Cauta in 21.294 retete
se incalzeste putin laptele ,se adauga drojdia ,zaharul si sarea ,faina cat cuprinde ,se framanta un aluat mai moale care se lasa la crescut o ora , Se ia cate o bucata din aluat se intinde ,se pune cate o lingura de branza dulce se impacheteaza se lasa la crescut in tava unsa si tapetata cu faina 30 minute ,se ung placintele cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc Se pudreaza cu zahar Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cuptorul se preîncalzeste la 200 de grade Celsius. Cartofii dulci se spala foarte bine, dupa care se curata de coaja si se taie bastonase sau felii mai groase (wedges), daca preferi. Se stropesc cartofii cu ulei, boia, sare, piper si se amesteca bine cu mâna pâna când sunt acoperiti de condimente. Se întind într-un singur strat în tava tapetata cu hârtie pentru copt si se lasa la cuptor 35-40 de minute pâna când se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... prima bucata de foietaj. Branza dulce se amesteca cu zaharul, zaharul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... /retete/desert/placinta-cu-branza-dulce-si-stafide-fid-1488531#86LeMjvDPevHEr3J ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ouale le-am batut cu un praf de sare si zaharul vanilat apoi am adaugat laptele ,apa minerala,uleiul si faina cernuta,amestecand continuu. Am obtinut o compozitie densa, nu foarte groasa , ceva mai subtire decat smantana . Le-am prajit in tigaia speciala de clatite ( care nu lipeste ) , le-am rumenit frumos pe ambele parti , apoi le-am umplut cu branza dulce . Le-am servit calde cu felii de rosie si castravete . POFTA BUNA !!!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun pastele la fiert, timp în care preparam compozitia pentru umplere. Se amesteca brânza dulce cu aromele si cu oule batute bine. Dupa ce obtinem o compozitie omogena o adaugam peste pastele scurse bine si amestecam pâna ce aceasta se distribuie uniform. Ungem un vas de iena cu putin unt si adaugam compozitia obtinuta. Lasam la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit, portionam dupa preferinte si ornam cu zmeura!
Reţetă de pe retete.eva.ro
: Se face un aluat astfel incat sa se poata turna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina..Dupa coacere se taie blatul cu forma de inimioara, se glazureaza cu cele 2 albusuri batute bine +200 g. zahar tos + 1 lingurita otet sau lamaie, iar pe margine se topeste ciocolata si se fac diferite desene.(o inimioara mai mica sau sageata lui cupidon sau floricele) . Este minunata, incercati-o!!!
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Pentru aluat se inmoaie drojdia in putin lapte caldut si un praf de sare . 2. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu 4-5 linguri de lapte clocotit si se lasa sa se raceasca. 3. Cand este rece se amesteca cu drojdia si se pune la dospit. 4. Intre timp restul de lapte se incalzeste, se adauga zaharul, mirosurile, ouale batute bine si uleiul. 5. Cand drojdia s-a dospit se pune in faina, se dauga laptele si se incepe framantatul. 6. Pentru a framanta mai usor se topeste untul si, in timp ce ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... facut prima casuta de turta dulce, asta pentru ca stiam ca ... promis ca figurinele de turta dulce vor fi o traditie in familia ... clasica (deja) casuta de turta dulce, insa nu va spun mai ... reteta de baza de turta dulce si MAINE veti vedea la ... praf de copt pentru turta dulce - 125 ml apa - condimente dupa ... folosim diverse forme pentru a taia turta dulce. Asezam figurinele...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc. Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il lasam sa se raceasca. Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Intr-un vas inalt punem faina cernuta de 2-3 ori, asa va fi mai afanata, iar cozonacul va creste frumos....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , ne plac foarte mult cartofii dulci, asa ca nu mi-a fost ... . Este un piure de cartofi dulci acoperit de o crusta foarte crocanta ... . Am folosit fulgi de porumb dulci, cu miere, pe care ii ... ca fel principal. Ingrediente: - 2 cartofi dulci mari (cca 1kg) - 100g unt ... vas termorezistent. Apoi pregatim cartofii dulci, pe care ii curatam, ii ... , mai ales ca prietenul cartoful...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean. Mod de preparare: Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1 ceasca de supa de carne (zarzavat), 2-3 castraveti murati, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de bulion Mod de preparare: Cartofii cruzi se taie, se prajesc in ulei, se sting cu supa, se lasa 15 minute sa fiarba, se adauga castravetii (desarati in apa calduta), taiati patratele, se lasa sa fiarba inca 20 de minute. La sfirsit, se pune bulionul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care se pune in tava de la aragaz. Se pune peste foaie grisul, pentru a mai absorbi din zeama pe care o lasa branza. Adaugam umplutura de branza. Se adauga a doua foaie si cu furculita se fac modele pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 varza dulce, 1 pahar de orez, 6 cepe, 10 rosii, 1 pahar ulei, 2 legaturi verdeata,sare Mod de preparare: Se taie ceapa pestisori, se inabuse intr-o jumatate pahar ulei, se adauga orezul si se fierbe pe jumatate. Se amesteca apoi cu felii de rosii si verdeata si piper pisat. In vasul respectiv se pune un rand de varza oparita, taiata firisoare, si un rand de orez. Deasupra se termina cu varza, se pun foile de dafin si restul de rosii si ulei. Se da la cuptor sa scada.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... mai adauga apa). Castravetii murati (NEAPARAT murati in saramura, NU in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... .Intr-un vas punem branza dulce,peste care adaugam samantana,zahat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amestecam branza de vaci cu: 8 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita de rom, 2 linguri de smantana si daca compozitia este prea tare, adaugam si cateva linguri de iaurt de casa sa lapte batut. Cu ajutorul unei pensule, undem foile de placinta, pe fiecare parte cu ulei. La fiecare rulou de umplut cu branza, vom pune cate 4 foi de placinta. Punem peste cele 4 foi de placinta branza amestecata si apoi rulam si punem in tava, la cuptor pentru 30 de minute. Este o placintuta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se stinge bicarbonatul si amoniacul in iaurt, si se amesteca cu oul. Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine. La final se adauga faina si se framanta pana se ia coca de pe maini. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, stafidele, cojile de lamaie, esenta de rom si galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu branza prin rasturnare. Se imparte coca in 2 parti si se fac 2 foi pe masa tapetata cu faina. Se aseaza in tava unsa cu unt sau margarina pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 3 linguri suc de portocale, 8 mere dulci Mod de preparare: Pentru blat ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com