Cauta in 20.697 retete
Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc apoi se pun la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si boabele de piper. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca apoi se trec prin masina de tocat sau se toaca cu cutitul (mie imi place mai mult sa le toc cu cutitul). Ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar gustul nu mai este acelasi). Se adauga si maruntaiele tocate si se mai calesc impreuna cateva minute, pe foc iute, amestecand intruna ca sa nu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru a prepara crema ai nevoie de un robot de bucatarie sau un blender foarte puternic. Se mixeaza înainte nucile caju cu putina apa, dupa care se adauga pe rând mierea de albine, vanilia Bourbon, sare de mare si ulei de cocos topit la abur. Piscoturile se înmoaie rapid în cafeaua concentrata si se asaza un strat într-un vas din yena sau ceramica. Apoi se adauga un strat generos de crema, un alt strat de piscoturi, iar la final un alt strat de crema din caju. Se orneaza cu cacao pudra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... tocata, 150 g orez fiert (50 g crud), 100 g branza telemea, sare, piper ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Toate bunicile stiusa faca haios,o prajitura buna,sfaramicioasa,se topeste in gura de buna ce e! Se framanta cele doua aluaturi, pana devin omogene. Fiecare dintre cele doua aluaturi se presara cu faina, se infoliaza si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Aluatul cu galbenusuri se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1/2 cm grosime, avand grija sa presaram faina pe masa pentru a nu se lipi foaia de masa. Aluatul cu osanza se imparte in trei parti, iar una...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se pun la fiert quinoa, scortisoara, ghimbirul, sarea si laptele, sub capac, la foc mediu aproximativ 15 minute pâna ce observi ca boabele de quinoa devin transparente. 2. Dupa ce opresti focul se adauga nucile maruntite, iar dupa ce se raceste budinca se pune putin zahar nerafinat, dupa gust. 3. Feliile de banane se pun deasupra în momentul în care vrei sa consumi budinca. O alta optiune este sa pisezi banana si sa o amesteci cu budinca de quinoa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dupa cum o sa observati in imagini, am pregatit un vas de lut in care am adaugat untul topit si am taiat rondele fiecare leguma si le-am asezat uniform. Am inceput cu cartofii, urmati de morcov, gogosar, vanata, dovlecelul, prazul, apoi am presarat cu sare si busuioc si am asezat rondelele de rosii si firul de patrunjel. Am invelit vasul de lut cu folia de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 180 grade cam 25-30 minute. Dupa parcursul celor 25 de minute se scoate vasul din cuptor, se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Migdalele se maruntesc în robotul de bucatarie, dupa care se adauga curmalele si se mixeaza pâna când obtii un aluat lipicios. Se adauga cacaua, untul de migdale, uleiul de cocos si uleiul de menta. Se formeaza bilute mici care se dau prin cacao sau prin fulgi de cocos. Se pastreaza la frigider.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune orezul la fiert, iar spre final se adauga sare, zahar si otet. Asteptati sa se raceasca. Am asezat pe rogojina de bambus o foaie nori, pe foaia de nori am intins orez uniform, am adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov, apoi am rulat. Cu un cutit umezit am taiat rondele de grosime potrivita. Am servit maki-sushi cu sos de soia. De asemenea, se poate servi si cu wasabi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala maruntaiele si se pun la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Se lasa la fiert circa 30 de minute dupa primul clocot. Dupa ce s-au racit se toaca marunt cu cutitul. Se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt si se adauga ouale, piper si sare dupa gust. In tava unsa se aseaza foaia de taitei, peste care se pune jumatate din compozitie. Se aseaza peste compozitie ouale fierte, taiate jumatati si restul compozitiei. Se impatureste cu restul de foaie de taitei si se da la cuptor...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Frecati muschiul de porc cu sare si piper. 2. Amestecati toate ingredientele pentru sosul de vin si turnati amestecul peste muschi. Marinati muschiul timp de 2 ore. 3. Taiati ceapa rondele, iar prunele si caisele uscate in jumatati. 4. Inveliti muschiul de porc cu feliile de bacon afumat. 5. Puneti in vasul de gatit rondelele de ceapa, iar muschiul de porc asezati-l deasupra rondelelor de ceapa intr-un singur strat. 6. Preparati fara capac in modul PRAJIRE, timpul de preparare: 30 minute....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Crusta: Faina se amesteca cu sarea intr-un castron si se adauga untul rece, taiat in bucatele. Se taie untul in compozitie cu doua cutite sau cu furculita pana cand ajunge sa aiba un aspect nisipos, granulat . Nu se lucreaza cu mainile pentru ca untul s-ar topi si aluatul si-ar pierde textura. Se adauga apa foarte rece, cate 1 lingura o data si se framanta scurt si foarte rapid, atat cat sa se lege compozitia . Nu se adauga mai multa apa decat e nevoie si nici nu se framanta mai mult decat e...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru început pregatim umplutura. Decongelam spanacul într-o craticioara cu putina apa sau la cuptorul cu microunde (daca folosim congelat) sau îl oparim (daca folosim proaspat), dupa care îl lasam sa se racoreasca. Când a ajuns la o temperatura decenta sa punem mâna pe el, îl stoarcem bine, bine si apoi îl taiem grosier. Speck-ul îl taiem fâsii nu tocmai micute, dupa care îl punem peste spanac, desfacând manual feliutele, caci altfel vor ramâne garantat gramada. Mai amestecam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru prepararea aluatului se procedeaza astfel. În putina apa calduta se pun drojdia si zaharul, faina, grisul si sarea. Se framânta zece minute, aluatul obtinut se înveleste într-o foaie de plastic si se lasa pentru 20 de minute într-un loc calduros. Sosul se obtine din usturoiul taiat felii subtiri care se caleste în ulei de masline încins. Dupa un minut, se pun rosiile din conserva cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pune busuiocul, se pun sare, piper, se amesteca bine si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare rondele de rechin: Se spala pestele ,se usuca cu un prosop de bucatarie,se sareaza si se condimenteaza. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si punem pestele la prajit ,la foc mic ,pe ambele parti pana se rumeneste usor. Carnea este foarte suculenta si aromata. Mod de preparare relish: Adauga in tigaie curata 1 lingura de ulei de masline si caleste rosiile si ceapa verde timp de un minut.Pune zaharul si stropeste cu otet de vin.Lasa tigaia la foc mare un minut...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vânata se taie rondele si se coace fie în cuptor, fie pe o tigaie grill. Se amesteca apoi cu rondele de rosie, bucati de brânza feta, nucile si usturoiul pisat. Se asezoneaza cu ulei, otet balsamic, sare, piper si fulgi de ardei iute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa. La sfarsit se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se fierb 3 oua, se taie felii si se amesteca cu varza. Aluatul se prepara asa: Se amesteca 2 pahare si jumatate de faina cu un praf de sare, 2 lingurite de zahar si 50 g de unt; o sa se faca niste cocoloase, dar nu-i nimic. Drojdia se lasa intr-o cescuta cu apa calda cca 10 minute, dupa care se amesteca cu laptele caldut, cu oul si cu restul de unt. Apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amestecati fisticul pisat cu jumatate din zahar pana obtineti o pudra granulata. Amestecati cu ajutorul unui mixer untul si restul de zahar; adaugati apoi ouale intregi si faina. Adaugati amestecul de zahar cu fistic si vanilie. Varsati amestecul intr-o forma unsa cu unt; puneti blatul la cuptor 35-40 de minute. Amestecati galbenusul cu zaharul si faina. Adaugati laptele clocotit si puneti continutul sa fiarba la foc mic; amestecati continuu. Cand e gata , luati vasul de pe foc si adaugati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se îndeparteaza frunzele exterioare si se taie anghinarele în jumatate, pe lungime. Se pun în apa cu sare si se fierb timp de 10-15 minute (este foarte important sa nu fie fierte complet). Apoi se scot si se pun la scurs. Anghinarele se asaza într-un vas termorezistent si se adauga supa de legume, fierbinte. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se presara deasupra anghinarelor împreuna cu putin piper proaspat macinat. Se adauga si brânza rasa si se introduc în cuptorul încins la 200...
Reţetă de pe retete.eva.ro
curmalele si semintele se dau prin blander pana se obtine o pasta, se adauga putina vanilie si scortisoara apoi se formeaza bilute mici care se dau prin nuca de cocos sau migdale macinate
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune cuscusul si condimentele într-un bol de sticla, se toarna apa fierbinte, se amesteca si se acopera 5 minute. Dupa ce a absorbit integral apa se pune uleiul de masline, patrunjelul si usturoiul, amestecându-se bine. Se caleste ceapa în ulei si putina apa, dupa care se adauga pasta de ardei, condimentele, ciupercile, apa cât sa le acopere si se lasa la fiert 10 minute. Se asaza în farfurie cuscusul si câteva linguri de sus de ciuperci peste el.
Reţetă de pe retete.eva.ro