Cauta in 16.330 retete
Se toaca ceapa marunt ,se pune la calit si se lasa sa se raceasca. Se spala orezul si se pune la foc mic pentru 10 minute , dupa care se lasa sa se raceasca.Verdeturile se spala, se toaca marunt si se adauga totul peste carnea tocata.Se adauga bulionul, sarea si piperul, se amesteca si ne pregatim sa rulam sarmalutele. Pe fundul oalei se pun frunze de vie, cateva cotoare de leustean si patrunjel verde, un rand de sarmale si cateva rosii chery si tot asa pana terminam sarmalele. Deasupra se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pachet foi de placinta + 800g branza sarata 5 oua 400ml smantana 1 legatura ... Bella, acestea pachete au cate15 foi de placinta, deci am folosit ... mare de la aragaz asezam 5 foi, unse cu unt, punem jumatate ... umplutura, asezam cu grija celelalte 5 foi, turnam restul de umplutura si ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
...  asa numita prajitura cu 15 foi  medovnik sarbesc sau marlenka armeneasca ... si mezes kremes (prajitura cu foi de miere si crema), par ... rece) Portii: 24 Ingrediente: pentru foi 6 linguri de miere 6 linguri de ... . Procedati la fel cu celelalte 3 foi. [warning]Desprindeti foile cu tot ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sunt cele mai simple foi pt CREMES. Facem 2 aluaturi diferite. Primul ... in doua si facem doua foi care se coc separat pt ... alte scopuri de ex.cornulete ,foie pt prajitura cu brinza,mere ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... -l in doua. Intindeti cele doua foi cu vergeaua (sucitorul, merdeneaua), acoperiti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aceste sarmalute delicioase le-am preparat pentru masa de Paste. Reteta este similara cu cea pentru sarmalute in foi de vita, dar gustul este diferit si textura la fel, datorita frunzelor delicate si acrisoare de stevie. Noua ne plac atat de mult, incat le-am mai facut de trei ori in primavara asta si cred ca le voi mai face din nou pana dispare stevia. De ce aveti nevoie: Pentru
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Stevia Rebaudiana Bertoni, cunoscuta sub numele comun de Stevia, este o iarba salbatica care a aparut in padurile sub-tropicale din Paraguay, intr-o regiune unde altitudinea este cuprinsa intre 500 si 1500 metri, precipitatiile sant importante si temperatura variaza intre 6
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pentru foi: tava mare de38/28cm 600g faina 200g untura (unt ... ce se imparte in doua foi. Prima foaie se intinde in ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet.Se desfac de pe capatana pe masura ce se oparesc si se pregatesc foile pentru sarmale,adica curatam partea tare din mijlocul frunzei si o portionam in functie de marimea frunzei atat cat aste numai buna de impachetat sarmalele. Frunzele de vita se spala,taiem eventual coditele daca le-a cules cu codite si apoi le scufundam 2-3 secunde in apa in care am oparit varza si le scoatem repede. Umplutura: ceapa curatata se toaca si se caleste in ulei, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente (pentru 80 bucati) 2 kg carne tocata amestec 1/2 kg ciuperci(eu am pus codite ) 1 pahar orez 4-5 cepe mari 2 verze murate bulion 2 legaturi marar 1 plic condiment ptr sarmale 1 ou 2 linguri malai Mod de preparare Se caleste ceapa impreuna cu ciupercile tocate foarte marunt in ulei,apoi se adauga bulionul si orezul si se amesteca continuu,pana se umfla putin orezul . Se adauga carnea tocata,mararul tocat marunt si un ou intreg si se amesteca in continuare. Cand se omogenizeaza bine...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Am mancat niste astfel de sarmalute acum vreo 12 ani la cineva si de atunci am tot stat cu gandul la ele. Am facut rost de ceva vreme de reteta si uite ca i-a venit si randul. O reteta extraordinara, foarte bune si pentru copii, fetitei mele i-au placut teribil! Ingrediente 1 kg urda 1 kg frunze stevie (mai mari) 1 paharut de orez 2 oua 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 l bors 200 ml lapte 2-3 linguri faina 50 gr unt 2-3 linguri suc de rosii Mod de preparare Se faramiteaza urda....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... . Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cine s-ar fi gandit la aceasta combinatie intre frunzele de vita de vie murate bine pentru sarmalute si branza fina camembert? Dar o asemenea combinatie este posibila si chiar foarte gustoasa. Reteta de camembert in foaie de vita se prepara la gratar pentru un plus de savoare. Vezi aici si reteta de Ghidul branzeturilor. Reteta: Camembert in foaie de vita la gratar Ingrediente: 1 frunza de vita de vie mare (de la saramura) 1 bucata de branza camembert de 125 grame 1 lingura de miere 15 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tigaie zaharul se caramelizeazain culoarea maro deschis dupa asta se stinge cu 150 ml apa fierbintepina se topeste tot zaharul. Untul se amesteca cu oul, smintina si siropul de zahar ars apoi se adauga faina si praful de copt amestecind bine toate fara sa se framinte prea mult. Se imparte aluatul in 4 parti se coc. Foile reci se ung cu crema sau cu orice crema de tort. Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar. - 450 g faina, 75 g zahar tos, 125 g unt, 100 ml smintina, un...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Frunzele de vita, curatate si spalate, se oparesc in apa clocotita, apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt sau se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Orezul, ales si spalat, se fierbe 5 minute, se scurge si se amesteca cu carnea si cu ceapa; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare frunza de vita se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se acopera fundul unei cratite cu frunze de vita, se asaza sarmalele, se presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Brânza se amesteca cu stafidele,iaurtul, ouale batute usor, vanilia si zaharul. Foile se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se unge o tava cu unt si se aseaza 2 foi, intre care se pune o lingura de unt.Se pun câteva linguri de brânza apoi alte doua foi stropite cu unt. Se alterneaza straturile de foi si brânza astfel ca ultimul sa fie de foi. Se unge cu unt si se coace la foc mediu.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingredientele pentru foi se amesteca in ordinea data apoi la lasa ca sa se aseze jumatate de ora . Intre timp se amesteca ingredientele pentru compozitie . Dupa jumatate de ora se imparte pasta pentru foi in 4 parti egale ; se ia fiecare bucata , se ,,intinde ,, bine cu sucitorul si se umple cu compozitia de branza , punandu-se apoi intr-o tava unsa bine cu ulei . Placinta se pune la cuptorul bine incins timp de 50 minute , se presara zahar vanilat apoi se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ulei asezi un strat de foi unse cu ulei,dupa care ... calite,un alt strat de foi unse,gemul de caise si ultimul strat de foi si ele unse.Intepi in cateva locuri ...
Reţetă de pe retete.eva.ro