Cauta in 21.294 retete
Într-un vas, amesteca siropul de artar, sosul de soia, usturoiul pisat, sarea si piperul. Asaza fileul de somon, taiat în bucati, într-un vas lat, peste care vei adauga amestecul. Lasa pestele la marinat timp de 30 de minute în frigider (îl poti întoarce o data), dupa care scoate vasul si pune-l la cuptor, unde îl vei lasa, descoperit, la foc mediu, timp de 20 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius Într-un bol mare, amesteca buchetelele de broccoli cu uleiul de masline, sarea, piperul si usturoiul. Pune broccoli în strat uniform într-o tava tapetata cu foaie de copt. Pune tava la cuptor si las-o timp de 15-20 de minute sau pâna când buchetelele pot fi întepate cu usurinta cu furculita. Rastoarna broccoli pe un vas pentru servit si stropeste cu zeama de lamâie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Rosiile se taie cubulete mici. Într-un bol se amesteca cubuletele de rosii cu ulei de masline, usturoiul pisat, busuioc, oregano si un praf de sare. Bagheta se taie pe din doua si se împarte în trei. Pe feliile obtinute se pun rosiile cubulete. Bruschetele obtinute se baga la cuptor pentru 10-15 minute. Pentru iubitorii de peste, peste aceste bruschete se poate adauga si somon afumat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Alegem vinete lungi si nu foarte groase. Le taiem felii subtiri. Incingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele parti . Punem intr-un vas un strat de vinete, apoi presaram sare si piper, adaugam usturoi pisat si patrunjel tocat marunt.Repetam operatiunea pana terminam vinetele . Turnam deasupra uleiul de masline astfel incat sa le acopere in totalitate. Dam la rece cateva ore ca sa se intrepatrunda. Se servesc reci alaturi de cateva felii de paine...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , iar lânga pune câte o lingura de sos de usturoi. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Pt focaccia:Punem faina si drojdia intr-un castron mare impreuna ... si le punem deoparte. Taiem focaccia in bucati si le prajim ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie dovleceii în felii subtiri si presara sare dupa gust. Prajeste-i într-o tigaie din teflon, cu doua linguri de ulei de floarea soarelui. Piseaza usturoiul împreuna cu putina sare grunjoasa, apoi freaca-l cu uleiul si adauga putina apa. Toarna usturoiul peste dovleceii prajiti si lasa-i câteva minute acoperiti.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc iute. Caleste vinetele amestecând continuu, timp de patru minute sau pâna ce vinetele se înmoaie. Adauga apa, fulgii de ardei iute si usturoiul. Separat, amesteca zaharul, amidonul de porumb, sosul de soia si sosul de stridii. Adauga sosul obtinut peste vinete si amesteca bine. Lasa pe foc pâna ce sosul scade si se îngroasa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb pastele si se scurg de apa. Dovleceii se taie rondele si se prajesc în baie de ulei. Se scot pe prosop de hârtie ca sa absoarba uleiul în exces. Se asezoneaza feliile de dovlecel prajite cu sare, piper, usturoi pisat si se asaza peste paste. Se presara parmezanul razuit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul, unge o tava cu putin ulei sau pune foaie de copt. Înfige pe frigarui crevetii si jumatatile de felii de lamâie. Introdu crevetii la cuptor pentru 5-7 minute, pâna când acestia devin roz si tari. Se topeste untul într-o tigaie la temperatura medie. Se adauga sucul de lamâie, usturoiul, oregano, cimbrul si busuiocul si se lasa pe foc aproximativ aproximativ 2 minute pâna când aromele se îmbina. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serviti imediat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sosul:pisam usturoiul,adaugam putina sare si cateva linguri de ulei,amestecam pana se obtine o maioneza peste care adaugam apoi iaurtul si amestecam. Spalam si apoi scurgem de apa ficateii de pui. Ii punem in tigaia in care am incins putin ulei si acoperim. Lasam sa se innabuse la foc mic.Cand sunt gata turnam sosul peste ei ,acoperim si lasam 3-4 min sa se patrunda gustul de usturoi. Servim cu mamaliguta calda.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spala spanacul foarte bine si pune-l la fiert aproximativ 15 minute. Mai apoi, ia-l de pe foc, strecoara-l si taie-l mai marunt. În cele 15 minute ai timp sa calesti ceapa, morcovul si orezul. Mai apoi, în doi litri de apa, vei pune alimentele calite si spanacul. Cartofii si rosiile taiate în cubulete se adauga mai târziu în apa clocotinda. Când legumele sunt aproape fierte adauga usturoiul tocat si borsul, care a fiert în prealabil în alt vas. La final garniseste cu frunzele de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Începem prin a desface conopida în buchetele mici, dupa care o fierbem la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Batem ouale bine, adaugam 50 g faina în ploaie, sare si piper si amestecam pâna devine o compozitie omogena. Luam pe rând buchetelele de conopida stoarse bine de apa, le dam prin faina ramasa, apoi prin compozitia realizata, dupa care le punem în tigaie si le prajim în putin ulei. Sosul este unul simplu si îi va da savoare felului de mâncare gatit în paralel. Curatam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se servesc cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de porc, sare, cimbru, o capatana usturoi, 2 cani otet, grasime pentru prajit ... , se condimenteaza cu amestecul de usturoi si cimbru si se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cartofii fierti în coaja se lasa la racit, dupa care se decojesc si se dau prin razatoare. Se pun într-un bol mare si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se formeaza chiftelute plate care se lasa la prajit în tigaia încinsa cu putin ulei pâna când se rumenesc pe ambele parti. O alta varianta mai sanatoasa ar fi sa lasi chiftelutele la cuptor pentru a evita prajirea lor în ulei. Se consuma alaturi de o salata de verdeturi si legume.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 1 buc. morcov, o capatana mica de usturoi, 200 gr. carne de pui ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Dovleceii se curata de coaja si se taie felii. Oul se bate ca pt omleta se adauga faina si condimentele. Feliile de dovlecel se tavalesc prin amestecul de ou si se prajesc in ulei. Usturoiul se curata, se piseaza si se ameste cu iaurtul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Spanacul se spala frunza cu frunza, se fierbe si se strecoara. Într-o cratita, se pune spanacul si laptele la fiert. Faina si usturoiul, tocat marunt, se amesteca cu putin lapte pâna ce capata consistenta si se toarna peste spanac. Foarte important este sa amestecam în permanenta, pâna se îngroasa. Se potriveste de sare si piper, iar la sfârsit se adauga zeama de la jumatate de lamâie. Spanacul poate fi consumat ca garnitura pentru o friptura sau simplu.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... costita, 2 buc. morcov ras, 4 catei usturoi, o legatura marar, smantana, suc de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com