gogosele spaniole
Pagina 2 din 5
Pune în blender rosiile, ardeiul, castravetele, usturoiul, jumatate din cantitatea de ceapa rosie tocata si jumatate din cantitatea de busuioc. Amesteca cu blenderul pâna când compozitia devine cremoasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune supa în boluri pentru servit si adauga în fiecare bol ceapa, busuioc, rosii cherry tocate si câteva picaturi de ulei de masline. Serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face un aluat foarte moale,un pic mai tare ca de clatite si se lasa 10 minute la crescut,apoi se pune ulei intr-un ceaun sa se incinga bine,cand uleiul este incins punem o manusa de ceolofan pe o mana si luam cu mana aluat si il strangem in mana sa iasa deasupra ,ce iese deasupra luam cu o lingura care este mereu imnuiata in apa si ii dam drumul in ulei incins,asa gogoselele vor iesi cu forma frumoasa,pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente (pentru 50 bucati) 200 gr iaurt 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 1 esenta vanilie 1 praf copt 300 gr faina Mod de preparare Se bat ouale cu un pliculet de zahar vanilat, pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie, iaurtul, si apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un aluat moale, ca o smantana. Se ia din aluat cu lingurita si se pune in uleiul incins. De fiecare data se baga mai intai lingurita in uleiul incins apoi se ia aluatul, ca sa nu se lipeasca. Dupa ce...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Macroul la gratar/plita ( caballa a la plancha ) este un peste foarte iubit in Spania, in special in nordul basc. Peste oceanic, gras si consistent, macroul se gateste simplu si se serveste cu legume la gratar. Incercati-l alaturi de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu rosii. Portii: 3 Timp de preparare: 45 minute Ingrediente: 3 bucati macrou 5-6 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper patrunjel tocat pentru sos 2 rosii 3 linguri mujdei Preparare: Curatati pestii:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... NU STIU SIGUR, DACA ESTE SPANIOLA SAU NU, DAR EU IN ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... muschi intr-o marinata cu parfum spaniol. Portii: 4 Timp de preparare: 40 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pulpo a la Galega - Caracatita gatita in stil spaniol cu cartofi si smoked paprika
Adauga la favorite
... Galega - Caracatita gatita in stil spaniol cu cartofi si smoked paprika ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
... al painii prajite in limba spaniola, consumate cu precadere la micul dejun. Etalonul micului dejun spaniol (desayunos), T ostada con tomate painea prajita ... este insasi esenta spiritului culinar spaniol. Bucatariile culinare mediteraneene in general ... de masline si vinului. Iar spaniolii nu fac exceptie. Dimpotriva, isi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Am fost 2 ani in urma la mare , si am ramas incantata de gustul si modul , cum se preprara acesti pestisori - sardine. sub denumirea de CILINGUITO . Mi s-a spus, ca pe tot tarmul mediteranean este raspandit acest gratar. Am intrebat , care sunt prioritatile acestui gratar fata de cel , obisnut pentru toti. In primul rand, fumul , care contine multe impuritati de la lemn , se ridica in majoritatea cazurilor in sus, iar in partea , unde se coace pestele vine numai caldura jaraticului. Se poate...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
250 gr faina 1 lingurita praf de copt 100 gr zahar 1 lingurita sare 2 oua 160 ml lapte 4 mere verzi mari feliate subtire 2 linguri unt, topit ulei pentru prajit zahar pudra pentru pudrat Amestecati bine faina, praful de copt, zaharul si sarea intr-un bol. Bateti ouale si laptele impreuna si adaugati amestecul de faina, amestecand pana e uniform. Apoi incorporati merele si untul topit. Lasati aluatul sa se odihneasca cel putin 10 min. Luati din aluat cu o lingura si prajiti in ulei fierbinte...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
O varianta a crevetilor pil-pil , crevetii picanti cu dovlecei ( camarones con calabacines ) sunt un preparat rapid, la tigaie, care insoteste cu placere un vin bun. Simpli, rapizi, gustosi creveti picanti cu dovlecei. Vezi aici si reteta de Creveti in foietaj. Reteta: Creveti picanti cu dovlecei Ingrediente: 2 cani creveti mici, decorticati (500 grame) 2 dovlecei mici 5 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 ligurita boia de ardei iute 1 lingura rasa boia de ardei dulce (preferabil...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sunt indragostita de chorizo iute! Il strecor in tot soiul de combinatii si nu reuseste niciodata sa ma dezamageasca. De aceea, nu puteam sa nu il folosesc tocmai in omleta de dimineata! :) Ingrediente 2 oua 1 fir ceapa verde 1/2 ardei rosu cateva feliute de chorizo sare si piper putin ulei sau untura Am batut bine ouale cu sarea si piperul. Cand s-a facut frumos si putin spumos, am adaugat restul ingredientelor tocate. Am turnat totul intr-o tigae in care am incins putina untura si am prajit...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... sa se incinga. - Puneti cate 3-4 gogosele deodata sa se prajeasca, vreme ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... un aluat elastic. Se face gogosele rotunde de marimea unei nuci ... de caprioara se servesc cu gogosele de cartofi si sosul de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Morcovii, ceapa, pastarnacul si telina se inabusa in ulei cu 100ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1,5 litri de apa fiarta, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si oasele si se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii taiati in bucati, ceapa taiata rondele, se pun la fiert in apa cu putina sare, cand cartofii se inmoaie, dupa aproximativ 20 minute, se adauga mazarea, sare, piper si boia. Cand legumele au fiert bine se adauga pestele taiat bucati, se continua fierberea inca 15 minute, pana cand fierbe si pestele. Se adauga verdeata tocata fin. Se serveste calda si este foarte gustoasa daca se pun in farfurie cateva picaturi de Tabasco. - 7-8 cartofi, 500 g mazare (din cutie sau congelata), 4 bucati...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... Dardos a fost creat de scriitorul spaniol Alberto Zambade in anul 2008 ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... . Pentru ca intreaga cultura culinara spaniola se suprapune peste etapele istoriei ... -au pus amprenta asupra bucatariei spaniole. Desi exista inca regiuni nordice ... ulei: una dintre caracteristicile preparatelor spaniole la gratar este ca multe ... si usturoi sunt constantele bucatariei spaniole. Tot cu ulei de masline ... aromele din Caraibe. Desi bucataria spaniola cuprinde destule deserturi,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... toro (coada de taur, in spaniola) este numele unui fel de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro