuce carnea. Servim cu piure de cartofi facut cu unt.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... in Roma, obositi dupa zbor, cazare si umblat pe jos pana ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Despre Sabin si despre boala lui s-au scris de-a lungul timpului zeci de povesti ... articole in presa si pe bloguri, pe Facebook, pe afise, peste tot. S-au creat evenimente, ateliere si lumea a reactionat frumos si bine. Oamenii l-au indragit din prima clipa in care l-au intalnit si l-au ajutat. Mereu! Astazi, Sabin incearca sa ... "paseasca" ... intr-o alta lume, intr-un alt nivel. Si serios, pe langa sumele despre care aud vorbindu-se in jurul meu (vezi parlamentul :P), suma de care Sabin...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Se pune la fiert soriciul, capatâna si piciorul de porc. Când sunt aproape gata se adauga si carnea si se lasa pâna se fierb bine si zeama devine gelatinoasa. Apoi se pune usturoiul pisat si sare dupa gust. Se scoate carnea în vase, distribuita în mod egal, având grija sa nu ramâna oase. Se mai pot adauga si legume fierte (morcovi, frunze de telina etc) dupa preferinte. Se strecoara zeama ramasa si se toarna peste carnea asezata în vase, minim cât sa o acopere. Se lasa la racit...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie un avocado în doua si se scobeste putin din miezul fiecarei jumatati. Daca vrei sa obtii un preparat picant, pune în fiecare scobitura câteva picaturi de tabasco sau dintr-un alt sos picant preferat. Apoi se sparge câte un ou si se pune în scobitura lasata de sâmburele de avocado, presarând peste el sare si piper negru proaspat macinat. Se asaza jumatatile de avocado cu ou într-un vas termorezistent si de dimensiuni potrivite, dupa care se introduce la cuptorul încins la 180...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mai întâi prepari sosul de rosii: rosiile se dau pe razatoare si calesti în uleiul caldut usturoiul strivit. Când începe sa miroasa, adauga pulpa de rosii, sare, piper si putin zahar. Lasa sosul sa fiarba la foc mediu timp de 35-45 minute, pâna când scade putin. În ultimele minute, adaugi sare si putin zahar, apoi toci 4 frunze de busuioc si le presari. Fa un sos de busuioc freacând într-un mojar cu putina sare cele 6 frunze ramase, pâna le strivesti, apoi adauga uleiul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sfecla rosie se spala bine si se pune la fiert întreaga timp de aproximativ 45 de minute. Dupa ce s-a racit se curata si se taie cubulete sau rondele, dupa preferinta. Se razuieste hreanul, se amesteca împreuna cu sfecla rosie si se pune amestecul în borcane sterilizate în prealabil. Apa se fierbe cu chimenul si cu frunzele de dafin, se adauga sarea si otetul, dupa care se toarna peste sfecla. Se înfileteaza capacele borcanelor. Se asaza un prosop de bucatarie într-o cratita larga, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente Pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 3 linguri ulei 2 linguri cacao neagra 1 praf de copt esenta de rom esenta de vanilie visine congelate Pentru Crema: 6 galbenusuri 3 linguri zahar 3 linguri amidon 400 ml lapte 100 g frisca batuta esenta de vanilie Pentru glazura: 1 pachet biscuiti 100 g ciocolata Lapte Mod de preparare Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele....
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com