Cauta in 16.331 retete
La origine, mancarea se cheama "Ratatouille", dar eu nu am inteles de ce! Stiu doar ca este foarte gustoasa. Ingrediente : trei-patru ardei capia, doi dovlecei, doua vinete mari, o ceapa, doua rosii bine coapte, 50 grame ciuperci albe de cultura, o cana de suc de rosii, verdeata (reteta cere busuioc, dar poti incerca cu frunze de telina sau leustean, plante aromate puternic), sare, piper negru macinat, un borcan mic de smantana. Preparare: Curata toate legumele. Pregateste un vas putin adanc,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un fel de mancare savuros, unde imaginata ta poate face minuni. Ingrediente: 200 grame orez, doi morcovi, un dovlecel, o legatura de parunjel, trei ardei grasi, un ardei iute mic, sare, piper, cateva linguri de ulei, un catel de usturoi, seminte de chimen, seminte de marar, nucsoara. Preparare: Taie toate legumele, inclusiv ardeiul iute in fasii subtiri si pune-le in vas, la abur, impreuna cu un praf de sare, piper, toate mirodeniile si o legatura de patrunjel. Pune in vasul special si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... meniul de Craciun al popoarelor germanice, unde poarta numele de Weihnachtsgans ... , vieneza, a fost adaptata de catre germani, care o servesc cu varza rosie ... iubit  din motive intemeiate  de germani si austrieci. Carnea ferma imprumuta ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fiesta  friptura de porc in stil canariot Ingrediente: 1200 grame carne ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Portii: 500 ml Pentru:carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente: 250 ml suc de ananas 120 ml sos de soia japonez 1 ceapa tocata 1 lingura ulei de susan 1 lingura ghimbir ras 1 lingura de usturoi tocat 1 lingura de zahar brun 1 lingura zeama de lamaie Portii : 500 ml Pentru : marinata umeda pentru carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente : 250 ml suc de ananas 120 ml sos de soia japonez 1 ceapa tocata 1 lingura ulei de susan 1 lingura ghimbir ras 1 lingura de usturoi tocat 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... protap in cel mai pur stil si spirit grecesc si va ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O salata elegata si delicata, cu tenta fineturilor orientate. Ingrediente : un castravete lung (sau patru castraveti mici), doi morcovi, doua mere, doua cepe mici, cateva fire de menta, cateva fie de patrunjel, o lingura cu miere, doua linguri de suc de lamaie, ulei de masline, un ardei iute mic, sare, piper. Preparare : - Amesteca lingura de miere cu doua linguri de ulei de masline si sucul de lamaie. Potriveste la gust cu un praf de sare si piper. - Spala castravetele si taie-l felii fine....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Pentru inceput preparam untul aromat. Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. 1 cartof dulce curatat de coaja se taie si se prajeste in ulei incins pana capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel de bucatarie pentru a se scurge de ulei. 2. peste cartofii calzi adaugam sosul obtinut din 150 gr miere si 2 linguri sos de soya. 3. amestecam bine cartofii cu sosul si presaram cu susan.
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
Buna dar mai mult in prima zi 5 pulpe superioare 1 dovlecel 4 catei de usturoi 2 maini de masline kalamata Cateva felii de telina si morcov 1 cescuta vin alb sec Supa de pui 1 foaie de dafin Paprika Curry Curcuma Rozmarin Sofran Sare, piper Ulei de masline Cateva rosii cherry Condomentam carnea si o dam cu putin ulei, o masam. Dovlecelul se taie cubuletele si legumele felii subtiri. Calim usturoiul zdrobit, il scoatem, punem carnea la calit in continuare apoi o scoatem. Mai punem putin ulei...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Aceasta friptura dens-aromata isi tradeaza la fiecare pas originile iberice. Intalnita in satucele din Estramadura (vestul Spaniei si mai rar in nord-estul Portugaliei), acest fel de friptura, gatit traditional cu iepure vanat, imparte cu bucurie aroma jamon -ului, carne de porc uscata si afumata si a ciupercilor de padure. Portii: 4 Timp de preparare : 2 ore Ingrediente : 4 pulpe de iepure 8 felii de jamon 300 g hribi 300 g galbiori 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus 3 catei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Vinetele Papoutsakia ( Melitzanes Papoutsakia, in denumirea integrala) sunt o specialitate greceasca de capatai si isi datoreaza numele formei ( papoutsakia inseamna pantofiori) si au fost considerate de multi, spre indignarea grecilor, o varianta cu carne a vegetarienelor Imam Bayildi . Umplute cu carne tocata, parfumata cu nucsoara si scortisoara, drapate intr-un sos bechamel imbogatit cu branza kefalotiri, vinetele Papoutsakia va vor inviora verile fierbinti. Vezi si reteta de Vinete pane....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Incingeti uleiul si caliti ceapa taiata, timp de 5 minute, la foc potrivit. Adaugati ardeiul gras, taiat felii, si usturoiul zdrobit, si caliti timp de 3 minute. Adaugati pieptul de pui, curatat de pielita si de oase si taiat cubulete. Prajiti timp de 3 minute. Adaugati 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingurita de boia si 1 fir de sofran. Amestecati bine si fierbeti timp de 1 minut. Adaugati laptele, 1 pahar mic de apa si 1 mana de fasole verde, fiarta, taiata segmente....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Prajitura mea greceasca seamana putin cu revani turcesc. Dar numai putin. Aceasta, spre deosebire de revani, care este foarte dulce si foarte insiropat, are blatul usor umed si nu prea dulce datorita siropului cu zeama de lamaie. Eu zic ca este o prajitura care se potriveste langa ceasca de cafea din acest weekend. Ingrediente: - 200 g iaurt grecesc - 200 g unt moale - 100 g fistic macinat - 240 g zahar - 4 oua - 250 g faina - 1 praf de copt - 125 g miere - sucul stors de la 2 lamai Se ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Se fierbe bine limba si se curata de stratul superior necomestibil, mazarea se scurge bine, castravetii cu coaja se spala bine. Toate ingredirentele cu exceptia mazarei se taie pai. La alegere se pun si citeva masline bine maruntite (de preferat masline verzi). Sarea si piperul cu lingurita de ulei de masline se freaca bine si se pun la salata, apoi se pune maioneza si se amesteca totul bine. Se serveste ca aperitiv sau o garnitura mai complexa la preparatele de carne. Maioneza se pune peste...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Lasa puiul sa stea la temperatura camerei circa 30 de minute inainte de a-l gati. Preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Aseaza puiul pe tocator cu pieptul in jos. Taie adanc de o parte si de alta a sirei spinarii, de la gat pana la tartita, cu ajutorul unui foarfece, ca sa poti decupa si sa scoti sira spinarii fara probleme. Scoate osul sirei si intoarce puiul cu pieptul in sus. Apasa sternul cu sucitorul pana cand osul se zdrobeste. Cresteaza adanc pieptul si copanele in cateva locuri, cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute. Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet. 3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc. Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora. Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie. Tigaia se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Asezati fileurile intr-un vas din portelan. Amestecati restul ingredientelor si turnati amestecul peste peste. Lasati sa stea la marinat timp de 1 ora. Incingeti o tigaie neadeziva sau un gratar si frigeti pestele timp de 4 minute pe fiecare parte, turnand deasupra marinata ramasa. Serviti pestele cu linte verde si sote de spanac - 4 fileuri de somon a cate 200 g fiecare, 4 linguri coriandru proaspat tocat, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita boia...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata si se cresteaza, pe o parte si pe cealalta, se da apoi prin faina de soia. Intr-un wok, se incinge ulei de masline si se adauga apoi patru catei de usturoi pisati si un ardei iute tocat. Se pune pestele. Cand pestele este gata, se scoate pe o farfurie si se scurge de ulei. In alt wok, se incinge ulei de masline, se pun alti patru catei de usturoi pisati si celalalt ardei iute tocat. Se adauga fasolea verde congelata, se amesteca pana se inmoaie. Ardeiul gras taiat fasii si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro