gogoase din brinza
Pagina 5 din 5
Te-ar mai putea interesa:
dulceata din corcoduse, prajitura rafaelo din lapte praf, sosuri pentru spaghete din bulion, vin din fructe de soc, prepararea coniac din vin, iutica din rosii ardei iute si usturoi si conservant, drob din ficat de porc si carne tocata, salata din castraveti pentru iarna, budinca din corasla
750 gr. cartofi, 2 lingurite rase faina, 3 oua, 2 linguri unt,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. branza de vaci, 1 ou, o lingura faina, gris, 15 gr. unt, sare, zahar Mod de preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris cat sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta pasta cu o lingura si se formeaza galuste mai mici, care se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, la foc incet, timp de 15-20 de minute. Cind se ridica la suprafata si sunt patrunse in interior, se lasa sa se scurga de apa. Mod de servire Se servesc calde cu unt topit ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 l lapte, 250 gr. branza de oaie, 50 gr. unt, 400 gr. malai, sare Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu sare si cind clocoteste se toarna in ploaie malaiul si se bate cu telul, pana ce malaiul se umfla si absoarbe tot laptele. Se unge cu unt o cratita, se asaza jumatate din mamaliguta. Se pune deasupra branza rasa si se acopera cu restul de mamaliguta si unt. Se da la cuptor 15 minute. Dupa gust, se poate pune in branza rondele de la 2-3 oua fierte tari.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 3 oua, 3 linguri de zahar, 50 g stafide, 50 g unt, 1 felie franzela muiata in lapte, coaja de lamiie. Pentru sos: 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, 1/4 l vin Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, branza data prin sita, stafidele alese si spalate, coaja de lamiie rasa, miezul de piine si se amesteca bine. La urma se adauga si albusul spuma si se mai amesteca. Se pune compozitia intr-o cirpa subtire, se da forma rotunda si se pune la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g branza de vaci, 2 galbenusuri fierte, 1 ceapa, 1 lingura unt, sare Mod de preparare: Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron, se amesteca cu branza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 2-3 oua, 1/2 pahar smantana, 2 linguri faina sau pesmet, putina sare, 1 lingura unt, 3 linguri zahar Mod de preparare: Se freaca bine branza cu galbenusurile si cu zahar, pana nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se coace la cuptor incins.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua tari, 2 galbenusuri crude, 2 linguri branza rasa, 1 lingura smantana, sare, piper alb, 1 lingura unt; Sosul: 1 ceasca smantana, putina faina Mod de preparare: Se fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele doua galbenusuri crude, puse pe rind. Se adauga branza rasa, lingura de smantana, sare si putin piper alb. Se freaca bine, pana devine ca o smantana groasa. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile, pana in...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 125 g unt, 150 g zahar, 4 oua, 250 g faina, 3 linguri finetti, 250 g visine; crema: 300 g branza de vaci, 3 linguri zahar, 300 ml frisca, un pachet praf intaritor pentru frisca, 250 ml suc de visine, un plic glazura rosie, 400 g visine Mod de preparare: Se bate untul cu zaharul. Se pun ouale pe rind amestecand bine dupa fiecare. Se amesteca praful de copt cu faina si se inglobeaza in amestec. Se imparte acest amestec in 2 parti. In una se pune crema de finetti. Se pregateste o tava de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com