Cauta in 21.292 retete
Facem o gaura in mijlocul fainei si punem acolo drojdia maruntita, peste care turnam cativa stropi de lapte caldut. ATENTIE: LAPTELE TREBUIE SA FIE DOAR CALDUT (MULS) PT CA DACA ESTE PREA FIERBINTE, NU MAI CRESTE DROJDIA!!! Se amesteca bine, totul in gropita, si se lasa asa, cca 15 minute. Apoi cand dospeste, respectiv creste in dimensiune, asa cum se vede bine in poza, adaugam ouale, zaharul si restul de lapte. Acestea fiind spuse, framantam energic un aluat… cam e ceva de framantat, dar...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 ) Cernem faina, o amestecam cu sifonul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si uleiul. 2 ) Nuca macinata o amestecam cu cacaua si scortisoara, apoi cu nuca taiata si dulceata de visine, pe care le punem in aluat. 3 ) Compozitia obtinuta o coacem la un foc potrivit. 4 ) Dupa ce s-a copt o taiem si o pudram cu zahar. POFTA BUNA TUTUROR!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -am pregatit pt umplut cu gem, iar cu restul de aluat ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
2 kg de kiwi 1 cescuta de zahar Zeama de la 1/ lamaie Fructele trebuie sa fie moi si bine coapte. Se spala, se curata si se taie cubulete. Punem zaharul si lamaia peste si lasam jumatate de ora. Punem pe foc si amestecam sa nu se prinda. Daca nu s-a legat suficient mai adaugati zahar. Se pune gemul fierbinte in borcane, se pun capacele si se pun la loc cald pana a doua zi.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... . Reteta: Prajitura de post cu gem si nuci Ingrediente: 1 cana de gem 1 cana de apa calduta 1 cana de zahar 2 plicuri zahar vanilat ... . Intr-un bol adanc amestecati gemul cu apa calda. Adaugati uleiul ... faina si incorporati-o usor. Daca gemul folosit este gros, s-ar putea ... frisca vegetala.[/tip] [tip]Deoarece gemul defineste gustul prajiturii, folositi un ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... lipeasca, pana scade siropul si gemul este legat. Fierbinte se pune ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... vanilie sau portocale - 500 g. faina - gem de prune/magiun, rahat sau ... taiati triunghiuri: Umpleti-le cu gem de prune tare (magiun), rahat ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... praf de copt - 200-250 g. gem de capsuni/zmeura, etc. Mod ... in prosop) Se unge cu gem: Se ruleaza strans si se ... poate umple cu orice alt gem, dupa preferinte, iara daca o preferati ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... borcanele pe cutite si punem gemul fierbinte. Le mai dam putin la cuptor sa prinda gemul o pojghita deasupra, le capacim si le ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... inca o reteta "de iarna" :) ...un gem delicios si sanatos (nu contine ... insirat mai jos :P ...si gata gemul!!! Ingrediente: - 400 g. curmale uscate - 200 ... dispozitie (eu pe cand pregateam gemul aveam inca o mie de chestii ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... 8 parti egale * si am pus gem pe fiecare dintre ele * apoi ... hartie de copt, pentru ca gemul se lipeste) * si le-am ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
am facut aceste placintele cu gem, o reteta pe care am cautat ... telemea rasa eu am folosit gem de caise. 1 galbenus de ou ... cu compozitia de branza sau gem. rulam in sensul rularii primei ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... sa mai zic. Se pune gemul fierbinte in borcane sterilizate si ... putin la cuptor sa prinda gemul o pojghita dupa care se pun ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , ajuta la mentinerea culorii frumoase a gemului. A doua zi scoatem dinainte sa ... functie de cat se leaga gemul. Punem la fiert 40-60 ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
2-3 gutui ( 700 gr) 350 ml suc de struguri zeama de lamaie 3 lg de zahar Gutuile spalate si curatate se taie cubulete cu tot cu coaja. Se pune mustul pe foc si cand incepe sa dea in clocot adaugam gutuile si zeama de la 1/2 lamaie. Cand au fiert gutuile adaugam zahar dupa gust, nu foarte mult pentru ca e dulce de la must. Dupa ce se leaga amestecam mereu sa nu se prinda. Punem fierbinte in borcane si dam la cald pana a doua zi.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... . Asezam intr-o oala speciala pentru gem o parte din fructe, zahar, coniac ... dupa care dam o lingurita de gem la congelator ca sa gustam ... si indepartati-le coaja. Punem gemul fierbinte in borcane puse pe ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Cand flori albe stau sa cada Din copaci, in gingasa ninsoare, Noi savuram o rulada Dulce ca o zi cu soare. INGREDIENTE pentru blat 6 oua 6 linguri de zahar 6 linguri de faina 3 linguri de ulei ingrediente pentru crema jumatate borcan de gem de prune 250 gr mascarpone 100 gr ciocolata alba 200 [&] Post-ul RULADA CU GEM DE PRUNE SI CREMA DE MASCARPONE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Foarte buni si frumosi acesti biscuiti. Sunt spornici si se fac usor dar, ce-i drept, se si consuma la fel de usor. Ingrediente: 150g faina 100g faina de migdale (preparata in casa din migdale macinate impreuna cu o lingura de zahar) 250g unt cu peste 80% grasime 150g zahar 2 galbenusuri un praf de sare vanilie (un pliculet zahar, ori o lingura esenta, ori semintele unei pastai) gem de
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
1 kg visine fara samburi 450 g zahar Se pun la fiert intr-o oala incapatoare si se fierb pana se ingroasa! End of story! ? La mine a durat in jur de 3 ore, pentru 4,5 kg visine! Fierbinte, se pune in bircane si se lasa la racit cu capul in jos! Se serveste asa cum clar am spus CU CLATITEEEE !!!
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Una dintre cele mai parfumate conserve de sezon, dulceata de gutui este o bucurie pentru toate simturile. Gustul unic, dulceata inconfundabila si culoarea deosebita va vor incalzi zilele anotimpului rece. Timp de preparare: 2 ore Portii: aproximativ 2-2,5 kilograme Ingrediente: 6 gutui mari 2 lamai semintele dintr-un baton de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat 700 grame de zahar Preparare: Sterilizati borcanele si pastrati-le la cald. Spalati bine lamaile si stergeti-le cu un prosop. ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro