Cauta in 16.331 retete
Pentru gogosii deliciosi, cernem faina si facem o gropita la mijloc unde pregatim maiaua din drojdie, lasam la crescut, apoi adaugam restul si framantam, dupa care lasam pana aluatul isi dubleaza volumul. Intindem o foaie cu vergeaua pe care o taiem cu paharul. Lasam gogosile intinse putin pe masa ca sa mai creasca, apoi le prajim in ulei si untura.Dupa ce s-au racit, pudram gogosii deliciosi cu zahar si le servim.
Reţetă de pe retete.eva.ro
MOD DE preparare: Drojdia se dizolva in apa calduta, adaugam zahar, sare, coaja de lamaie rasa, rom , faina. Se framanta bine pana obtinem un aluat ca de cozonac. Se intinde cu faina pe o hartie de copt, se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde gogosi, iar diferenta se inlatura. Se lasa la crescut cca 30 minute. Se ia fiecare gogoasa cu o spatula si se introduc in ulei incins pe ambele parti. Dupa prajire se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . cu ajutorul unui pahar decupam gogosile si le lasam 15-20 ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
O prajitura mai pufoasa ca un nor, Cu parfum de zmeura imbatator& Si-acum un pont pentru extra savoare: Preparati, pentru topping, icing de portocale.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc împreuna cu zaharul si scortisoara. Apoi se da la racit. Pâna se raceste ne ocupam de luat. Într-un castronel punem drojdia sfarâmata cu 2 lingurite de zahar, putina apa calduta si amestecam bine. Pe deasupra punem o lingura de faina si lasam la crescut. Dizolvam zaharul în apa calduta si adaugam peste faina. Apoi punem razatura de la o lamâie, zaharul vanilinat, drojdia crescuta, margarina si le amestecam pâna se omogenizeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune pe foc într-o oala apa cu sare si lasa la fiert. Când da în clocot adauga cartofii taiati si fierbe-i aproximativ 5 minute, pâna când îi poti patrunde cu o furculita, dar fara sa se sfarâme. Ia-i de pe foc si strecoara-i. Între timp încalzeste cuptorul pâna la 175 grade Celsius. Mai departe, pune uleiul într-o tigaie la foc si lasa-l pâna când se încalzeste. Adauga ceapa taiata marunt si las-o la calit, amestecând usor. Adauga mai apoi ouale, cartofii, sunca, sarea si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se rumeneste la suprafata. Budinca americana de macaroane cu branza se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cuptorul se preîncalzeste la 180 de grade Celsius. Tava pentru prajitura se unge cu ulei/unt si se tapeteaza cu hârtie pentru copt. Ciocolata si untul se topesc la abur, dupa care se ia amestecul de pe foc si se lasa sa se racoreasca câteva minute. Se adauga zaharul, cacaua si vanilia, amestecând bine cu ajutorul unui tel. Cele trei oua se adauga pe rând, amestecând bine cu telul. la final se pune sarea si faina, amestecând pâna când se omogenizeaza toate ingredientele. Se toarna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prajitura pufoasa Cu fructe de padure Pap juma de tava, ies din casa Si de parc dau zece ture. INGREDIENTE pentru blat 6 oua 220 gr faina 150 gr zahar tos 60 ml ulei 1 plic praf de copt 500 gr fructe de padure proaspete (afine, zmeura, mure) 100 gr fulgi de ciocolata 50 % [&] Post-ul PRAJITURA PUFOASA CU FRUCTE DE PADURE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Chiar si nationalistii rusi savureaza cateodata Biscuiti americani cu fulgi de ciocolata. INGREDIENTE pentru biscuiti americani 250 gr faina 200 gr unt la temperatura camerei 1 ou 80 gr fulgi de ciocolata 150 gr zahar 1 lingurita praf de copt PLAN DE LUCRU biscuiti americani cu fulgi de ciocolata Imi plac foarte mult biscuitii americani, [&] Post-ul BISCUITI AMERICANI CU FULGI DE CIOCOLATA apare prima data...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale (sau galbenusurile) cu sarea si apoi cu zaharul.Se pune plamadeala, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata (lapte se pune cat cere faina). Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O alta varianta, o alta prajitura. Incearca aceasta reteta ca sa vezi diferenta. Reteta de negresa are zeci de variante, dar despre acesta se spune ca este una din cele clasice. Ingredientele sunt pentru o tava medie. Ingrediente: 200 grame cicolata, 125 grame unt (nu este recomandat sa-l inlocuiesti cu margarina), 200 grame zahar pudra, doua linguri de faina, o lingura de zahat tos, 200 grame nuca, patru oua, arome (coaja de lamaie sau de portocala, vanilie). Preparare: Pune untul si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cand este ger de nu iesim din casa Ne dedam la arogante colosale: Savuram prajitura pufoasa Cu insorite fructe tropicale. INGREDIENTE pentru blat 4 oua 150 gr faina 150 gr zahar tos 75 gr unt topit 1 plic praf de copt pentru crema 200 gr crema de branza 250 gr ricotta 100 gr lapte condensat [&] Post-ul PRAJITURA PUFOASA CU FRUCTE TROPICALE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
E important sa #stamacasa, Cred ca avem ceva provizii, Viata-i frumoasa, prajitura e pufoasa, Sa & moara de necaz covizii. INGREDIENTE pentru blat 6 oua 150 gr. de zahar 8 linguri faina jumatate de plic praf de copt 40 ml ulei 30 ml apa Ingrediente pentru crema 250 gr. mascarpone 250 gr. ciocolata alba Pentru [&] Post-ul PRAJITURA PUFOASA CU CREMA ALBA SI FRUCTE DE PADURE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Mod de preparare : Amestecati untul cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde . Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform . Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o minge,inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la frigider min. 30 de minute. Impartiti aluatul in doua bucati ,una de doua ori mai mare decat cealalta .Rulati bucata mare pe o suprafata tapetata cu putina faina...
Reţetă de pe retete.eva.ro
A ta bucatarie  O mini brutarie, Vedete astazi sunt Chiflele cu lapte si unt. INGREDIENTE 500 gr faina 50 gr unt la temperatura camerei 160 ml lapte un ou + un galbenus pentru uns pe deasupra un pliculet de drojdie uscata sare ,,un praf" de zahar ou pentru uns pe deasupra PLAN DE LUCRU [&] Post-ul CHIFLE PUFOASE CU LAPTE SI UNT apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Desert rapid si fara pretentii, de duminica tihnita in familie, minciunele  un soi de gososi mai sclifosite ca forma  sunt facute dintr-un aluat ce aminteste de cel de cozonac. Exista multe retete atribuite acestui preparat care difera in functie de tipul de grasime (unt/margarina sau untura) si agentul de afanare (drojdie sau praf de copt/bicarbonat). Noi va recomandam aluatul cu unt si drojdie. Pentru pufosenie& Portii: 30-40 bucati Timp de preparare: 1 ora (plus 1 ora la dospit) ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
2 cani faina 1cana apa minerala 1 cana lapte 3 oua 3 linguri zahar 4-5 linguri de ulei 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 plic zahar vanilat 1 esenta de rom Ouale se bat bine cu telul, se adauga faina, sarea, zaharul, uleiul si treptat apa minerala si laptele amestecand bine, bine pana dispar toate cocoloasele....trebuie sa obtinem o compozitie groasa ca o smantana, la nevoie se mai adauga apa minerala sau faina. Se lasa compozitia sa se...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Alegerile tocmai ce-au trecut. Unii sunt tristi, altii sunt bucurosi. Campania e gata! Haplea a facut Din iaurt, nu din vorbe, dulci gogosi.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Cum este duminica, o noua reteta de paine.De data aceasta este o reteta de paine mexicana, dintr-o serie de reviste mexicane de aluaturi, fuarte bune cand deschizi nu stii care dintre ele s-a le prepari.Reteta asta am facur-o de mai multe ori este simpla de facut si se mananca foarte repede. Como es domingo, una nueva receta de pan. Esta vez es una receta de Mejico, ai una serie de revistas con panes y he elejido esta, bueno la verdad es que la hago muy a menudo, es muy sencilla de hacer, y a...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com